Přejít na obsah

Brzdove kotuce a platnicky SIII vymena

peterup

Doporučené příspěvky

Oslovil jsem ŠA se žádostí o reakci k problému zadních brzd. Tak jsem zvědav, zda někdo kompetentní najde odvahu a dostatečné argumenty se k věci vyjádřit i sem do diskuze.

Teď právě prší, auto je před domem, tak jestli si nemám vzít raději volno a jít sušit brzdy, kdyby na ně snad nějak nacákalo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje zkušenost s brzdami na Superbu III 2,0 TDI 110kW: vůz jsem kupoval 3 roky starý se 60tis Kč, jelikož zadní kotouče byly dost orezlé (brzdilo to jen úzkým pruhem uprostřed na kotouči) a při brždění ve vyšší rychlosti na dálnici vydávali hukot, pokusil jsem se je v záruce reklamovat ve Škodovce na Jarově. Přijímací technik mi sdělil, že není vysoká šance na úspěšné vyřešení reklamace, nicméně i tak jsem to zkusil. Reklamace byla zamítnuta s tím, že je to normální projev, pokud jezdím na delší vzdálenosti a tím zadní brzdy moc nepoužívám. Odpověděl jsem mu, že jezdím tak 40% město a že tedy brzdy tedy nezahálejí, navíc 4x do týdne. Na to mi doporučil a to jsem šel do kolen, ať občas zkusím při jízdě zatáhnout ruční brzdu a zadní kotouče tzv. "obrzdit" (u automatu s vozem za milion :-)). Zkrátím to, nové originál zadní kotouče vydržely 42tis. km než to s nimi bylo stejné, jako s těmi původními. Takže po záruce jsem nechal vyměnit zadní a poté, když nastal čas i přední kotouče za značku ATE a ani po 50tis. km nejsou nikterak zrezlé, krásně brzdí tiše po celém povrchu a navíc auto celkově brzdí lépe.... Tolik k originálům kotoučů Škoda a přístupu značkového servisu....    

Odkaz ke komentáři

Takže čerstvá odpověď, cituji z emailu ŠA:

...děkujeme za Váš email, ve kterém znovu otevíráte téma výměny brzdových kotoučů s ohledem na Vaše vozidlo Škoda Superb.

Dovolujeme si Vás informovat, že celá záležitost byla prověřena ve spolupráci se servisním partnerem Auto Jarov, Praha 3. Na řešení Vašeho podnětu jsme nenalezli žádná pochybení. Naše stanovisko je platné a neměnné. Nejedná se o výrobní vadu, nýbrž o běžné opotřebení dílů s ohledem na jízdní profil uživatele vozidla.

Dále si dovolujeme podotknout, že předmětné vozidlo bylo vyrobeno v souladu s homologačními předpisy a také v souladu s legislativními předpisy stanovenými Evropskou Unií ve věci použitých materiálů a s ohledem na bezpečnost vozidla...

Takže co tady vlastně řešíme? Podle výrobce je to běžné. Jen bych k tomu doplnil, že běžné možná ano, ale jen v rámci koncernu ŠA.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...