Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Když už tak už 

Kdyby bylo na to více času tak bych  asi udělal více věcí jinak. Pořád lepší než to bylo ,zase bude na delší dobu klid.

U svého Roomstra jsem to dělal na zánovním autě. Tam jsem nemusel nic čistit od koroze. A na dalším autě co mám nyní jsem to dělal na úplně novém autě.

Ono už ta kvalita není, jak  byla, všude se teď šetří.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Ještě jsem před zimou vyměnil chladící kapalinu , u svého už v lednu po více jak 5 letech.

Teď ještě bude olej v listopadu a možná tak za rok možná za dva přední brzdy.

A udělal jsem si konečně radost a koupil už novou wapku od Karcheru letos, pořídil pěnovaci trysku a pořádnou kosmetiku od Gyeon.

Výborný je Gyeon Q2M WetCoat  , už nemusím rukama leštit auto a výsledek je parádní a ta úspora času. Za mě jsem byl mile překvapen.

• o 4 týdny později...
Vloženo

Teď jsem se pustil i do našeho Romíka  po 4 letech, co jsem udělal dutiny a nástřik spodku auta. Říkám si ,že už to bylo potřeba se na to vrhnout.

Kontrola spodku ,musel jsem hlavně poopravit obě nápravy hlavně to není žádná sláva na svárech zadní a v lemech přední nápravy. Bohužel slabá místa každého auta. Už se šetřilo všude, kde se dalo. I když jsem to dělal předtím poctivě nic nevydrží věčně.

Taky výfuk očistit a nastříkat. To jsem ho předtím dělal a nebylo na něm nic. Jenomže po těch zimach a ježdění hlavně spíše město dostal zabrat.

Dopravit v podbězich všech kol a všude ,kde bylo potřeba. Teď to dát dokupy a může se zase jezdit nějaký rok.

IMG_20210925_094641.jpg

IMG_20210925_094634.jpg

IMG_20210925_100240.jpg

IMG_20210925_100235.jpg

IMG_20210925_094708.jpg

IMG_20210925_094703.jpg

Vloženo

Přesně tak nemám rád, když to tam rezaví . Potom to hlavně na žebrech  je hodně velká řez a snižuje možnost chlazení kotouče vzduchem.

Celý ho vemu dráťákem potom lamelovým ten zbytek ty okraje.

Když se do tohu pustím tak radši pořádně nebo vůbec. Tak napůl to nemá moc cenu. Je to tak trochu zbytečná práce.

Nápravy bych tak spíš udělal Raptorem  ,ale to je už jiná liga a spíš bych to potřeboval dělat tak ,že nápravy vem a potom. Taky ta cena barvy je docela za jiný peníze. Využívají to hlavně na ofroudech tam to má opodstatnění.

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Tak dneska komplet hotovo a může se zase sekat.  Vyvaření šasi vložení navíc plechů ve vnitřku zase vydrží. Poskládáno hned na první zatáhnutí naskočila. Už ženské nemusí nastrikavat benzín  startování na první. Jenom je trochu větší než jsme měli doposud.

IMG_20211011_164715.jpg

IMG_20211011_164725.jpg

IMG_20211011_164625.jpg

IMG_20211011_164631.jpg

Editováno: , autor: GOLF10
  • o 5 měsíců později...
Vloženo

Tak konečně jsem si udělal čas a hlavně měl čas a počasí přálo tak jsem po zimě trochu pořádně umyl a ošetřil auta.

Měl jsem to 2x přes kopírák.

Umyto pořádně jak aktivní pěnou prředmyto  a potom ještě ručně. A nakonec ošetřeno Gyeon Q2M WetCoat. Začal jsem používat a můžu jenom doporučit. Výborný poměr cena výkon a hlavně úspora času .

Vnitřek si už udělají ženské sami  do toho už se nepouštím to už je na nich. Ještě mě čeká jedno auto moje  a to je už trochu větší než Roomster. Taky se tam vozí všechno možný.

IMG_20220313_154802.jpg

IMG_20220313_154815.jpg

Vloženo

Co jsi použil za barvu na ošetření podvozku ?  Taky toho našeho Roomstříka jednou za čas poopravím BODYčkem, ale je není to na dlouho. Dutiny i kastli mám ošetřenou voskama od Wurthu, ale ty nápravnice reznou stále. 

Jinak chválím velice pečlivou práci !!! 

Vloženo

Body nepoužívám  ,musí to být na bázi bitumenu a ne prřelakovatelné . Předtím jsem to dělal od Presto bitumen.

Teď jsem to doopravoval moje auto pouze sprejem od Autokelly STARLINE Ochrana podvozku nepřelak, černá 400ml. Trochu i pistolý a kompresorem.

Dceři jsem to stříkal i celý spodek, ale pistolí v 1l balení kartuše . A opravy a nápravy apod používám sprej ať to není celý zasraný.  Dá se tím pěkně dělat tam kde není moc místa a moc toho nezastrikat  a potom si ušetřít případné čištění.

Vloženo

Nemáte někdo dobré zkušenosti s nějakou dobrou aktivní pěnou. 

Myslím tím poměr cena výkon.  Ať taky něco umyje. Teď co mám stejně tam něco zůstane a musím to dodělat stejně rukama nikdy to neumyje  pěkně.

• o 3 týdny později...
Vloženo

Aktivní pěny pokud jsou PH neutralni, tak nikdy neumyjí úplně dokonale, takže pak je nutné auto domýt ručně.  Já používám pěny od ValetPro advance neutral na pravidelné mytí a pak mám ostřejší snow foam combo 2, která je alkalická a dostane dolů více špíny, ale i vosk.

Vloženo

To máš pravdu ,já to používám asi jak ty na umývání toho největšího bordelu. Hlavně v zimě aspoň nemám studené ruce a stačí přejet od toho nejhoršího.

Za chvíli je to zase zasraný.

A v létě na předmýtí auta ,taky to potom přejedu šampónem s rukavicí. 

Potom to dodělám Gyeon Q2M WetCoat a utřu ručníkem. Za mě nejrychlejší umývání a ošetření auta myslím tím na čas, který můžu využít jinak.

Vloženo

Teď jsem o víkendu přezouval všechny 3 auta na letní. 

Ještě že jsou na všechny na  elektronech  nemusím řešit korozi .

Jenom zkontrolovat vše kolem brzd a náprav a jinak pohoda 

Před zimou bude větší kontrola a promazání a vyčištění brzd.

Jinak v pořádku. U jednoho převážení kol dělám tak po 2- 3 letech.

Vloženo

Teď mě ještě čekaji 2 zimní sady na plechách  ,co jsou na Roomstrech očistit a opravit nátěry ,co je za zimu rezaví.

Jedna sada tam je jenom trocha ,ale ta druhá ta je už na tom o hodně hůře.

Tam to bude na docela pořádnou prácičku. Kdybych mohl tak bych tak dal někomu tak přes dr...ku.

Místo povrchové koroze ,která se dá krásně očistit tak je z toho hloubková. Ono co si neuděláš sám to nemáš 

IMG_20220410_174720.jpg

IMG_20220410_174726.jpg

IMG_20220410_174801.jpg

Vloženo
před 7 hodinami, Malta napsal:

no to už je docela brutus :(

To víš jsou lidi ,kterým to je jedno.

Minulý rok jsem je očistil a nachystal na nástřik. 

Jenomže někteří jsou kreténi a vykašlou se na to.  Kdybych mohl tak bych zabíjel.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...