FUMIHA Vloženo 27. leden 2016 Sdílet Vloženo 27. leden 2016 Rapid prestal kúriť. V nedeľu som sa vybral do obchodu cca 10 km a motor normálne po zohriatí začal kúriť. Odstavil som auto, nakúpil a odchádzam cca po 15 min. a z kúrenia studený vzduch. Zastavil som vypol motor a opäť naštartoval a stále nekúril. Pri dome som skúsil zaradiť spiatočku (predpokladal som že sa neotvorili klapky) trochu som zacúval a klapky sa pohli. Od tej chvíle auto začalo kúriť. Stalo sa mi to v Senci a cesta do Martina v pohode. Kúrilo bez problémov. Dnes návšteva AS a zistili chybu v motorčekoch,čo ovládajú klapky. Prehrali mi SW a že by to malo byť OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 28. leden 2016 Sdílet Vloženo 28. leden 2016 Přehrávali ti SW poprvé nebo už někdy v minulosti? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FUMIHA Vloženo 29. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 29. leden 2016 Pri garančnej prehliadke bola zapísaná chyba v klimatizácii, tak prehrávali SW. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hanysek Kocich Vloženo 25. Březen 2016 Sdílet Vloženo 25. Březen 2016 Ahoj, dnes při cestě z práce mi auto vůbec netopilo, ba naopak snažilo se co nejvíc chladit ikdyž mám nastavených 22. Zkoušel jsem různé možnosti, přidávat ubírat, vypnout zapnout klimu, vypnout motor a znovu nastartovat, prostě nic nepomohlo Neví někdo co s tím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LEdit Vloženo 25. Březen 2016 Sdílet Vloženo 25. Březen 2016 Vem si vaťák:-) ... jen čumim, co ty škodovky dokážou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FUMIHA Vloženo 25. Březen 2016 Autor Sdílet Vloženo 25. Březen 2016 A neskušal si zaradiť spiatočku a s autom zacúvať? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hanysek Kocich Vloženo 26. Březen 2016 Sdílet Vloženo 26. Březen 2016 Topeni jsem pak jeste vecer zkousel, parkrat jsem jemne uderil do palubky pak nastartoval a fungovalo. Proc by couvani melo pomoct? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FUMIHA Vloženo 26. Březen 2016 Autor Sdílet Vloženo 26. Březen 2016 No preto že ovladanie kúrenia uz nie je cez ventil kurenia, ako to je na staršich autách,ale teraz je vzduch usmernený klapkamy,či ma isť cez radiator kúrenia alebo priamo do kabíny. Rapid ma taku funkciu,že keď zaradiš spiatočku a nasledne začneš cúvať,tak klapky uzavru prívod vzduchu do kabíny aby ti nenasávalo dym z výfuku do kabíny. Je to aj počuť, že ventilator ma iný zvuk.Tebe a aj mne ostali klapky v polohe "nekurit" a prave tou spiatočkou som ich pohol.Choď s tým do servisu,prehraju ti SW a bude pravdepodobme po probleme. Mene to funguje zatiaľ bezproblemov. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 26. Březen 2016 Sdílet Vloženo 26. Březen 2016 Mě nejde do hlavy, proč mu to chladilo...... To se soft klimy musel při tom zablokování klapky zbláznit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FUMIHA Vloženo 26. Březen 2016 Autor Sdílet Vloženo 26. Březen 2016 Ono to nechladilo, ale keď je telesna teplota 36° C a fuka na teba vzduch z vonka ktorý ma 10°C,tak maš pocit že je zapnutá klíma. Teplejšie ako 10-15 °C včera ani v Čechach nebolo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 26. Březen 2016 Sdílet Vloženo 26. Březen 2016 Dělalo mi to také, po přehrání SW v AS už je po problému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 26. Březen 2016 Sdílet Vloženo 26. Březen 2016 Ohledne prehravani SW klimy mi nejde do hlavy, ze treba dva roky jezdite v pohode a pak to vyresi prehrani SW klimy. Pokud je v tom SW nejaka chyba, tak by se to melo podle mne projevit driv. Jak je mozne, ze se to najednou pokazi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 28. Březen 2016 Sdílet Vloženo 28. Březen 2016 Mě se to teda projevilo hned první zimu. Vypnutí zapalování a nové nastartování nepomohlo. Po přerušení jízdy a po cca 30 min pokračování už to topilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mára Vloženo 6. leden 2017 Sdílet Vloženo 6. leden 2017 Zdravím, mám jeden dotaz ohledně topení. Mám Rapid Spaceback 1,2 TSI 63kw, manualní klima. Rok výroby 09/2014. Při letošní větší zimě pozoruji, když mám nastaveno topení na max. , proud vzduchu nastaven na čelní sklo a ventilátor nastavený na rychlost 3 nebo 4, tak dochází za jízdy při poklesu otáček motoru cca pod 1500ot/min k jemnému probliknutí světel a zacvakání v palubovce, jako by se odpojoval/připojoval el. spotřebič. To samé se děje při přenastavení voliče proudu vzduchu do jiné poloha než na čelní sklo, nebo při ubrání intenzity topení, (otočení do leva). Má Rapid něco jako přídavný topný element? Pokud vím, nic takového jsem do výbavy nespecifikoval. Díky za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 7. leden 2017 Sdílet Vloženo 7. leden 2017 Ano, PTC mají Rapidy automaticky, bez nutnosti příplatku. Spouští se nastavením teploty na HI u climatronicu. U manuální klimy myslím otočením knoflíku teploty na MAX. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 7. leden 2017 Sdílet Vloženo 7. leden 2017 mám to samé, chvíli po startu blikají světla a něco cvaká vlevo v palubce - vysvětlení jako píše Miklísek.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FUMIHA Vloženo 7. leden 2017 Autor Sdílet Vloženo 7. leden 2017 (editace) A nazapína sa PTC aj pri zapnutí tlačidla MAX ( rýchly ohrev predného skla)? Pri Climatronicu. Mne sa zdá, že áno. Editováno: 7. leden 2017, autor: FUMIHA Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin.75 Vloženo 7. leden 2017 Sdílet Vloženo 7. leden 2017 PTC: Vysvětlete prosím po lopatě co to má dělat / k čemu to slouží? V návodu k obsluze ani slovo a když jsem to teď po přečtení fóra v autě zkoušel, tak teplota na max., větrák chvíli na 3, pak chvíli na 4 (max), nic nespínalo, necvakalo, světla nepohasla, volnoběh se nehnul a ruka co jsem měl u výdechu z větráku mi málem umrzla.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FUMIHA Vloženo 7. leden 2017 Autor Sdílet Vloženo 7. leden 2017 PTC je elektricka špirala ktora ide na prud 12V. Je to na podporu kúrenia,pokiaľ sa motor nezohreje. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin.75 Vloženo 7. leden 2017 Sdílet Vloženo 7. leden 2017 to jsem tak nejak cekal, ale v realu to nemá zadny mnou pozorovatelny efekt, auto netopi dokud se neohreje motor, v tomhle mrazu par kilometru.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FUMIHA Vloženo 7. leden 2017 Autor Sdílet Vloženo 7. leden 2017 Veď Miklisek piše,že treba na climacrtronicu dať teplotu na HI a u manualu na Max aby sa PTC zaplo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 7. leden 2017 Sdílet Vloženo 7. leden 2017 před 49 minutami, Martin.75 napsal: to jsem tak nejak cekal, ale v realu to nemá zadny mnou pozorovatelny efekt, auto netopi dokud se neohreje motor, v tomhle mrazu par kilometru.. v tomhle mrazu, mě fouká vlažný vzduch už po kilometru - ale mám manuální klimu. Všeobecně mám zkušenost, že topení u aut s automatickou klim. není tak rychlé... nevím proč... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin.75 Vloženo 7. leden 2017 Sdílet Vloženo 7. leden 2017 Fumiha: vždyť jsem výše psal, že topení bylo na max., u větráku jsem vyzkoušel všechny stupně, efekt nepozorovatelnej. Mám manuální klimu, podle mě tam nic takovýho není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 7. leden 2017 Sdílet Vloženo 7. leden 2017 Ty máš ale jiný motor - přítomnost PTC může být spojena s konkrétní motorizací. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin.75 Vloženo 7. leden 2017 Sdílet Vloženo 7. leden 2017 jo, 1,4 je už pořádnej motor a generuje fůru tepla, tak to nepotřebuje :-) Ale jo, taky myslím, že je to tak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.