lukas513 Vloženo 22. Září 2018 Sdílet Vloženo 22. Září 2018 Ani pravé kde se to dávalo dřív, pak začali dávat na pravé kolo ani tam, prostě bez indikace .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plush Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 (editace) ahoj měl bych dotaz, Superb 2 Zadní brzdy jsem chtěl měnit, ale sundal jsme kolo, desky i kotouč nejspíš někdo měnil, mají desky jen ani ne o 1mm míň jak nové, kotouč taktéž, prakticky... jen je to orezle... tak bych měl dotaz má to cenu měnit? druha strana kotouče je stejná Editováno: 24. Září 2018, autor: Plush Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ort Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 Minimálně vyčistit. Jde o to, že destička nebrzdí celou svou plochou, a proto je tam ten neošoupaný pruh. O kolik je sjetý kotouč? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 nemáš tam jiný menší desky vůči nasazenejm kotoučům ?! divný že to nebere ten cca 1cm ke konci páka-tlak jde stejnoměrně na střed desky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plush Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 kotouč o nic moc, jezdím tak 2 roky po koupi, brzdí to... kdyz to sundám zpazky uz asi to nepůjde... jen se mi zdá ze se to málo toci, desky docela sedí, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ort Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 (editace) Pokud jsou jiný destičky, tak je možný, že špatně sedí a přibržďuje to. O tři posty výš, tak na druhé fotce jde vidět, jak destička "brzdí" mimo kotouč, takže asi opravdu budou jiné. Deska by měla sedět, až na malou odchylku na vnější i vnitřní hraně kotouče, viz foto. Co máš za rok výroby a motor? Editováno: 24. Září 2018, autor: Ort Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plush Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 mam rok 2010, BXE motor... nam doma koupený novy ale hak sjem shodil kolo tak deska ma 13mm obložení+-6mm a kotouc prakticky 10mm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 (editace) před 6 hodinami, Plush napsal: Zadní brzdy jsem chtěl měnit, ale sundal jsme kolo, desky i kotouč nejspíš někdo měnil, mají desky jen ani ne o 1mm míň jak nové, kotouč taktéž, prakticky... jen je to orezle... tak bych měl dotaz má to cenu měnit? druha strana kotouče je stejná Právě tohle vyměnit musíš. Z vnějšku se do kotoučů pustila hloubková koroze. Takže za mne: - vyměnit určitě kotouče (těmhle už není pomoci) - vyměnit destičky (nebo ty staré ofrézovat nebo sbrousit do roviny) - rozhýbat a promazat brzdové třmeny a pístky - odvzdušnit Editováno: 24. Září 2018, autor: Tonda-B Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Samuelito001 Vloženo 17. Únor 2019 Sdílet Vloženo 17. Únor 2019 Ahojte, mozno to bude zniet hlupo ale aj tak to risknem kupil som superba 2008 dvojkovy a vyskocilo mi na maxidote opotrebovane brzdy. Chcem sa opytat kto ma ake skusenosti s roznymi znackami brzdoveho oblozenia? Nasiel som mnoho roznych znaciek ale neviem ktore sa na to hodia. Vymenil by som uz najradsej aj kotuce aj dosticky. Nejaka kombinacia znaciek ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 18. Únor 2019 Sdílet Vloženo 18. Únor 2019 Za mna ATE. Zatial nemozem nejak nadavat. Na odporucanie kamarata, co robi v servise, ze s nimi maju najlepsiu skusenost. Ale volba je na kazdom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prassat Vloženo 18. Únor 2019 Sdílet Vloženo 18. Únor 2019 Za mě ATE, TRW, BOSCH... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas F Vloženo 14. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2021 Ahoj, jak je to dnes se zajížděním brzd, dělà se to ještě? Je to nutné pro běžný provoz? Hrozí, že se bez něj brzdy zmrší po prvním zastavení, jak píšou třeba na odkazu níže? https://www.oleje.cz/forum/nove-brzdove-kotouce-desky-zajizdeni-t4469.html Dnes mi je měnili ve Škodovce, ale k tomuto mi moc neřekli. Respektive jenom tolik, že prvních 200 km budu brzdit méně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Vloženo 14. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2021 Jezdi jako doposud a nic neřeš ..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 14. Duben 2022 Sdílet Vloženo 14. Duben 2022 Mohl by mi někdo, prosím, poradit, jaký rozměr kotoučů mám na autě? Disel 2,0 TDCi, 103 kW, automat. Budu měnit přední kotouče, potřebuju objednat a bohužel jsem si je při přezouvání nezměřil. Blbec no. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ort Vloženo 14. Duben 2022 Sdílet Vloženo 14. Duben 2022 312 mm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 15. Duben 2022 Sdílet Vloženo 15. Duben 2022 Dik! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 18. Duben 2022 Sdílet Vloženo 18. Duben 2022 A vlastně ještě dva dotazy. 1. Nemám signalizaci opotřebění, ale na škoda díly nabízejí originální destičky jen se signalizací. Dělají se originální destičky i bez signalizace nebo mám koupit se signalizací a ucvaknout kontakt? 2. Jakou brzdovou kapalinu koupit. Je mi jasné, že DOT4, ale na škoda díly nabízejí ještě pro ESP a ASF (není to originál). Je jedno, jakou DOT 4 koupím? Dík moc za odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Vloženo 18. Duben 2022 Sdílet Vloženo 18. Duben 2022 divný že nemaj bez drátu , ale sli ti to pomuže tak ho na ferovku ustřihni obyč brzdovku a nic bych nevymejšlel , za mě lákačky na kačky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
f.r.a.n.t.a Vloženo 19. Duben 2022 Sdílet Vloženo 19. Duben 2022 Brzdovku určitě nízkoviskozitní pro ESP, obyčejná je špatně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 26. Duben 2022 Sdílet Vloženo 26. Duben 2022 Ok. Dik za radu. Nakonec vymenim i tadek, ALE zase nevim rozmer kotoucu. Poradi mi, prosim, nekdo? Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pomajba Vloženo 26. Duben 2022 Sdílet Vloženo 26. Duben 2022 Mám stejné auto jen v manuálu a rozměr kotoučů je 282x12mm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 4. Květen 2022 Sdílet Vloženo 4. Květen 2022 V 26. 4. 2022 na 15:45, pomajba napsal: Tak brzy mam nove. Nakonec tam kontakt pro senzor opotrebeni byl. Omluva vsem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas F Vloženo 12. Červen 2023 Sdílet Vloženo 12. Červen 2023 Ahoj, chtěl jsem vyměnit přední koutouče a selhalo to na naprosté hlouposti - kotouč nejde sundat z náboje.. vypadá to, že ten kdo to sundaval minule ty plochy neočistil, neošetřil, prostě to tam narazil a nazdar. Zkoušel jsem různě poklepávat zepředu zezadu, šplíchat odrezovač, ale nic. Nějaké rady co s tím, aniž bych zrušil ložisko, rozhodil geometrii apod.? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ExecutedDonut Vloženo 12. Červen 2023 Sdílet Vloženo 12. Červen 2023 Taky se mi stalo, nevím jestli to nemůže něčemu ublížit ale když do jednoho z otvorů našroubuješ matici co normálně drží kolo tak v momentě kdy se šroub opře do náboje tak kotouč nemá jinou možnost než povolit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas F Vloženo 12. Červen 2023 Sdílet Vloženo 12. Červen 2023 (editace) Moc si to nedovedu představit... otvorem je myšleno otvor, kterým prochází šroub od disku kola až do náboje, anebo do těch slepých děr? A matici našroubuješ jak na otvor? Nebyl tím myšlen šroub? Tzn šroubovat šroub do té neprůchozí díry (kde ale není závit)? Editováno: 12. Červen 2023, autor: Tomas F Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.