Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ložisko se musí lisovat na předním kole, protože tam se dvanáctihranná matice točí zároveň s kolem.  Na zadních kolech se ty matice za jízdy netočí.  Akorát pozor - na ty matice je potřeba jiný ořech vpředu a vzadu (36 a 30).

Vloženo

Zajímavé je, že u OI i Rapida jsem musel ložisko zničit a byl jsem rád, že jsem vnitřní kroužek ložiska vůbec dostal majzlíkem ven. Přitom to vypadá na úplně stejnou konstrukci, i když čep i náboj kola mají jiná čísla. Asi je tam použita jiná tolerance na hřídeli. Holt těžší auta s větším rozchodem. 

Vloženo

Co si budeme povídat – většina těch plechových dílů se stejně mění nejdříve po 150 tisících kilometrech. A upřímně, pokud bych už ložisko sundával, i kdyby šlo dolů jen rukou, vždycky bych ho vyměnil. Není to tak drahá položka a můj čas je mi cennější. Raději vše udělat pořádně nové a mít na dalších 150 tisíc kilometrů klid.

• o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...
Vloženo (editace)

Před týdnem výměna předních kotoučů + destiček. Podle servisní historie ze ŠA byly naposled měněny před cca 80 tis km.

Já dával Bremba desky i kotouče. Cena komplet za přední nápravu cca 2100Kč

Staré a nové

PXL_20250428_152532906.jpg

PXL_20250428_152511661.jpg

Editováno: , autor: sandman21
  • o 2 měsíce později...
Vloženo

Ahoj, moje zkušenost s výměnou brzdové kapaliny v autorizovaném servisu. Poslední výměna brzdové kapaliny byla v mé fabii (1.0 MPI 44kw) v roce 2023, také provedena v AS. Nyní jsem chtěl kromě výměny brzd. kapaliny vyměnit i chladící kapalinu ( již 8 let stará). Opět jsem fabii svěřil do AS, nahlásil úkony, které požaduji. Fabii jsem tam nechal, předal klíčky. Když jsem byl se doma,tak mi volá technik a povídá, jestli si přeji pouze dolít chladící kapalinu. Říkám, že ji chci komplet vyměnit. A pak mi říká, že brzdová kapalina je nová, že není potřeba ji měnit (asi ji testovali), říkám mu že je 2 roky stará a také ji chci vyměnit. Technik povídá, že tedy ok. Auto bylo v servisu asi 3 hodiny. Cena 3113,- .( Za demontáž a montáž toho plastového krytu- aby odpojili spodní hadici vody - drží na 6 torxech, práce max 5 minut, si účtují 300,- Kč????). Tak nějak jsem počítal cenu kolem 3 tis., takže za mě ok. V roce 2023, když jsem dával vyměnit jen brzd.kapalinu jsem platil asi 1200,-. Akorát pořád mám takového brouka v hlavě, zda opravdu udělali to, co jsem požadoval. Kapaliny, jak množství tak barva je stejná, těžko to nějak ověřit. Když jsem to projel, tak vše ok.

IMG_20250808_165729.jpg

Vloženo
V 24. 5. 2025 na 18:52, sandman21 napsal:

Před týdnem výměna předních kotoučů + destiček. Podle servisní historie ze ŠA byly naposled měněny před cca 80 tis km.

Já dával Bremba desky i kotouče. Cena komplet za přední nápravu cca 2100Kč

Staré a nové

PXL_20250428_152532906.jpg

PXL_20250428_152511661.jpg

Jak jste spokojen se značkou brembo?

Vloženo

V AS mě měnili brzdovku dle servisního plánu a preventivně na mou žádost i chladící kapalinu u Rapida 1.0 TSI 2019 a cena byla cca stejná. U F3 1.0 MPI 44kw 2020 mě to čeká taky + svíčky mimo interval. Podle barvy nic moc nepoznáš, já výměnu obého viděl, dělali mě to v AS po objednání na počkání. Výpis servisky samozřejmost a prodloužení záruky mobility.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...