Říjen 5, 20186 r Ak sa toto potvrdi, tak ja do leta 2019 necakam. Auto mi slubili v zmluve medzi 15.12.2018 a 15.01.2019 - zrusim objednavku a beriem nieco ine :(
Říjen 5, 20186 r Možná to je pouze moje spekulace, ale všechny homogace jsou 18 daného měsíce, Taky mám v Milovicích TDI 140kW 4x4, tak doufám, že 18.10. budou právě ty naše k odběru. Mrkněte na tuhle tabulku. https://www.adac.de/infotestrat/umwelt-und-innovation/abgas/modelle_mit_euro_6d_temp/default.aspx?ComponentId=304636&SourcePageId=270458
Říjen 5, 20186 r Asi tak :) Ta 18-ka je 2018! Sledujem tu tabulku kazdy den, Kodiaq tam nepribuda uz pekne dlho ziadny. Vcera tam nabehol nejaky Karoq, dnes vela VW Caddy....u Kodiaq-a ziadna zmena. Len 2.0TDI a Scout 2.0TDI. Je to skandal cele toto WLTP....
Říjen 8, 20186 r Je zajímavé že Karoq je s benzínem hotov a Kodiaq nic. Škoda se dušovala, že do konce roku to chce mít odhomologované vše. Nechápu jak můžou nabízet a prodávat něco co bude certifikované kdoví kdy. Já dva měsíce nebudu prodejce prudit a pak uvidím. Nevím zda je u 1,5TSI problém někde s motorem nebo jen certifikace ? Já jen doufám, že se auto s velkou slávou nevyrobí tedka někdy a pak půl roku bude někde stát. Je to celkem ostuda..... Upraveno Říjen 8, 20186 r od Michal B.
Říjen 8, 20186 r Takhle to nelze srovnávat, Karoq a Kodiaq jsou dvě jiná auta a jak je známo, na měření emisí má vliv, mmo jiné, hmotnost vozidla, která se mění i podle stupně výbavy. To, že motory 1.5 TSI prošly homologací u Karoqu (a možná dalších modelů ŠKODA) ještě nutně nemusí znamenat to, že se tak stalo i u Kodiaqu. Pro zajímavost zase např, motor 2.0 TDI 140 kW teď zmizel z nabídky motorizací u Karoqu, přesto že tam až do minulého týdne byl, zatímco u Kodiaqu je stále možnost jeho volby. Nutně to však nemusí znamenat to, že by byl s tímto motorem nějaký problém po technické stránce. Že by ti auto někde stálo půl roku, toho se neobávej. Jsem přesvědčen, že proces homologací ve ŠA jede na plné obrátky, o čemž svědčí i postupné uvolňování jednotlivých motorizací a výbav (soudě i podle toho, jak jednotliví čekatelé postupně s vyššíí četností hlásí, že jim byly vozy dodány a/nebo alespoň oznámeno, že budou v nejbližších dnech expedovány k prodejcům). Věřím, že tu stanovenou metu do konce roku ve ŠA splní, spíše ještě dřív.
Říjen 8, 20186 r Ano četl jsem si jak probíhají homologace atd, podle motoru,vybavy atd.....naročné to souhlasím. Ale jednoduše ten motor v Karoqu a Kodiaqu bude určitě uplně stejny s malymi upravami. Homologaci dělají dle prodejnosti modelu, bohužel benzin v Kodiaqu je asi až ten poslední ikdyž nyní je trend radši benzín než nafta co jsem slyšel z více stran. My můžeme zde jen kalkulovat, v ŠA sami ví jak to mají :-) Také doufám že homologaci dokončí co nejdříve. Po objednání vozu jsme říkali že v pohodě jaro 2019, ale už bych to auto uvítal. Já jsem trpělivý a kdo si počká ten se dočká.
Říjen 8, 20186 r U Kodiaqu je, jak ty tvrdíš, trend zcela opačný. Jasně vede nafta oproti benzínu a z toho důvodu je Kodiaq RS pouze v TDI. Není vše tak černé, jak se nám snaží média namluvit. Viz. velkobojemové diesely od Audi, Mercedes...
Říjen 8, 20186 r RS este nema homologizaciu. Z Kodiaq verzii to je zatial iba Kodiaq 2.0TDI a Kodiaq Scout 2.0TDI. Zdroj: https://www.adac.de/infotestrat/umwelt-und-innovation/abgas/modelle_mit_euro_6d_temp/default.aspx
Říjen 8, 20186 r V tej tabulke nie je ani jeden superb? (prepacte ze sa na to pytam v tomto vlakne....) Upraveno Říjen 8, 20186 r od Wlady1980
Říjen 9, 20186 r On 10/5/2018 at 4:11 PM, sidzej said: Ak sa toto potvrdi, tak ja do leta 2019 necakam. Auto mi slubili v zmluve medzi 15.12.2018 a 15.01.2019 - zrusim objednavku a beriem nieco ine :( Sidzej, kedy si objednaval auto?
Říjen 9, 20186 r 7.9 som bol u dealera vyskusat Kodiaq-a, kedy mi este slubili, ze do polovice novembra auto bude :) Tak som prisiel o tyzden neskor a 14.9. som objednal auto a zaplatil zalohu. Uz tu mi bolo povedane, ze do polovice novembra to nebude ale do zmluvy mi dali termin dodania 15/12 a extrem 15/01 2019. A az niekedy potom som sa docital o celom WLTP chaose a meskaniach....
Říjen 10, 20186 r To já bych teda počkal od září do ledna. Já jsem 3.9 podepsal a 3.9 ihned zaplatil zálohu a dodání 1,5TSI do 31.5.2019 ! Prodejce odhadem řekl, že do konce března bude, možná po novém roce. Jinak toto řekl šéf škody : Osmdesát procent Kodiaqů, které prodáváme v ČR, má vznětový agregát, v Evropě je to pořád více než polovina. Takže na můj benzín homologace nespěchá :-(
Říjen 10, 20186 r Ja som povodne aj chcel 1.5TSI, no hned mi bolo povedane, ze kvoli 1.5TSI sa mi predlzi cakanie o par mesiacov, kedze ten motor je velmi popularny v celom koncerne a brzdi dost dodavky aut. Na 1.5TSI mi tiez odhadovali 02-03/2019 tusim....Tak preto som zvoli 2.0TSI.
Říjen 10, 20186 r Já počkám, jaro tu je co by dup :-) My jsme měli 1,4tsi 4x4 na víkend a super motor dostatečný pro nás. Nyní máme Yeti 1,2tsi a pohodička. Najezdím málo, takže nafta nepřipadá v úvahu. No já doufám že Kodiaq má v rámci koncernu vyšší level a radši dodají motor do Kodiaqa než do Fabie nebo Golfu. Ale to si můžu jen já myslet.
Říjen 10, 20186 r tak ja mam objednano 12.9. - dnes informace od dealera, ze auto je vyrobene - poslal VIN. 2.0 tdi 4x4 manual.
Říjen 10, 20186 r před 2 hodinami, r_b napsal: tak ja mam objednano 12.9. - dnes informace od dealera, ze auto je vyrobene - poslal VIN. 2.0 tdi 4x4 manual. Prosím tě, jaká motorizace? Já už mám 2.0TDI 140kW vyrobené v srpnu a do dneška stále čekám. Dealer dělá mrtvého brouka, ze ŠA taky ticho po pěšině, jestli je nějaký předběžný datum homologace. Objednáno březen 18....
Říjen 10, 20186 r 10 hours ago, r_b said: tak ja mam objednano 12.9. - dnes informace od dealera, ze auto je vyrobene - poslal VIN. 2.0 tdi 4x4 manual. 12.9.2017 ? :)
Říjen 10, 20186 r 12 hours ago, Michal B. said: My jsme měli 1,4tsi 4x4 na víkend a super motor dostatečný pro nás. Nyní máme Yeti 1,2tsi a pohodička. To ano, ja som tu 1.5 TSI skusal a tiez som mal pocit, ze to staci. Manzelka ma tiez Yeti 1.2TSI a ked na tom idem, tiez mi ziadny vykon nechyba a to som uz na tom dost najazdil. U mna je ten dvojliter skor rozmar a chcel som mat auto o trochu skor....aj ked teraz uz nie som si celkom isty, ci to tak naozaj bude :)
Říjen 11, 20186 r před 6 hodinami, sidzej napsal: 12.9.2017 ? :) Ne, bylo to 12.9. 2018, tedy před čtyřmi týdny.
Říjen 11, 20186 r Takže nám zbývá jen a jen čekat :-) Je pravda že kupuju auto jednou za x let tak si asi počkáme. Termín dodání mé 1,5Tsi do 31.5.2019 je orientační a prej to bude do března. Ale kdo ví jestli to nebude v létě :-) Jak to tady čtu tak všeci objednávají naftu nebo 2,0tsi. Zkus se zeptat prodejce jen tak kdy bys měl 1,5TSI, jsem zvědav co ti řekne.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.