Capek Vloženo 9. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2018 (editace) V 15. 9. 2015 na 19:57, ferda25 napsal: Jediné ověření je volant připojit nebo se podívat pod levou část tlačítek(musí se opatrně odtrhnout celý ten lesklý černý plast s tlačítky)....číslo ve volantu nemusí vůbec nic znamenat a může být zavádějící. Ahoj, mel bych otazku, namontoval jsem si mf volant do superba 2 2012 a mam i podvolantovku s indexem H co podporuje vsechno a vcera jsem se to pokousel nakodovat a funguje mi pouze jedno tlacitko, to rolovaci nalevo ale jen kdYz na nej macknu tak mi to zesiluje radio, nic jineho mi nefunguje, nejaka rada prosim ? Mam to spatne nakodovane nebo mam vadne tlacitka? Mam manualni prevodovku, tempomat i palubni pc. Poradis mi pripadne kde presne ve vcds to nakodovat a jaky kod tam dat ? Moc diky Editováno: 9. Srpen 2018, autor: Capek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 9. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2018 (editace) Tvá tlačítka ve volantu nekončí na index F nebo G, ale na index A nebo B(tj. jsou určené pro MQB platformu). Jediná rada = sehnat správná tlačítka. Editováno: 9. Srpen 2018, autor: ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Capek Vloženo 9. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2018 před 10 hodinami, ferda25 napsal: Tvá tlačítka ve volantu nekončí na index F nebo G, ale na index A nebo B(tj. jsou určené pro MQB platformu). Jediná rada = sehnat správná tlačítka. Ok diky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Capek Vloženo 9. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2018 před 4 hodinami, Capek napsal: Ok diky moc A je teda jedno jestli budou s G nebo F? Jaky je v nich rozdil ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 10. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2018 F = manuál, G = automat 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Capek Vloženo 10. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2018 před 24 minutami, ferda25 napsal: F = manuál, G = automat Takze F jelikoz mam manual tak dik moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 10. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2018 (editace) @Capek keď ti už tak @ferda25 dobre poradil, tak by som ti odporúčal mu dať aspoň na jeden príspevok "like", keďže to zvyšuje reputáciu dotyčného. Inak, ak by si prechádzal všetky príspevky v tejto téme, tak by si prišiel na to, že v nových volantoch sú tlačidlá pre face-lift a tie nepasujú na originál model SII. Editováno: 10. Srpen 2018, autor: r_e_n_e Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 15. Únor 2019 Sdílet Vloženo 15. Únor 2019 Mohl by mi, prosím, někdo rychle poradit? Mám S II pře FL, DGS, ČTYŘRAMENNÝ volant má multifunkci a chtěl bych ho vyměnit za TŘÍRAMENNÝ S PÁDLY A MULTIFUNKCÍ. Pokud bude nový volant z SII před FL s multifunkcí (koupím bez airbagu), shiodná tlačítka, tak stačí vyměnit volant (dodat airbag z mého volantu) a dokodovat pádla? NIc navíc kupovat nemusím? Co kdyby byla u toho koupeného volantu jiná tlačítka? MOc dík za odpověď! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 15. Únor 2019 Sdílet Vloženo 15. Únor 2019 Tlacidla v tomto pripade by ti mali sediet z povodneho 4ramenneho volantu. Problem bude v podvolantovej jednotke, ktora urcite nebude mat funkciu padiel. Skodovka ti nic neda zadarmo. http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Steering_Wheel_Control_Module_Versions Mozes mat kludne verziu 1K0-953-549-BD , 1K0-953-549-BP , 1K0-953-549-CF alebo 1K0-953-549-CK. #2: Manual Transmission only, does NOT support Ignition Key Lock. Overis si to cez diagnostiku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 15. Únor 2019 Sdílet Vloženo 15. Únor 2019 Aha. Kde ve vcds ověřím číslo podvolantovky? S VCDS moc neumím. Jetě mě napadlo. Mám key less entry. >> Mohla by tedy podvolantovka podporovat pádla? Kdybych musel kpovat podvolantovku. Jakou musím koupit a co tak asi stojí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 15. Únor 2019 Sdílet Vloženo 15. Únor 2019 VCDS je na mojom obrazku: https://forum.skodahome.cz/uploads/monthly_2017_04/1K0-953-549-CD.jpg.8decc9d7233d85f7176ede74d310e75e.jpg Pisal som o tom v tejto diskusii. Co sa tyka podvolantovky, tak ja som kupoval CD verziu... je to full verzia. Vtedy bola cena 90 Eur. Na vsetky detaily ti vsak odpovie @ferda25. On je v tom macher. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 23. Únor 2019 Sdílet Vloženo 23. Únor 2019 (editace) Tak ve VCDS v 16-steering wheel mám u VAG NUMBER uvedeno 5K0 953 521 BR. Půjdou mi, prosím, na tuto jednotku pádla? Edit: Teď koukám, že mnou uvedené číslo, patří k ovládacím páčkám, že? Kde sakryš ve VCDS, prosím, najdu to číslo řídící jednotky? Editováno: 23. Únor 2019, autor: koudy_123 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 23. Únor 2019 Sdílet Vloženo 23. Únor 2019 16-Steering wheel Nájdeš to na obrázkoch v tejto diskusii. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 23. Únor 2019 Sdílet Vloženo 23. Únor 2019 Myslím, že přesně tam jsem se koukal. Viz obrázky níže. Mám tedy jednotku s označením 5K0 953 521 BR ? A půjde mi tedy na této jednotce volant s pádly? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 24. Únor 2019 Sdílet Vloženo 24. Únor 2019 podla mna je utrzeny kruzok airbagu , ak to pise preruseni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 24. Únor 2019 Sdílet Vloženo 24. Únor 2019 > suri. jaký přerušení? nic takového mi to nepíše. Tak jsem pokročil. V mém autě už není samostatná podvolantová jednotka, ale už je součástí podvolantového kroužku. Udělal jsem auto-scan a vypadlo mi toto (viz níže). Chápu to tedy tak, že číslo kroužku (jednotky) je 5K0 953 569 E a podle http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Steering_Wheel_Control_Module_Versions#Part_Number_5K0-953-569 mi bude podporovat AT (tedy řazení pádly). Je to tak? z auto-scan: Address 16: Steering wheel (J527) Labels:| 5K0-953-569.clb Part No SW: 5K0 953 521 BR HW: 5K0 953 569 E Component: LENKS.MODUL 016 0140 Revision: FF010041 Serial number: 20130124101579 Coding: 100A140000 Shop #: WSC 33361 790 00999 ASAM Dataset: EV_SMLSNGVOLWSXS A01004 ROD: EV_SMLSNGVOLWS.rod VCID: 7DF14FF6ECF168AC73-8028 Multifunction steering wheel control module: Subsystem 1 - Part No SW: 3T0 959 537 HW: 3T0 959 537 Labels: 3C8-959-537.CLB Component: E221__MFL-URO H07 0012 Coding: 820000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 3. Březen 2019 Sdílet Vloženo 3. Březen 2019 (editace) Dnes volant namontován a nakodován. Vše funguje. Jen mě štve následující věc. Jecu na D (S jsem zatím nezkiušel) šáhnu do řazení pádly > jdu v manuálu. A doba, za kterou se odvládání řazení vrátí do automatického režimu je moc krátká. Chtěl bych delší. Jde to? JInak, pár postřehů. 1. Aby člověk vyčetl správné označení podvolantového kroužku (zahrnujícího od 2010 už i podvolantovou jednotku) je potřeba udělat auto-scan. Pak se dá určit její označení a jaké jednotka podporuje fce. 2. Tlačítka na volantu (ty s volbou ovládání telefonu) jsou dvoje! Viz etka. Jedny bez podpory pádel (měl jsem je v mém čtyřramenném volantu) a druhé s podporou pádel (snad je dávají do všech tříramenných MF volantů). Ty s podporou pádej mají navíc konektor na zapojení pádel. Já koupil volant s pádly i se správnými tlačítky. 3. Výměna je lehká. NA youtube je spousta videí. Tohle mi pomohlo nejvíc. Editováno: 3. Březen 2019, autor: koudy_123 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matesfox Vloženo 10. Duben 2019 Sdílet Vloženo 10. Duben 2019 Ahoj :) budu měnit svůj 4-ramenný volant s MF za 3 rameny s MF (F) chci se zeptat potřebuji kabeláž k bagu jinou nebo zůstává stejná ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 11. Duben 2019 Sdílet Vloženo 11. Duben 2019 U mě to bylo shodné. Kabel seděl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnnyH Vloženo 11. Duben 2019 Sdílet Vloženo 11. Duben 2019 U mě taky kabel seděl, i airbag samotný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
weixiao Vloženo 29. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2019 Ahojte, mám prečítaný celý topic, len by som si chcel byť istý, než kupovať mačku vo vreci. Mám Superb II r.v.2011 DSG 4x4 .. volant mám trojramenný s multifunkciou aj s DSG pádlami. Je enormne zošúchaný. Ak už kupovať, páči sa mi modernejší OIII, kodiaq a podobne (každý shop to uvádza nejako ináč). Treba sa pýtať na nejaké typové označenie, alebo tým, že už teraz mám multifunkciu s DSG pádlami, tak bude stačiť "len" preprogramovanie a teda aj konektory sú rovnaké? Musím objednávať aj s airbagom, alebo sú schodné aj s mojím original, ktorý mám teraz? Prípadne rady, kde kupujete (Slováci)? Našiel som nejaké v Allegro, prípadne? Origo v skode samozrejme pýtajú za dvojnásobok. Ďakujem za čas a odpoveď od znalejších. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 29. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2019 Neviem ti sice poradit ohladom tych komponentov a zapojenia, ale vela inzeratov na volanty je priamo na bazosi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 1. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2019 Ja som kupoval cez bazos. Musel som kupovať airbag zvlášť, lebo z pôvodného volantu nepasuje. Musíš si cez vag overiť akú máš riadiacu jednotku a podľa toho kupovať aj volant s multifunkčnými tlačidlami. Tie majú svoj kód. Ferda je tu asi najviac fundovaný a vie ti pomôcť ak by dačo nesedelo. Každopádne kompatibilitu jednotky si vieš overiť cez Ross-tech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
weixiao Vloženo 2. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2019 Ahojte, ďakujem za informácie. Musím riešiť označenie podvolantovky, napriek tomu, že už teraz multifunkciu s DSG pádlami mám? Už mi je aspoň jasné, že musím riešiť komplet volant aj s airbagom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 2. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2019 Podľa verzie jednotky budeš vedieť aké potrebuješ kúpiť MF tlačidlá na volante. Ja som kupoval CD verziu a k tomu tlačidlá 5E0919719F. Aspoň takto mi poradil ferda... Inak tu je odkaz na jednotky a čo podporujú: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Steering_Wheel_Control_Module_Versions Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.