Tyro Vloženo 6. Duben 2016 Sdílet Vloženo 6. Duben 2016 Zdravím, nedávno se mi rozsvítila kontrolka motoru (exhalací), zároveň už nějakou dobu vnímám vyšší spotřebu a velmi neklidný chod zvlášť po nastartování. Už jsem tu trochu projížděl forum a byla tu několikrát zmíněna lambda sonda. Jelikož mám motor AZF, tedy 2 lambda sondy, jaká je šance, že technik zjistí, která z nich je vadná? Jde mi o to, abych nedal skoro 4K za výměnu obou sond.Taky bych se rád dotázal, jak dlouho výměna té sondy asi trvá? Nerad bych odstavil auto na více než den. Poslední dotaz se týká výmazu ŘJ. Jeden servisák mi říkal, že je poté nutné najet cca 200km, aby se do jednotky znova načetly veškeré potřebné údaje, jinak auto na STK neprojde. Nevíte o tom něco? Samozřejmostí je, že se mi kontrolka rozsvítila 9 dní před vypršením STK... 200km nenalítám jen tak :-/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tudo Vloženo 6. Duben 2016 Sdílet Vloženo 6. Duben 2016 Já ti mohu odpovědět pouze na poslední dotaz, já jsem si 2 dny před technickou chytře vymazal závady a nedošlo mi, že vymažu i readiness kódy. Provedl jsem testy, které jsou popsané zde v bodech 1-4 http://forum.skodahome.cz/topic/134504-readiness-k%C3%B3dy/?hl=readiness a všechny kódy se v pořádku vytvořily. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Terenius Vloženo 6. Duben 2016 Sdílet Vloženo 6. Duben 2016 1) správná funkčnost lambdy se dá ověřit např. osciloskopem. 2) Výměna nezabere moc času, po domluvě si myslím, že by Ti to mohli udělat i na počkání (v případě že už budou mít k dispozici nový díl) 2) viz příspěvek nad mojím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 6. Duben 2016 Sdílet Vloženo 6. Duben 2016 a co jsi tam měl za chybu? Ono rožnout check se ti může z mnoha důvodů a rovněž spotřeba se ti může třeba zvednout i kvůli vadnému teplotnímu čidlu, takže bych zatím labdy neřešil, pokud teda jsi je neměl diagnostikované a jen jsi to nezmínil tady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tyro Vloženo 7. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 Tak dnes jsem byl v servisu. Chybové hlášky se týkaly lambd (dokonce obou). Technik mi vymazal chyby, kontrolka se po pár kilometrech zatím nerozsvítila, tak uvidíme. Říkal, že může být vadná jen jedna lambda a ovlivňovat tu druhou, nebo špatný benzín. Když si ale všímám své spotřeby, docela by mi tam i vadná lambda seděla. Případnou změnu dopíšu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tyro Vloženo 7. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 Edit: Kontrolka zase svítí, vypadá to skutečně na lambdy. V pondělí jedu měnit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 tak hlavně nedávat nějaké číny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.