Publikováno Květen 30, 20169 r Ahoj, mám problém ohledně motoru 2.0 Tdi PPD BMN 125 KwNa volnoběh kouří spíše modře, pouze při prvním startu po projetí kouřivost zmizí. Koukal jsem že už tu podobný příspěvek byl a bylo to Tandemovým čerpadlem.Druhý problém mám při prvním startu že musím točit 3-4 sekundy než auto naskočí a vyvalí se černý dím, nevím jestli to může být čipem? nebo ne.DPF je vyndán a je v Sw off. Při jakých kolik venkovních teplotách je první start furt stejně dlouhý, potom už může auto stát třeba 3-4 hodiny a nastartuje bez problému mám dojem že i po 6-8 hodinách tak nevím čím by to mohlo být způsobeno. Čipováno u Tpoweru (TDIchip) další problém mám s únikem oleje od turba. Bylo dávané nově zrepasované a předělané na hybrida, od té doby my z trubky co jde do vany teče olej v docela velkém množství. Teče v přírubě mezi turbem a trubkou. Těsnění dávané nové při opakovaném úniku bylo pod těsnění dáno ještě zakalené měděné, ale problém stále přetrvává. Motor má najeto 196 750 KmPředem děkuji za rady a pomoc.
Červen 23, 20169 r Autor Tak Unik oleje vyřešen, zde na foru jsem vyčetl že když mi auto kouřilo modře na volnoběh a má štiplavý zápach je to Tandem. Tandem jsem vyměnil za nový Bosch a problém stále přetrvává. od výměny najeto cca. 2000 Km., posledních 1000 km tankováno u Totalu(premiová) v Německu. Na volnoběh auto poškubává nepravidelně, nejvíce při zahřívání na provozní teplotu. Přemýšlím na výměnou Váhy + Lambda sondy auto má teď najeto 199 600 cca. Ještě jsem si všiml nestálé spotřeby na dálnici s tempomatem nastaveným na 150km/h ukazuje počítač po rovince spotřebu třeba 5.2 aktuální a po chvíli ve stejném úseku na rovince třeba 8.5-9.2Děkuji za rady a za pomoc
Březen 29Bře 29 Ahoj, jak jsi dopadl ? Čím jsi vyřešil ten problém na volnoběh ? Také 2.0 TDI bmn 125kw po chipu.. Auto kouří, hnusně to smrdí a jen na volnoběh, kdyz se rozjedu tak dobrý .. ale když někde zastavím tak to kouri na volnoběh stále dál .. olej měněn rozvody dělaný , vstriky byly venku na přetlakování, byly ok, filtry měněny , dpf off, dělalo to před , dělá to i po tom .. už nevím čím bych to mohl vyřešit, někdo říkal tandemové čerpadlo , ale jeden vstřik mi dnes ukazoval hodnotu 2,1 a to je asi kaput .. tak nevím kde se stala chyba .. ale tento týden budu dále problém řešit, tak uvidíme ..
Březen 29Bře 29 @Touran 2.0 125kw TDI Bmn Určitě ti netěsní vstřiky. Vyndat je a přetěsnit-vyměnit gumičky a zarovnat sedla. A pokud je uložení vstřiků vygrajdané, tak vyvložkovat. PD to dělají všechny, je to konstrukční vada. Stačí na jednom shnilé těsnění a malá netěsnost a už to hulí. A začal bych tím co ukazuje tu hodnotu 2.1. Vstřik teoreticky špatný být nemusí. A pokud byli gumky meněné, mohla se jedna střihnout. Stačí strašně málo.. Upraveno Březen 29Bře 29 od Gandi
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.