milanxx Vloženo 4. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2017 2016 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomson1 Vloženo 4. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2017 (editace) o rok starší model může být ten problém Editováno: 4. Listopad 2017, autor: tomson1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomson1 Vloženo 6. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2017 (editace) Tak jsem dnes mluvil s T-Mobile, na rapidu by nemělo fungovat vůbec nic, prý úplně nekompatibilní auto,ať jsem vůbec rád, že aspoň něco funguje Editováno: 6. Listopad 2017, autor: tomson1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 8. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2017 Dnes jsem dostal mejl s omluvou a 20% slevu z jednoho paušálu jako omluvu. A dnes jsem našel toto: https://mobil.idnes.cz/chytre-auto-t-mobile-wifi-sit-dj0-/mobilni-operatori.aspx?c=A171108_122118_mobilni-operatori_LHR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dafr Vloženo 8. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2017 Já taky :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomson1 Vloženo 8. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2017 Já taky a dokonce mi na Rapidu vše zobrazuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 13. Listopad 2017 Autor Sdílet Vloženo 13. Listopad 2017 (editace) Zvažujete nědko přechod? Já bych to wifi nevyužil tak na to kašlu ale i tak by mě zajímalo jestli bych musel doplatit tu starší OBD krabičku když ji mám od T-mobilu rozloženou do splátek tarifu. Každopádně spíš bych uvítal nějaký posun v samotné aplikaci, pokud by byla wifi nutnost do budoucna pro novější funkce appky tak bych do toho šel. To nám ale teď nikdo nepoví když po roce v podstatě s appkou nic zásadního neprovedli. Aktualizace které napřed zpřístupní i kolik litrů zbývá v nádrži a po měsíci to opět zmizí jsou k prdu a k nas...štvání Slevu jsem taky získal ale následně mě bylo z účtu stržená sejná částka jako obvykle Editováno: 13. Listopad 2017, autor: MilanHos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 13. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2017 Dnes stažena aktualizace. Je spravený graf baterie, tedy už není nasekáno kikilon údajů. Je tam víc možností oznámení a druhů oznámení. Na to pozor kdo si stáhnete tak si to projděte páč některá oznámení mají nastaveno zvonění. Jinak Hot Spot je u nás nanic, Nová krabička je pro stávající za 1kč ale jen s datama. A částka taky stržená stejná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 13. Listopad 2017 Autor Sdílet Vloženo 13. Listopad 2017 Ukazuje i litry v nádrži, ale ukazuje 31 litrů ikdyž jsem dnes skoro 40 natankoval Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiri B Vloženo 13. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2017 Zdravím všechny, (Předem se omlouvám všem, pro které by mé vyjádření k tomuto produktu mohlo působit negativisticky a být pobuřující. Prosím nereagujte tedy vulgárně v rámci mého příspěvku. Děkuji. ) Jsem vlastníkem několika těchto krabiček již skoro rok, a nashromáždil jsem za tuto dobu několik poznatků, v mém blízkém okolí nejsem jediný kdo tuto hračku má a názor i těch dalších se ani vzdáleně neslučuje se slovem "SPOKOJEN". Několikrát jsem kontaktoval T-M* jejich výkruty však neznají mezí, hlavní že máme smlouvy ze kterých nelze odstoupit byť produkt nefunguje jak by měl... Musím se přiznat že provozuji v autech i 4 kousky jejího předchůdce "T-mobile GPS LOCATOR", který sice neměl mobilní aplikaci ale je 100% spolehlivý co se dohledatelnosti vozidla týče..... Své tvrzení můžu doložit 3-mi protokoly PČR o zajištění vozidla.... Sice se občas pohybovalo vozidlo zmatečně po mapě dle vlivu GPS satelitů ale když už přišlo na lámání chleba tak nezklamalo(vždy se dal spustit intenzivní mód s propisováním lokace každých 7 vteřin vč. udání aktuální rychlosti). Ve třech vozidlech mám "Chytré auto" s jedním jezdím osobně já (SUPERB 3T 2014FL) - zkoušel jsem v něm všechny 3 kusy zlepšení = 0 Veřejně prohlašuji že : kdo si myslí že mu tato krabička auto ochrání před krádeží se velice mýlí... nefunguje ani při odtahu !!!! .... Zainvestoval jsem a nechal si auto odtáhnout v náhodnou dobu jednou společností. Na jedno z parkovišť tak abych nevěděl kam. A kdyby to nebylo objednané auto bych už neviděl. 1x mi bylo Lupičem auto taktéž vykradeno a milá krabička, která registruje i blbě zabouchnuté dveře se na vymlácení okna neobtěžovala ani upozornit... to provedla až PČR Nepravidelné závady: - se stává že notifikace chodí jak se jim zlíbí i když je auto na signálu (vidím dle záložního zařízení starší verze - stejný operátor), - v autě sedím je nastartované přesto notifikace nic a auto je zaparkováno a když jedu tak píše že se auto naklání a že je odtahováno - na každé křižovatce to přerušuje jízdu (START STOP systém) je pro to asi úhlavní nepřítel... (to že to "ničí" motory je věc druhá) - aktualizace té aplikace ( OS není důležitý ) mění několikrát do měsíce, každou chvíli tedy nefunguje jiná funkce ( stav paliva , baterie, historie jízd, auto mizí a objevuje se nové, nepočítá to KM ) - často ráno nevidím historii jízd, odpoledne třeba ano, jindy to naběhne až za několik dní. - ta aplikace na WWW portálu moj.io, tak tu radši zavřeli jelikož byla chytřejší než ta jejich do mobilu... Shrnutí a rady: - pokud chcete mít jistotu že auto najdete, když vám jej odcizí - Kupte si jiné řešení - tohle je jen na hraní a ta "pseudo" baterie, která v tom je, moc záložně nefunguje zvládne to jen poslat zprávu, že vám zařízení odpojili a tím to hasne (defakto víte že jse o auto přišli, pokud jste ji neodpojili Vy nebo servis který provádí údržbu vozu. - některé statistiky, které z toho lezou jsou docela užitečné a v případě správného vyhodnocení se dá jezdit s autem šetrněji. - chybí funkce vynutit aktualizaci polohy neprodleně. - Musí být zapojena v OBD, je všem na očích a není těžké jí odpojit a tím pak i auto odcizit. Nedá se tedy schovat tak aby nebylo patrné že auto má sledovací systém. - V případě odpojení nezačne zasílat polohu kde se přístroj nachází. Ukazuje jen kde jste auto zaparkovali Téma k zamyšlení/zlepšení funkce a otázka na všechny: Je zde někdo takový, kdo by byl ochoten s tímto experimentovat a rozumí elektronice ve voze a komunikačnímu protokolu tak aby bylo možno připojit tuto krabičku na 12V a CAN kabel bez OBD(třeba přes redukci) a dát zařízení trvalý impulz nastartovaného vozu ? Pak by totiž mohl být ukryta kdekoli ve voze a být zapojena k záložní baterii pro případ odpojení či krádeže... Klidně takového kutila budu sponzorovat. (Jen seriozně) Sama podstata tohoto zařízení "Chytré auto" je vynikající. Však je potřeba vychytat několik závazných much a tou třeba odpojení baterie či vypojení z OBD zásuvky skutečně jsou. Předem děkuji za pozornost a objektivní reakce. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Malda Vloženo 14. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2017 Ahoj vsichni, trosku prispeju @Jiri B Moc bych nesrovnaval s T-Mobile GPS Locator. Jednak cenove je jinde + vyuziva lokaci z BTS - neumi cist data z auta. Vzhledem k tomu, ze chytre auto jezdi klikatyma tunelama "rovne" tak to vypada, ze pouze posila lokaci GPS. Asi by zvladnul oboji, ale to mozna neni v zajmu TM. Vykradeni nebo dokonce k cele kradezi to asi urcite 100% nezabrani. Odtah jeste nikdo na me nezkousel, ale kdyz to vyndam z OBD portu tak to okamzite posle notifikaci - sice nez by me to ve 3 rano probudilo, nez bych se obul a dobehl cca 20 -100 m k autu asi by bylo fuc (nastartovani, bouchnuti dverma trva cca 10-40 vterin). Proc to nevzalo rozflaknuty okno - asi sikovnej zlodej/nevim. "zavady": - notifikace - krom vyndani zarizeni z OBD tak by jeste mohli chodit rychleji notifikace na "bouchnuti" - 2. bod se mi nikdy nestal - S&S se tu resil parkrat - mela to vyresit aktualizaca jejich DB kdy by meli z dat dokazat rozpoznat jestli to byl SS nebo si doopravdy nastartoval/vypnul motor - aktualizace - no a ktera appka je stabilni dnes? - stav paliva/spotreba to byl problem od zacatku, stav baterky je u me OK, KM doopravdy prestalo pocitat - nevsiml sem si kdy :), a prihlasovani/odhlasovani aut je problem na strane TM v jejich DB (aspon to tvrdi). - historie jizd - problem s konektivitou do jejich DB - moj.io - skoda, to melo asi vetsi potencial a i ja jsem radsi koukal pres www nez do appky na mobilu rady: - koupit jine reseni - taky reseni , ale bud koupis nejakej GPS modul, nacpes do nej datovou SIM, schovas to nekde v aute a privedes napajeni a pak aby si nekde sam nebo nejakej kamos mel server aby to nekde bezelo - cena ~3500 modul + flaska kamosovy na server + datova simka, nebo cca 2x tolik za modul uz i s resenim ze to cte ridici jednotku. - pro lidi co maji 1-2 auta takhle tak TM za 75 kc mesicne + zarizeni v akci za 1400 bylo nejlevnejsi reseni a zaroven asi "nejvykonejsi" a hlavne koupim, zastrcim a (jakz takz) funguje. - ta pseudobaterie se mnou pul dne jezdila jako spolujezdec na sedacce a v aplikaci byla ziva jak zizala - jen byla seda ze nebyla nikde pichnuta. - data co to ve finale zobrazuje jsou pouze informativni, radeji bych videl v mape "puntik" a pri jeho zobrazeni aktualni otacky motoru a rychlost. V tom potencial urcite je, jen nam to nechteji "dat". - celkove chybi funkce vynutit aktualizaci hned cehokoliv - OBD zapojeni/odpojeni viz vyse K zamysleni: - nez experimentovat s timto radeji bych vzal cca tech 7000 tisic a vyuzil samostatneho modulu a "ctecky" sbernice (nez sem skoro pred rokem koupil chytre auto tak jsem takovou moznost hledal a zabyvaji se tim i v cesku a meli na to i aplikaci na android). - Chytre auto pres TM je dobra vec, ale bylo by fajn dostat z TM co vlastne ta krabicka odesila a co by bylo mozne vytahnout z jeich DB za data. Podle toho by sel urcite krasne obejit Start stop a jeho rozdelovani jizd po semaforech - tim padem "lepsi"kniha jizd, byla by moznost videt aktualni polohu/rychlost/otacky, + na request treba pres SMS/aplikaci dostat aktualni data z auta - mozna by sme museli flashnout krabku, ale stalo by to za to. Jak rikas, moznosti na zlepseni jsou. @MilanHos litry v nadrzi jsou "srandovni". po aktualizaci jsem mel podle ukazatele plno a psal 7 litru zbyva, po 2 hodinach tam skocilo 16, rano 31, kdyz sem jel do prace tak tam bylo 43 a po dvou hodinach stani se vyparilo 6 litru na konecnych 37. pak uz jsme to vzdal. Asi se shodneme, ze co kus to orginal a vzdycky nejakej "problem". Takze uvidime s cim na nas TM prijde v dalsi aktualizacich (at uz appky nebo jejich databazi), ale jako informativni clanek za 75 Kc/mesicne to neni spatny. Na to, abych vedel kde se toula manzelka (a kdy vykopnout milenku) a nebo ze vytocila motor k cervenymu a "zdrbat" ji, to staci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 14. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2017 Mám apku po poslední aktualizaci a žádné litry u benzinu nemam.a celkem to odpovida Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Malda Vloženo 14. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2017 Na androidu to mam taky bez litru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
scstanda Vloženo 16. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2017 (editace) V 13. 11. 2017 na 21:34, Jiri B napsal: Zdravím všechny, (Předem se omlouvám všem, pro které by mé vyjádření k tomuto produktu mohlo působit negativisticky a být pobuřující. Prosím nereagujte tedy vulgárně v rámci mého příspěvku. Děkuji. ) Jsem vlastníkem několika těchto krabiček již skoro rok, a nashromáždil jsem za tuto dobu několik poznatků, v mém blízkém okolí nejsem jediný kdo tuto hračku má a názor i těch dalších se ani vzdáleně neslučuje se slovem "SPOKOJEN". Několikrát jsem kontaktoval T-M* jejich výkruty však neznají mezí, hlavní že máme smlouvy ze kterých nelze odstoupit byť produkt nefunguje jak by měl... Do posledního slova souhlasím! Mám od 12/2016 na Superb III: dnes již popáté nefunkční. Předchozí chyba trvala cca měsíc. Komunikace s T-M naprosto tristní. Dnes už jsem se ale fakt vytočil a v pondělí na ně vlítnu osobně a ten krám jim vrátím a smlouvu ukončím. Všem vřele(!!!) nedoporučuji kupovat tuto službu. Editováno: 16. Listopad 2017, autor: scstanda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 20. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2017 (editace) U mne zatím teď ok...a co, nepůjdete do Wifi varianty ? :-)))) https://www.t-mobile.cz/chytre-auto https://mobil.idnes.cz/chytre-auto-t-mobile-wifi-sit-dj0-/mobilni-operatori.aspx?c=A171108_122118_mobilni-operatori_LHR Citovat Klasická wi-fi, jakou znáte třeba z domova nebo z kaváren připojit můžete až 5 různých zařízení (telefony, tablety, notebooky) surfujete po celé EU bez dalších poplatků vybrat si můžete 5 GB nebo 20 GB dat měsíčně Chytré auto vám samozřejmě bude fungovat i když svoje data vyčerpáte Citovat Stejná podmínka platí i pro stávající uživatele Chytrého auta, kteří se rozhodnou přejít na jeho novou (wi-fi) verzi. V takovém případě zařízení získají za pouhou korunu, a to bez ohledu na zvolený tarif. Zvýhodněné ceny zařízení závislé na prodloužení smlouvy platí ovšem jen do 31. prosince, či do vyčerpání zásob. Uvažuji o tom, ale kvůli kameře v autě (Wifi/Cloud) ...i když jsem velice nespokojen s aktuálním fungováním a spolehlivostí/nespolehlivostí. Pravda, 1x jsem dostal 3 měsíce zdarma a teď myslím nějaké procento slevu... Editováno: 20. Listopad 2017, autor: Shaarky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 21. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2017 @Shaarky já bych to nepřeháněl. Kdyby tak to mohlo být sdílené fup s mobilem. Spíš bych udělal hotspot v mobilu. A nakonec aby auto mělo větší fup jak můj mobil tak to teda ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomson1 Vloženo 21. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2017 já jsem se kolem té nové wifi a její výměny informoval...bylo mi sděleno,že pokud mám původní smlouvu cca 80kč a ještě není 6 měsíců před ukončením, za korunu výměny není nárok...takže jsem v té druhé sazbě 1499,pokud dám mou původní krabičku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Malda Vloženo 21. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2017 me zadna nabidka nedosla od tm, ale kamarad me preposlal email od tm kde mu to do vanoc nabizeji za 499 Kc i s tarifem za 249 Kc/mes. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 22. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2017 (editace) Citovat Dobrý den, máme pro Vás novinku o Chytrém autě! Naučili jsme ho totiž další šikovnou věc – udělat ve voze klasickou WiFi síť. Na tu můžete „zavěsit“ celou posádku a mít tak na řízení větší klid (kdo surfuje, nezlobí). A máte tip na skvělý vánoční dárek! Pro vytvoření WiFi sítě v autě potřebujete nový modul Chytré auto – a že jste to Vy, dáme Vám ho až do Vánoc jen za 499 Kč (normálně stojí 3 999 Kč). Stačí si vybrat, kolik dat chcete. Třeba 5 GB můžete mít už za 249 Kč měsíčně. A samozřejmě platí, že můžete prohánět data nejen doma, ale i po celé EU a nedáte za to ani korunu navíc. Stačí pár kliků zde a máte data po ruce i na cestách. Přejeme vám spoustu šťastně najetých kilometrů. Váš T-Mobile To je ta nabídka... Editováno: 22. Listopad 2017, autor: Shaarky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Malda Vloženo 23. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2017 jj presne tak... coz asi neni spatny. Jen nevim jak je to mysleno.. jestli jako upgrade.. dej mi starou dam ti za 499 novou a nebo obycejan nabidka s tim ze mas novej ale i starej kus? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 1. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2017 Podle mne výměna, proto i ta cena.Ale neřešil jsem dále, jelikož Wifi AP jede pouze 15min po vypnutí zapalování a není možné to změnit, což mi osobně nevyhovuje. Na odpověď od T-Mobile aktuálně čekám pres týden, jestli to někdy změnit půjde (nemyslím si). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 1. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2017 Tak jsem dostal odpověď na mé dotazy : Citovat Zařízení v pohotovostním režimu spotřebuje cca 1,8 mA. Wifi je dostupná při nastartovaném motoru. Zároveň funguje do 15 min. po vypnutí zapalování. O změně aktuálně vývojář neuvažuje. ....a to je důvod, proč rozhodně do nového modulu resp. služby nepůjdu. Tvrzení "vývojář" aktuálně o změně neuvažuje je velice nebezpečné a ukazuje, že T-Mobile není zřejmě schopen v tomto ohledu nic změnit. Typický pře-prodej cloudové služby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 14. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2017 T-mobile si stáhl z účtu tentokrát 60Kč, takže sleva OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomson1 Vloženo 15. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2017 (editace) Stalo se někomu z Vás, že po odstavení auta se nepřenesly data ani po 20 hodinách? Mi to úplně zamrzlo...volty v aku visí na pův. hodnotě, jak jsem přijel,takže to ukazuje nesmysl... pořád s tím něco je Editováno: 15. Prosinec 2017, autor: tomson1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 15. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2017 Ne nestalo. A není to mobilem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.