Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím, po asi měsící u své Fabie pozoruji takový zajímavý neduh. Zadní(originální) držák SPZ při nerovnostech nehorázně klepe(vibruje) o zadní dveře a zvuk proniká celkem dost do kabiny. Jak jsem psal, je to originál od Škodovky, drží ho dvě plastový "cosi". Je to normální? 

Je,držák zahoď a SPZ přilep kvalitní oboustranou páskou.

První věc, co jsem zahodil. Kup v AutoKelly asi za kilo pásku na to od 3M a je klid.

IMG_9274.JPG

• Autor

Diky, zkusím teda :)

existuje i origo antivibrační podložka

urcite aj za mna dat dolu drziak a nalepit, vid. tuto moj prispevok. su tam foto pred a po nalepeni, sice na superbe, ale aj na fabii to urcite lepsie ukaze.

Řešil jsem tentýž problém. Stačí koupit plastové dorazy na nábytek , takové ty průhledné bobky např. v Lidlu, nalepit je ze spodu na plastový držák RZ a je po drnčení . Lepenou RZ mám pouze vpředu, vzadu se mi to přijde s držákem RZ lepší.

• 8 měsíců později...

Chlapi, a nebojite se ze po nejakem case ta oboustranna samolepka nebo suchac vlivem stari a okolniho prostredi upadne? Treba az budete nekde s rodinou na dovoleny v zahranici?  Misto valeni se u more resit nekde na policii znacky by se mi teda nechtelo. Preci jen vrut je naporad.  

A nebojíš sa, že keď o 10r pôjdeš na dovolenku k moru, že ti tam odpadnú škodovácke znaky z prednej kapoty a z kufra.. prípadne rovno aj tie zadné strieborné nápisy Škoda Fabia?

;)

Takhle jsem nad tim nepremyslel. Pokud to lepidlo na pasce bude stejne kvalitni jako na znaku, tak pak asi opravdu neni co resit. Hm, tak proc ne? Ok, diky

• 4 týdny později...

Zdravím,

když už je tu řeč o lepení SPZ. Chtěl bych na své Fabii III Combi také nahradit rámečky SPZ a přilepit je pomocí oboustranné Pattex (červené) pásky. Jak je to z hlediska legislativy? Je to ok při kontrole Policií? Nebo na STK? Případně co zahraničí v rámci EU? Díky. :)

Dle vyhlášky č. 343/2014 Sb. a § 32

Způsob umístění tabulky s registrační značkou na vozidle

(K § 7b odst. 6 a § 38 odst. 3 zákona)

(1) Tabulka s registrační značkou se umístí tak, aby byla na místě určeném konstrukčním řešením silničního vozidla a při běžném provozu na pozemních komunikacích nedošlo k její ztrátě.

(2) Tabulka s registrační značkou se tvarově upravuje pouze podle místa, na kterém je umístěna tak, aby úpravou byla zachována její čitelnost. Tabulka s registrační značkou, s výjimkou registrační značky pro mopedy, má být v čistém stavu za nesnížené viditelnosti čitelná na vzdálenost nejméně 40 metrů.

(3) Tabulka s registrační značkou se umísťuje na silniční vozidlo svojí spodní hranou dole a přibližně vodorovně k vozovce. Na tabulku s registrační značkou ani do její těsné blízkosti se neumísťují žádné nápisy nebo vyobrazení, které by narušily její čitelnost nebo rozlišovací schopnost, pokud není v této vyhlášce nebo jiným právním předpisem stanoveno jinak.

(4) Nestanoví-li § 33 jinak, tabulka s registrační značkou se umísťuje na silničním vozidlu vpředu a vzadu v podélné ose vozidla kolmo ke směru jízdy. Neumožňuje-li konstrukční řešení silničního vozidla umístění tabulky s registrační značkou v jeho podélné ose, umístí se tabulka vlevo od podélné osy. Umístění přední tabulky s registrační značkou se v takovém případě zaznamená do technického průkazu silničního vozidla. Tabulka s registrační značkou se na silniční vozidlo dále umístí tak, aby

a) její spodní hrana nebyla níže než 200 mm od roviny vozovky u přední tabulky a níže než 300 mm od roviny vozovky u zadní tabulky a její horní hrana nebyla výše než 1200 mm nad rovinou vozovky nebo 2000 mm nad rovinou vozovky, neumožňuje-li konstrukční řešení silničního vozidla dodržet vzdálenost 1200 mm; umístění tabulky se v takovém případě zaznamená do technického průkazu silničního vozidla.

...Takže v nalepení bych žádný problém neviděl. Naopak podložka s reklamním nápisem by správně neměla být použita.

tva uvaha je zajimava, ale ten cca 1 az 2 cm. pasek s reklamou dole podle me nenarusuje jeji citelnost. Nebo chces rict ze na min. tech 40m. ti ten pasek ramecku vadi v citelnosti SPZ?

to je ma proti uvaha. a pokud by to byl problem, tak to asi tolik aut nema.

• 1 rok později...
V 22. 2. 2018 na 15:29, OtaH napsal:

Chlapi, a nebojite se ze po nejakem case ta oboustranna samolepka nebo suchac vlivem stari a okolniho prostredi upadne? Treba az budete nekde s rodinou na dovoleny v zahranici?  Misto valeni se u more resit nekde na policii znacky by se mi teda nechtelo. Preci jen vrut je naporad.  

Po 4 letech jsem SPZ zkusil ze srandy sundat. No spis sem si parkrat zarezal lem SPZky do prstu nez by 3M suchac povolil, takže asi tak.

3Mkem a dalsima kvalitnima paskama se dneska lepi kde co, třeba i skla. Takze tech par gramu co ma SPZka ......

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.