Přejít na obsah

Jak jse celkově spokojeni.


Dubák

Doporučené příspěvky

Jen tak mimo mísu mam ten 6v a už mě přestává bavit jak mi pije krev nejdřív podpálený ventyli a ted je zase něco s motorem a už toho mam dost.

Ale co se týká toho 12V mam ho jako služebák,tak jen samou chválu až na to že minulou zimu po nastartování a náloži hnedka za studena přeskočil rozvodák.Což byla moje chyba,ale když počítáš stím že to není žádný drak tak je víc než v pohodě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jsem skutecne spokojenej - ze zacatku jsem rikal, ze trivalec nikdy, ale pak jsem ho nejakou dobu mel k dizpozici jako jedno ze sluzebnich aut a byl jsem mile prekvapenej.

Dynamika staci, spolehlivost 100%, tichy (mam navic odhlucneni kapoty a planuju i spodek) a spotreba velmi prizniva.

Nemam nic, co bych mohl vytykat.

Najeto k tomuto datu cca 31 500 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já sem taky spokojenej, na bežný ježdění(pokud snim člověk nechce závodit) mi uplně vyhovuje(jen by ještě mohl papat naftu-a už bych ho nikdy nedal z ruky!!), mám snim najeto za necelí tři roky cca 98 tis. km, jedinej problém sem měl vyměnu těsnení pod hlavou-jinak pohoda

prostě mi příde, že je to plnohodnotnej nástupce 50kW 1,4ky

ať si řiká kdochce co chce!!! lollol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovolím si tvrdiť, že som na fóre jeden z mála, čo jazdil na všetkých motorizáciách, ktoré sa do Fabie dávali (zatiaľ som nejazdil len s 1.4 16V 59kw).

V súkromnom aute mám 1.2 HTP 12V, kupoval som ho pred necelým rokom, najazdených mám 13500 km. Predtým som mal 1.4 MPI, na ňom so nabehal necelých 100tisíc. Plánoval som kúpiť 1.4 16V 55kw, ale tento motor ma vôbec nepresvedčil, oproti 1.2 HTP sa mi zdal o dosť horší.

1.2HTP je fajn! Ideálny motor do mesta a prímestské vozenie. Jediné, čo motoru nesedí, sú diaľnice a rýchlosti nad 130 km/h. Vtedy potiahne v rámci možností, ale zje toho toľko, čo bežne žerú motory s vyšším objemom. Je to ale primeraný a dostatočný nástupca generačne zastaraného 1.4MPI.

Stručne, jasne, výstižne - čo sa mi páči na 1.2HTP:

* nízka spotreba (rovnaké trasy zajazdím s HTP o 0,6-0,7l menej, ako predtým s 1.4 MPI)

* nižšia poistka

Stručne, jasne, výstižne - čo mne osobne vadí na 1.2HTP:

* zvuk pri otáčkach okolo 2200 ot/min (niečo ako zotrvačník v autíčku, pravdepodobne vyrovnávací hriadeľ)

Vždy sa s chuťou zasmejem na "fundovaných" diskusiách na rôznych bulvárnych auto weboch, kde pod písmenami HTP poznajú len slabý, nevýkonný motor, ktorý je najhorší zo všetkých. Sú to kecy slabomyseľných, podľa ktorých tento motor musí byť apriori zlý, lebo je to len škodovka. Odporúčam prebehnúť dealerstvá v meste a skúsiť motorizácie konkurentov Fabie... HTP patrí k tomu lepšiemu, čo sa dá v objeme 1.2 zohnať!

Čo povedať na záver? Ak by som znova kupoval Fabiu, tak znova vyberiem 1.2 HTP. Motory 1.4 16V sú nič moc - 59kw variantu som ešte neskúšal, ale nepredpokladám, že by bol nejak prevratne dobrý oproti predošlým... 2.0 MPI je fajn, ale nezodpovedá cene, ktorú zaň pýtajú.

Nejaké ďaľšie otázky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam jiz druhe HTP 47kW ve verzi combi. Souhlasim s tim, ze to je povedeny motor a pro nenarocne ridice pro premisteni z bodu A do bodu B temer idealni (nizka pojistka, rozumna spotreba). Ja HTP docela slapu na krk a jezdim za cca 8,5 l/100 km s klimatizaci (mesto, dalnice). Pokud clovek jede pohodove dle predpisu neni problem mit kombinaci kolem 7 l/100 km. Osobne mi ale ten motor k srdci neprirostl, ale bych clovek taky chtel za takovy penize :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...