titanius Vloženo 20. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2020 Aha... "obyčajne" zadne kotúče sú aj v rozmere 300x12 Ale ja by som chcel aj na zadok tie Zimmerman Coat Z (dierovane/vŕtane) A tie nemôžem nikde nájsť. Iba v tých rozmeroch, čo som spomínal... Tie 310mm mi tam asi nevojdu... Hmm? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdoksS Vloženo 20. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2020 Děrované kotouče vypadají hezky, je ale potřeba se smířit s tím, že jsou hlučnější při brzdění a mají tendenci praskat v místě vývrtů. Zkoušel jsem i drážkovaný a to bylo ještě horší. Kdo nezkusil neví :-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jozef999 Vloženo 27. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2020 Pridam skusenost... Vcera prezuvanie u autorizaku, objednaval som servisnu garanacnu prehliadku a spomenul som ze zadne platnicky su dead a ze som si objednal TEXTAR (podla tohto fora) naco mi servisak odpovedal ze pokial je auto do 30t km tak sa to da vyreklamovat pokial brzdy hucia. Menia aj kotuce pokial su spatne. 4.11. idem na garancku tak uvidime. Pokial ma niekto zaujem o tie textar platne za povedzme polovicnu cenu, nech ma po tomto datume kontaktuje. Dik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 28. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2020 Mne presne takato zarucna vymena iba platniciek vzadu problem uplne vyriesila.Odvtedy cez 20 000km uplny pokoj. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jak.cz Vloženo 29. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2020 Po nájezdu ještě většího počtu kilometrů se problém může objevit znovu i s novým typem destiček, u mne to byl ten případ. Příště už originál nedám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jozef999 Vloženo 5. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2020 Asi ti dali tie iste platnicky, ci? Udajne ich ŠA modifikovala. Mne včera v rámci garančky a reklamácie vymenili aj kotuce aj platne.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jozef999 Vloženo 2. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2020 Ahojte, prosim Vas riesil niekto alebo ma vedomost o nejakej idealne co najjednoduchsej uprave brzdoveho systemu za ucelom zvysenia brzdneho ucinku? Chcem dat S3 chipnut a tie brzdy su nic moc uz teraz. Dakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdoksS Vloženo 2. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2020 Nejrychlejší a poměrně jednoduché řešení je vyměnit stávající desky popřípadě i kotouče za nějaké výkonější, třeba EBC. Druhá varianta je dát na předek kotouče o vetším průměru a k tomu samozřejmě patřičné brzdové třmeny. Přesněji kotouče o průměru 340 mm z původních 312 mm. Výměna kus za kus + odvzdušnění. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jozef999 Vloženo 3. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2020 (editace) Dakujem za reakciu. 1) Myslis ze iba vymenou toho isteho priemeru a inych dosticiek sa citelne zvysi brzdny vykon? 2) Na nejaku takuto upravu som myslel. Nevies ako financne cca by to mohlo byt narocne? Netreba v tejto variante riesit nic s inymi komponentami? Brzovy valec, trubky, alebo pod.? Pripadne nejaky kit alebo tip z akej motorizacie pouzit strmen by si nemal? Vdaka. Editováno: 3. Prosinec 2020, autor: Jozef999 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lvy Vloženo 3. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2020 Já osobně mohu říct, že po 110000km trápení se zadníma brzdami jsem to konečně vyměnil a tak jak to brzdí teď to nebrzdilo ani když to bylo úplně nové. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdoksS Vloženo 3. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2020 Ivy: a co jsi tam dal za kotouče a desky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lvy Vloženo 3. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2020 Dal jsem tam kotouče Zimmermann a desky Textar. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 3. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2020 Tak jestli "klasicky" model, tak souhlas. Taky spokojenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lvy Vloženo 3. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2020 Ano dal jsem tam normální verzi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
titanius Vloženo 27. leden 2021 Sdílet Vloženo 27. leden 2021 (editace) Cawte Kúpil som komplet nové predné a zadne brzdy Zimmerman. (predné vŕtane Sport Coat Z) Aj s doštičkami, tiež Zimmerman. Mám najazdené cca. 60000km Predné sú ešte OK, zadné už skoro KO. Zadné doštičky majú cca 3-4mm, a zadný kotúč ma na tej "hrane" cca. 2mm Ale mením ich komplet... Zajtra ráno ich dávam meniť do origo Škoda servisu. Lenže poobede musím ísť do DE (1300km) Brzdy nebudú vôbec zabehnuté, tak mam trocha obavu... Ako ich co najlepšie a najrýchlejšie "zabehnut"? Viem, že nejakých 200km opatrne a s citom brzdiť. Treba absolvovať aj to co píšu na nete...? Ze zo 100km prudko brzdiť na 30km, potom to opakovať,zvyšovať rýchlosť a "prebrzdovat"... atď.? Ďakujem A ešte... Mam nechať vymeniť aj brzdou kvapalinu? Editováno: 27. leden 2021, autor: titanius Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 27. leden 2021 Sdílet Vloženo 27. leden 2021 Niceho bych se nebal. Kdyz nepojedes jak magor tak se nic dit nebude. Kdyz lidem v servise vymenej brzdy tak jim je nezajizdej a dokonce jim k tomu ani nic nereknou a dobrzdej 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 27. leden 2021 Sdílet Vloženo 27. leden 2021 Na novém autě to taky nějak extra nezajíždíš, nebál bych se toho, odzkoušel bych jak to brzdí a jel. Kapalinu bych neměnil, mění se podle intervalu, někde kolem 2-3 let. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
titanius Vloženo 27. leden 2021 Sdílet Vloženo 27. leden 2021 Hmm... Auto je 02/18 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 27. leden 2021 Sdílet Vloženo 27. leden 2021 Brzdovka prvy krat po 3 rokoch,takze pre teba idealny cas vymenit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
titanius Vloženo 27. leden 2021 Sdílet Vloženo 27. leden 2021 OK Ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Goauld Vloženo 28. leden 2021 Sdílet Vloženo 28. leden 2021 Dej potom fotku s tema kotoucema. Zajima me jak to vypada Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxim88 Vloženo 23. Únor 2021 Sdílet Vloženo 23. Únor 2021 Tak už máš ty brzdy? Pošli fotku. Jinak má někdo už na supu děrované kotouče a jste spokojení? Koupil jsem supa a musím v brzké době zadky vyměnit. Je to zlé. V 27. 1. 2021 na 18:46, titanius napsal: OK Ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lvy Vloženo 24. Únor 2021 Sdílet Vloženo 24. Únor 2021 Přidávám fotky, první dvě, kde je vidět stav po delším stání po jízdě solankou. Druhé dvě obdobně, ale zde je vidět, že zadní neoriginální se drží déle bez koroze než přední originální. Tak jen pro zajímavost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
titanius Vloženo 24. Únor 2021 Sdílet Vloženo 24. Únor 2021 Tak pridávam fotky tých vrtanych kotúčov... A 1foto zadných (obyčajných, keďže vŕtane Zimmerman sa v mojom rozmere nevyrabaju) Zatiaľ som s nimi najazdil cca. 3000km,a sú tiché. Nehucia ako tu už niekto spomínal... Inak za robotu v ŠA som platil 125€ Výmena 4x kotucov Výmena 8x dosticiek Vymena brzdovej kvapaliny. Zadné pôvodne kotúče z výroby boli v katastrofalnom stave, hlavne zo zadnej strany. Ryhy po obvode tak cca. 2-3mm hlboké... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wlady1980 Vloženo 24. Únor 2021 Sdílet Vloženo 24. Únor 2021 (editace) Vyzera to super, len s tymi cervenymi krytkami skrutiek nie som si isty..... :-) Editováno: 24. Únor 2021, autor: Wlady1980 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.