CentriFUGA Vloženo 23. Březen 2017 Autor Sdílet Vloženo 23. Březen 2017 Ahoj, opět jen oživím - mám hotovo skupinu B96, podaná žádost o nový ŘP v pondělí. Když mě dnes chytí policajti ještě se starým ŘP - mají možnost věřit v databázi, že už mám i nové rozšíření a nebo je to prostě jízda bez ŘP ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 23. Březen 2017 Sdílet Vloženo 23. Březen 2017 Jízda bez ŘP, máš ho mít u sebe.... Ale kdyby došlo k nějakému maléru, tak by soud přihlédl, že to bylo pouze formální. Respektive nebral by to jako přitěžující okolnost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 23. Březen 2017 Autor Sdílet Vloženo 23. Březen 2017 Spíš mi jde o kontrolu VB :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 25. Květen 2017 Autor Sdílet Vloženo 25. Květen 2017 Ahoj, zase to tu oživím dalším dotazem z této skupiny ŘP. Pokud mám hotové to B96, tak tranzita (3500kg) s podvalem 2000kg řídit asi nemůžu, že ? Přesáhne to 4250Kg, ale z minulých příspěvků vím, že se bere u vleku celých 2000kg, ale nevím jak u tranzita, jestli se bere aktuální /prázdná + 2 lidi/ nebo taky nejvyšší povolená ? a tudíž je to i prázdné automaticky souprava o 5500kg ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 25. Květen 2017 Sdílet Vloženo 25. Květen 2017 Tak to by mě zajímalo v čem to rozšíření B na B96 spočívá. Jsem si myslel, že alespoň o tomhle by tam řeč padnout mohla.... oprávnění je omezené na "nejvyšší povolenou hmotnost soupravy" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 25. Květen 2017 Autor Sdílet Vloženo 25. Květen 2017 rozšíření spočívá v tom, že za superbem 2197kg nemůžeš táhnout třeba ani 1600kg karavan - přesáhneš 3500kg. Karavan 1600kg by jsi mohl jen za autem co má max. 1900kg. Já potřebuji občas tahat podval - ten má 2000kg, ale tím, že superb má tažné jen na 1800kg počítá se těchto 1800kg + 2197kg, tudíž se vejdu do 4250kg se soupravou a stačí na to B96. I kyby měl superb tažní na 2T (což má jen 4x4) a nebyl by sám těžší než 2250kg můžeš to mít s B96. Ale právě že za tranzitem, který má samotnou váhnu nejméně 2800kg a má tažné na 2000kg, tak souprava má 4800kg a tudíž už na to je potřeba B+E. Jen jsem si to chtěl raději ověřit, že se vždy berou ty nejvyšší technicky přípustné hmotnosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 25. Květen 2017 Sdílet Vloženo 25. Květen 2017 a to jsem právě myslel, že se před udělení tohoto oprávnění probírá, případně i ověřuje znalost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 25. Květen 2017 Autor Sdílet Vloženo 25. Květen 2017 Nee, uděláš jízdu a je hotovo, naval 2500 a nazdar :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bilik Vloženo 16. Únor 2018 Sdílet Vloženo 16. Únor 2018 Klasická blbost zákonodárce. Na převoz podvalníku si musíš vzít klasický vozíka do 750 kg a můžeš. Zákonodárce to špatně vymyslel, a korunu tomu nasazuje naše policie, která ti řekně, že nemá váhu, aby poznala, že vozík je prázdný https://www.novinky.cz/domaci/318025-jak-je-to-tedy-s-ridicaky-na-voziky-urednici-v-tom-nadelali-zmatek.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 16. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 16. Únor 2018 Proto jsem si udělal skupinu B96, kterou si procpali do směrnic Holanďani, kvůli karavanům. A díky tomu můžu za SII s 2197kg v klidu táhnout 2000kg vlek, i když na kouli mám jen 1800kg. Celkově se krásně vejdu do 4250...ale zmatky v tom jsou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanmon1 Vloženo 28. Červen 2020 Sdílet Vloženo 28. Červen 2020 Zdravím, mám v tom stále hokej. Mám Vw Sharan s tažným 2000 kg, autopřepravník je také dvoutuna a samotný váží 500 kg. Na přepravníku chci vézt Octavii. Ta má provozní hmotnost 1515 kg, největší přípustnou má 2025 kg. Mohu to táhnout ? Řidičák C+E vlastním. Moc poprosím o radu. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 28. Červen 2020 Sdílet Vloženo 28. Červen 2020 Pokud máš na kouli 2000 kg, tak můžeš táhnout 2000kg. Pro kouli se bere okamžitá hmotnost kolik to váží. I kdybys měl vozejk s celkovou hmotností 3500 kg, tak ho za auto dát můžeš, ale nesmí bejt naloženej do plna. Např. já mám vozejk celková 3500 kg, pohotovostní (váha prázdnými vozejku) 1460 kg, užitečná ( náklad) 2040 kg. Takže kdybys do něj naložil 540 kg tak ho můžeš zapřáhnout, ale když na něj naložíš 541kg , tak už ne. Takže oktu s pohotovostní hmotností 1515 kg + 500 kg podvalník, tak je2015 kg. Papírově to nevyjde, ale je to ok. Bo do pohotovostní hmotnosti okty se počítá palivo + řidič (75kg) kterej tam nebude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 1. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2020 @Luďa Pozor na slovíčka, pohotovostní je bez řidiče, s řidičem je provozní. Je zřejmé, žes myslel provozní, jen jsi použil nesprávný terminus technicus. ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 1. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2020 Jj máš pravdu. Ale stačí shodit rezervu a nářadí z kufru a hned je auto lehčí. A nevozit auto s plnou nádrží. A pokud provozní u auta je 1515 tak to je s řidičem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.