KarelM Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 (editace) Možná by neškodilo vyměnit si i zkušenosti s funkčností systému Front Assist. Celkem plodná diskuse je i v sekci k OIII http://forum.skodahome.cz/topic/125043-front-assistant/, u SIII to bude zřejmě obdobné. Zasáhnul vám už někdy do řízení a přibrzdil vám auto obdobně jako je to v instruktážním videu ve 42 s? Nemyslím teď se spuštěným ACC, ale třeba i samostatně. Editováno: 9. Únor 2016, autor: KarelM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 (editace) http://ws.skoda-auto.com/OwnersManualService/Data/cz/Octavia_5E/11-2013/Manual/Octavia/online/images/B5E-0248 Varování viz. obrázek A, vídám poměrně často, když někoho dojedu, nebo se v koloně mezi vozy zmenší vzdálenost. Občas slyším a cítím, že se systém připravuje a natlakuje si brzdy, kdyby bylo potřeba. (pod palubkou cvaká nějaké relé) Varování viz. obrázek B, jsem zatím zažil dvakrát. Minimálně jednou by systém určitě nestačil sám zabrzdit. V každém případě to je jen a pouze podpůrný systém. Určitě na něj nelze spoléhat. https://www.youtube.com/watch?v=ls8bZC3qnog jak říkám, radši nespoléhat :-) Editováno: 9. Únor 2016, autor: Martin Bednář Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vavrorr Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 Mne raz nieco cervene o vzdialenosti naposalo aj zvukovy signal pustilo ked jeden dement skocil predomnou na brzdu bo som mu zablikal ze ide na dialnici v lavom pruho 90km. Tu nohu by som mu najradsej polamal. Ale brzdit samo nezacalo. Ustal som to ltt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 9. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 Obrázek A jsem taky viděl párkrát, je zajímavé, že se objeví dost pozdě před dojížděním k vozidlu přede mnou, přibrzdím, zvětším vzdálenost a obrázek tam pořád "visí", asi je systém pořád v pohotovosti. Obrázek B jsem ještě neviděl a vůbec bych na systém nespoléhal, nevím jestli funguje tak, jako v tom videu. Párkrát jsem už byl v podobné situaci a vždy jsem musel použít brzdy, Front Asistent mlčel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 Me uz jednou auto opravdu zastavil nebo proste zacal piskat zobrazil se cerveny obrazek a zacal brzdit, nasledne jsem na brzdu slapl i ja...takze funguje dobre Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David C3 Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 Obrázky oba sem viděl a jednou začal i brzdit pak sem už zastavil sám ale mel sem nohu nachystanou ale bylo to o nervy; -) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 10. Únor 2016 Sdílet Vloženo 10. Únor 2016 Vystrah v style zobrazenia cerveneho nebezpecenstva som uz registroval vela,tak isto v meste v kolone,kde som sa na chvilu otocil na spolujazdca,alebo som cumel do phonu na sms a predo mnou auto zabrzdilo a ja som nereagoval,auto samo a riade vyrazne zabrzdilo.Dokona som raz brzdil a zdalo sa to systemu auta nedostatocne a asi by som to aj nedobrzdil,prepadol sa mi pedal uplne hlboko a auto s brutalnou razanciu dobrzdilo.Trochu sok,ale ten system je ozaj dobry. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 10. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 10. Únor 2016 (editace) V tištěné verzi Návodu k obsluze "Infotainment Amundsen a Bolero" jsem v kapitole Asistenční systémy/Front Assist/Předběžné varování našel možnosti voleb: Časné/Střední/Pozdní. Jinými slovy je to nastavení citlivosti Předběžného varování Front Assistu. V infotainmentu vozidla však tyto nabídky nemám. Jen vypnuto nebo zapnuto. Máte to stejně? Pořád se mi zdá, že mi to na vozidle reaguje pozdě nebo vůbec, zdaleka ne tak, jak to popisoval Patrik1971 ad. Na doplnění: ACC mám. Pokud to v tom infotainmentu skutečně není, dala by se zvýšit citlivost přes kódování? Editováno: 10. Únor 2016, autor: KarelM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 10. Únor 2016 Sdílet Vloženo 10. Únor 2016 Mam to stejne. Mohu to pouze zapnout/vypnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 11. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 Ostatní taky stejně? Jen vypnout/zapnout? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M@rty Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 U mne taky jen zapnout a vypnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xilofon Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 No, každopádně jste mě všichni překvapili, že to není tak ideální (( Já se těšil na to, jak pojedu v zácpě po jižní spojce, dám nohy na podlahu. lehce budu přidržovat volant a ono mě to celou zácpou proveze. Takže tohle nefunguje? nebo jsem to špatně pochopil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 To umi adaptivni tempomat ve spojeni s dsg. Ne front assistant. Jsou to dve uplne odlisne veci. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xilofon Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 :-))) vidíte, jak jsem blbej:-)) pomotal jsem to. Jasný, adaptivní a dsg tam bude a nějak mě zmátla tahle diskuse Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 12. Únor 2016 Sdílet Vloženo 12. Únor 2016 Jinak skoda,ze front assistant nefunguje na podobném principu jako adaptivni tempomat. Tam ta funkcnost je takřka stoprocentni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 12. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 12. Únor 2016 (editace) Přitom oba systémy využívají stejný sensor - čelní radar. ACC skutečně většinou funguje bez výhrad, na FA se nedá spoléhat (je to skutečně systém, který může odvrátit střet nebo zmírnit jeho následky), ale co tak čtu diskuse i na zahraničních webech, ty výhrady k FA jsou všude stejné. Jen mne skutečně překvapuje, že původně konstruktéři zapracovali do Infotainmentu možnost nastavit si citlivost Předběžného varování (viz text v Návodu k infotainmentu). Z nějakých příčin to nakonec v reálu není. Stálo by za to podívat se, zda se citlivost nedá zvýšit přes kódování, adaptaci apod. - jak jsem už psal výše. ferda25: myslíš si, že taková možnost tam je ? Editováno: 12. Únor 2016, autor: KarelM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 12. Únor 2016 Sdílet Vloženo 12. Únor 2016 (editace) Je to vidět i na tom videu, co jsem sem dal. V reálném provozu by většina aut skončila pomerne silnou havárii. Ale zrovna nedavno jsem cetl vysvetleni proc tomu tak je: http://www.autorevue.cz/?mobiredir=0&article=33184 Ale jak rikam, na tom videu pri realnych testech je videt, ze to vic nefunguje, nez funguje. Takze na to urcite nespoléhat! . Editováno: 12. Únor 2016, autor: Martin Bednář Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spirito Vloženo 12. Únor 2016 Sdílet Vloženo 12. Únor 2016 Pochopitelně, pro FA ta překážka musí být kovová. Na chodce to fungovat nebude. Ale reagovalo mi to například na špatně osvětleného cyklistu objíždějící kanál. Pro mě k nezaplacení i když někdy reaguje příliš brzo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 12. Únor 2016 Sdílet Vloženo 12. Únor 2016 Tak ja mam jeste nastevni citlivosti v Infotainmantu a take se mi zda ze to nekdy reaguje az prilis brzo nez-li pozde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 13. Únor 2016 Sdílet Vloženo 13. Únor 2016 Ale to bude skor nastavenie pre citlivost reakcie adaptivneho tempomatu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 13. Únor 2016 Sdílet Vloženo 13. Únor 2016 Nn adaptivni tempomat ma nastaveni promenlive co se tyce vzdalenosti predemnou jedoucim autem a to se da nastavit na pacce tempomatu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 14. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 14. Únor 2016 Bladík: Jinými slovy máš v infotainmentu možnost tohoto nastavení? Předběžné varování - aktivace/deaktivace a nastavení úrovně odstupu, při které dojde k varování ■ Časný - delší odstup ■ Střední - střední odstup ■ Pozdní - krátký odstup ■ Vyp - deaktivace varování 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 14. Únor 2016 Sdílet Vloženo 14. Únor 2016 (editace) ano myslim ze jo, zitra to vyfotim a hodim to sem. Videl jsem to tam jednou kdyz jsem prebiral auto, nastavil na stredni..tedy nechal default a od teb doby to neresim Editováno: 14. Únor 2016, autor: Bladik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 21. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 21. Únor 2016 Bladík: našel jsi ty volby v infotainmentu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 27. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2016 (editace) Škodovky budou mít nově Front Assistant doplněný o prediktivní ochranu chodců. Je to jenom soft. úprava? Jestli ano, šla by tato funkcionalita aktivovat i na současné SIII? Editováno: 27. Říjen 2016, autor: Martin Bednář Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.