Duben 5, 20205 r Taky přidám pár obrázků z rozborky palubní desky. Základ úspěchu je trpělivost a plastový klín + teplota alespoň 15st.C. Začíná se spodním středním dílem směrem dozadu. A pak už to jde jak psal Sir.Jarek...
Prosinec 9, 20204 r Neměl byste někdo detail/tip jak sundat plast dveří (3D citigo 2013). Kde začít a kterým směrem tlačit nebo ideálně fotku plastu zezadu, ať je vidět tvar a umístění trnů. Díky moc!
Prosinec 13, 20204 r Základ úspěchu je kouknout zespodu do spáry a otočit tam o 90st. plastový šroub. Pak jdeš po obvodě a na závěr tapec vysunes z posledního držáku. A když už to rozebereš, tak tam někam přidej pár LED-ek 😉
Prosinec 16, 20204 r Diky moc, vrhnu se prilezitostne na to. Nebyl by jeste tip jak nedestruktivne sundat plat u zrcatek zevnitr (elektricka, bez packy)? Kdyz ten plast odehnu, tak vevnitr vidim asi nacvakavaci trn. Je to jenom o vypaceni a nemusim se bat zabrat nebo vypacit zastrcenim plastoveho klinu nebo je tam jeste nejaka finta? Edit: Nasel jsem jak vypada ten plast zezadu. Nevyndava se to tak ze se postupne vyhakavaji klipy/trny z tech zarezu v plastu? Upraveno Prosinec 16, 20204 r od franco
Prosinec 17, 20204 r Tahem to vyndas a začni odspodu EDIT: ale vždy je lepší vyšší teplota na práci s plasty = tak třeba v garáži apod. Upraveno Prosinec 17, 20204 r od pasat
Prosinec 27, 20204 r Tak jsem tahal a přetrhl jsem dvě příchytky :-D. Zůstal tam vnitřní trn, který zapadl dovnitř dveří a šel naštěstí dírou po repráku vyndat. Asi už únava materiálu... Jinak postup sundání dveří je vyloupnout krytky šroubů - šlo to krásně hodně malým plochým šroubovákem (jedna za madlem a druhá v kličce otevírání dveří). Vyšroubovat tyhle dva šrouby a pak zespodu dveří otočit hlavou šroubu o těch 90 stupňů a vyzkoušet, kde přesně je pootočení správné na odtrhnutí plastu. A pak už hrubá síla a postupně odtrhávat po obvodu cvočky. Někde jsem si vypomohl plastovým páčidlem, abych nerval tolik za obvod plastu. U vnější hrany dveří tapecírung drží v také drážce. Je třeba vyháknout lanko dveří, vypojit konektory a vysunout plast dveří směrem k pantům. Nové příchytky jsem narychlo sehnal jenom zelené, které jsou pro novější ročníky:
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.