LuKo78 Vloženo 20. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2016 Zdravím, řeším již přes 2 měsíce nezvykle vleklý problém. Na Superbu se mi začalo ozývat tlučení - ťukání na přední nápravě hlavně u pravého kola. Vyměnil jsem postupně, čepy, stabilizátory, ložiska i tlumiče, ale stále hlavně při pomalé jízdě např. po nerovné silnici - výmoly, apod...se ozývá tento tlumený téměř "kovový" tlukot. Prosím o radu, co s tím. Napadá Vás něco? Budu velmi vděčný za nasměrování. Lukáš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 20. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2016 trochu to rozepiš... Co to je za motor, jaká převodovka, kolik najeto a jak víš, že je to od přední nápravy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maaho Vloženo 20. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2016 Co převodka řízení? Kdysi jsem podobný problém u předchozího auta taky řešil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuKo78 Vloženo 20. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 20. Říjen 2016 (editace) Je to Superb II 08/2010 kombi 4x4 Elegance. Motor 1.8 TSI. Najeto 245000. Zadne jezdeni po Praze ani v terenu. Myslim ze tak do 235000 km nebylo vubec nic slyset. Nic jsem nevymetl za kanal a nikdo jiny s tim nejezdi. Jsem 2. majitel. Předtím ředitelství DHL. Jinak zvuk opravdu vychází od předního pravého kola. Tento jev nepozoruji jen já, ale vnímali ho i jiní. Editováno: 20. Říjen 2016, autor: LuKo78 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 20. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2016 a měls to někde v servisu nebo měníš věci, které by to mohly být? Asi by nebylo špatné to vzít někam na zvedák a zkusit, jestli není někde vůle. Horní uložení tlumičů se s tlumiči měnilo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuKo78 Vloženo 20. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 20. Říjen 2016 (editace) Bylo to na STK na stolici i na dvou servisech nezávisle a nikde zadna vůli, prostě nic. Vyměnil jsem čepy, stabilizátory, ložiska i tlumiče. Editováno: 20. Říjen 2016, autor: LuKo78 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 20. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2016 ok, ale ptal jsem se, jestli se měnilo horní uložení tlumičů, když jsi měnil ty tlumiče...? Pokud jsou vymleté misky, tak to může být ono. Nepředpokládám, žes při testování na stolici seděl v autě, nebo jo? Zvenku to nemusí být slyšet přes ten rámus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuKo78 Vloženo 20. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 20. Říjen 2016 Aha?Tak to asi ne.Ja mel za to, že horní uložení bude přes to ložisko. Co to prosím obnáší? Můžete mi napsat jake díly jsou potřeba? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 20. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2016 (editace) no nahoře na tlumiči je ložisko a to se pohybuje v uložení http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1k0412331c-ulozeni-predniho-tlumice-febi-6361.html. Pokud jsi vyměnil jen ložisko ale uložení ne, tak se tím nemuselo vyřešit vůbec nic a mlátí to dál... Ale nikde není ta jistota, že to musí být tímhle, je to jen jedna z možností. Každopádně po 250 tisících to už bude pěkně vymletý. Editováno: 20. Říjen 2016, autor: janmatejicek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuKo78 Vloženo 20. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 20. Říjen 2016 Vyborne. Dam to ještě jednou na servis ať to prověří. Děkuji. Snad to bude ono. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuKo78 Vloženo 20. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 20. Říjen 2016 (editace) ....ještě bych se rad zeptal.Pokud se to vymeni a dělalo by to dal, jake jsou další případně možnosti? Editováno: 20. Říjen 2016, autor: LuKo78 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 20. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2016 hromada, hlavně taky třeba to, že to prostě nemusí být od pravého předního kola, ale dělá to například zámek ve dveřích spolujezdce. Pokud zámky nemažeš, doporučuju. Stejně tak mazat těsnění dveří... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 22. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2016 skôr sa zameraj na silenbloky v predných ramenách a nie na premazávanie zámkov ...to sa už ani nerobí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 22. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2016 @libero cvakající zámky jsou chronickou bolístkou snad veškeré produkce das auta a kdo to nezná, tak to právě často zaměňuje za nějaké vady na podvozku, to jen tak mimochodem. Samozřejmě takhle na dálku nikdo nepoví, co je špatně. Jen říkám, že v tom autě slyšíš něco zprava zepředu a na 90% to je něco vlevo vzadu, to je celé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 23. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2016 já už budem síce OT,ale zareagujem ešte ...klepajúce zámky skončili u OI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 24. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2016 tak si pročti celou sekci SII a pak tady šir bludy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 nemusím nič čítať ...viem svoje 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 Tak zrovna já jsem se s tím setkal jak u Škodovky, tak u Seatu. Obojí v posledních 3 letech. Ale ty vieš svoje... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 Takže to ukončíme - vzhledem k tomu, že se tímto (opravami škodovek) libero zabývá profesionálně drahně let, tak není nutné zpochybňovat jeho zkušenosti. Dál to tady opravdu nemá smyl řešit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 26. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2016 Takže když servisák řekne, že se něco neděje, tak se to prostě neděje, i když s tím má někdo vlastní zkušenost u tří různých aut z koncernu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 26. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2016 možno deje,ale ja hovorím,že v takom množstve v akom to mala OI,tak určite nie ..vtedy,ak sa nemýlim,tak bolo ŠA aj vydaný prípis na mazanie (dnešná podoba TPI) ... ...týmto z mojej strany táto debata končí ...(naozaj Pawouk ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuKo78 Vloženo 2. Listopad 2016 Autor Sdílet Vloženo 2. Listopad 2016 Zdravím, .....tak o víkendu vyměněno horni uložení tlumičů. Zámky, panty, čepy VŠE promazáno, ale přesto to klepání je stále dost slyšet. Jsem si jisty ze je to přední osa. Na padá Vás Prosím ještě něco, či by to mohlo dělat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hkr Vloženo 4. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2016 Rizeni. Ted jsem resil to same na B7 passatu. Nejlepe je to sliset na panelove ceste, jak kdyz v naprave boucha kov o kov. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuKo78 Vloženo 5. Listopad 2016 Autor Sdílet Vloženo 5. Listopad 2016 Řízení? A co presne by to melo dělat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.