oleko Vloženo 7. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2016 Nedávno se mi přehřál cestou do Chorvatska motor a praskla mě nádobka. Mám Fabii 2 a ta už nemá klasický budík teploty, ale má jen kontrolku. Modře svítí, když je studený motor a červeně už je přehřátý. Chci se zeptat jestli nemá někdo zkušenosti s přídavným budíkem se sondou abych viděl jestli stoupá teplota. Nevím jaký koupit a kam ho u motoru připojit. Díky za rady a nápady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 8. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2016 Doporučil bych Ti na tohle (a další věci) Polar Fis, ale nevím, zda chceš investovat tolik. A neměl by se system uregulovat sám I v případě přehřátí? Prasklá nádobka mi tak nepřijde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oleko Vloženo 8. Listopad 2016 Autor Sdílet Vloženo 8. Listopad 2016 Bylo špatné čidlo na spínání ventilátoru a nádobka tlak nepustila a bouchla. Nechce se mi tolik investovat. Myslel jsem nějaký teploměr se senzorem abych viděl teplotu vody. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 9. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2016 Prepokladám, že čidlo už máš opravené. Ak chceš sledovať teplotu presnejšie, môžeš to riešiť aj cez diagnostickú zásuvku nejakou ODBII čítačkou ktorá ti bude reálne nameranú teplotu ukazovať napr. na mobilnom telefóne (dá sa to riešiť už aj bezdrôtovo). RJ auta mimochodom presne vie aká je teplota chladiacej kvapaliny, a tak isto pozná aj teplotu oleja. Akurát ti k tomu už nedávajú budík, ale pri nižšej výbave to vybavili dvojicou LED diód. Ale prezradím ti, že aj budík na palubovke by ti bol tiež k ničomu. Ten síce ukazuje, ako teplota kvapaliny stúpa, ale prax je taká, že od nejakých 76°C sa ručička automaticky nastaví na stred (90°C?) a kým teplota neklesne k nejakým cca. 67°C, alebo nepresiahne nejakých 108°C, ostane tam pribitá. Takže tým pádom ti orientačne stačia aj dve LEDky a informácia, že pri akej teplote zhasne modrá a pri akej sa rozsvieti červená. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.