shrek_85 Vloženo 27. Dubna Vloženo 27. Dubna Ložisko se musí lisovat na předním kole, protože tam se dvanáctihranná matice točí zároveň s kolem. Na zadních kolech se ty matice za jízdy netočí. Akorát pozor - na ty matice je potřeba jiný ořech vpředu a vzadu (36 a 30). Citovat
miklisek Vloženo 27. Dubna Vloženo 27. Dubna Zajímavé je, že u OI i Rapida jsem musel ložisko zničit a byl jsem rád, že jsem vnitřní kroužek ložiska vůbec dostal majzlíkem ven. Přitom to vypadá na úplně stejnou konstrukci, i když čep i náboj kola mají jiná čísla. Asi je tam použita jiná tolerance na hřídeli. Holt těžší auta s větším rozchodem. Citovat
LosDavos Vloženo 27. Dubna Vloženo 27. Dubna Co si budeme povídat – většina těch plechových dílů se stejně mění nejdříve po 150 tisících kilometrech. A upřímně, pokud bych už ložisko sundával, i kdyby šlo dolů jen rukou, vždycky bych ho vyměnil. Není to tak drahá položka a můj čas je mi cennější. Raději vše udělat pořádně nové a mít na dalších 150 tisíc kilometrů klid. 1 Citovat
Icino Vloženo 8. Května Vloženo 8. Května (editace) Tak som dnes vymenil zadné platničky aj s diskami (Zimmermann). Editováno: 8. Května, autor: Icino 1 Citovat
sandman21 Vloženo 24. Května Vloženo 24. Května (editace) Před týdnem výměna předních kotoučů + destiček. Podle servisní historie ze ŠA byly naposled měněny před cca 80 tis km. Já dával Bremba desky i kotouče. Cena komplet za přední nápravu cca 2100Kč Staré a nové Editováno: 24. Května, autor: sandman21 Citovat
fabia14aze Vloženo před 12 hodinami Vloženo před 12 hodinami Ahoj, moje zkušenost s výměnou brzdové kapaliny v autorizovaném servisu. Poslední výměna brzdové kapaliny byla v mé fabii (1.0 MPI 44kw) v roce 2023, také provedena v AS. Nyní jsem chtěl kromě výměny brzd. kapaliny vyměnit i chladící kapalinu ( již 8 let stará). Opět jsem fabii svěřil do AS, nahlásil úkony, které požaduji. Fabii jsem tam nechal, předal klíčky. Když jsem byl se doma,tak mi volá technik a povídá, jestli si přeji pouze dolít chladící kapalinu. Říkám, že ji chci komplet vyměnit. A pak mi říká, že brzdová kapalina je nová, že není potřeba ji měnit (asi ji testovali), říkám mu že je 2 roky stará a také ji chci vyměnit. Technik povídá, že tedy ok. Auto bylo v servisu asi 3 hodiny. Cena 3113,- .( Za demontáž a montáž toho plastového krytu- aby odpojili spodní hadici vody - drží na 6 torxech, práce max 5 minut, si účtují 300,- Kč????). Tak nějak jsem počítal cenu kolem 3 tis., takže za mě ok. V roce 2023, když jsem dával vyměnit jen brzd.kapalinu jsem platil asi 1200,-. Akorát pořád mám takového brouka v hlavě, zda opravdu udělali to, co jsem požadoval. Kapaliny, jak množství tak barva je stejná, těžko to nějak ověřit. Když jsem to projel, tak vše ok. Citovat
fabia14aze Vloženo před 12 hodinami Vloženo před 12 hodinami V 24. 5. 2025 na 18:52, sandman21 napsal: Před týdnem výměna předních kotoučů + destiček. Podle servisní historie ze ŠA byly naposled měněny před cca 80 tis km. Já dával Bremba desky i kotouče. Cena komplet za přední nápravu cca 2100Kč Staré a nové Jak jste spokojen se značkou brembo? Citovat
ben06 Vloženo před 10 hodinami Vloženo před 10 hodinami V AS mě měnili brzdovku dle servisního plánu a preventivně na mou žádost i chladící kapalinu u Rapida 1.0 TSI 2019 a cena byla cca stejná. U F3 1.0 MPI 44kw 2020 mě to čeká taky + svíčky mimo interval. Podle barvy nic moc nepoznáš, já výměnu obého viděl, dělali mě to v AS po objednání na počkání. Výpis servisky samozřejmost a prodloužení záruky mobility. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.