Neonik Vloženo 29. Červen 2017 Sdílet Vloženo 29. Červen 2017 Zdarec, můžete mi, prosím, někdo poradit jaký vzít tlumič? Aktuálně tam mám díl 5Q0 512 011 JG, který není na internetu ani dohledatelný, natož že by šel objednat... Viz. obr. Díky! Michal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 29. Červen 2017 Sdílet Vloženo 29. Červen 2017 Viz https://forum.skodahome.cz/topic/129932-zjišťování-čísel-dílů-etka/?page=100 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 29. Červen 2017 Autor Sdílet Vloženo 29. Červen 2017 Mělo by se jednat o díl. 5Q0 513 029 GC Mám vzít origo nebo druhovýrobu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 29. Červen 2017 Sdílet Vloženo 29. Červen 2017 Se zkušenostmi z Octavie II bych šel do originálu. U O2 existovalo X sad tlumičů v kombinaci s X sadami per a druhovýroba se smrskla na pár kousků a moc se to nedařilo par vyladit. U O3 sice není taková rozmanitost ale i přes to bych to s druhovýrobou neriskoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 29. Červen 2017 Autor Sdílet Vloženo 29. Červen 2017 Ok. Je to docela ranec. Tak snad to k něčemu bude :-) Dík! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 29. Červen 2017 Sdílet Vloženo 29. Červen 2017 (editace) Na dílech kde kupuji, mají pouze originál za 2900 a od sache za 2K což mi přijde malý rozdíl. Osobně si myslím že prvovýroba bude bilstein, ale nikde jsem nenašel tlumič od bilsteinu který by šel na trojkovou octavii... Je to docela zajímavé že na dvojkovou je na výběr asi 6 výrobců tlumičů a na škodovku jen original nebo sasch.... Osobně jsem si nedávno dal bilsteiny a jsou super (měněno po 200K za originály) originály už měli dost ale jízdní vlastnosti se dost zlepšily. Takže věřím že se originálům vyrovnají. Editováno: 29. Červen 2017, autor: 15degren Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 29. Červen 2017 Autor Sdílet Vloženo 29. Červen 2017 (editace) Jop.. Našel jsem toto.. LINK (snad to není v rozporu s pravidly). Je toto OK? Nemáte něco lepšího (stejný díl levnější)? Dík! Editováno: 29. Červen 2017, autor: Neonik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 29. Červen 2017 Sdílet Vloženo 29. Červen 2017 (editace) Počkej ty máš 4x4 verzi ? Jaký rok výroby a jaký motor ? https://eshop.autorozvody.cz/cs/tdc/skoda/octavia-iii-(5e3)/18-tsi-4x4/odpruzeni-tlumeni/1-106-11195-108644-100011|100121 nějaký by měl sedět ale musel by sis to ověřit u samotného obchodu. Editováno: 29. Červen 2017, autor: 15degren Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 29. Červen 2017 Autor Sdílet Vloženo 29. Červen 2017 (editace) Jojo, 4x4, 110kw (TDI). RV 2013. VIN TMBLJ7NE2E0031586 Editováno: 29. Červen 2017, autor: Neonik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tecki Vloženo 29. Červen 2017 Sdílet Vloženo 29. Červen 2017 (editace) Nevie niekto ako je to so zadnymi tlmičmi, ktore sa menia za povodne aj v pripade reklamacie ? Podla dostupnych informacii uz su napr. zadne tlmice ine, nez boli od r. 2013, proste nejake ine s inou charakteristikou. Ako teraz zistim ake kupit, aby som nemal zas tie prve typy co boli od r.2013 ale tie zmenene? Udajne je auto vzadu potom maksie, nez boli prve OIII z r.2013... Editováno: 29. Červen 2017, autor: tecki Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 29. Červen 2017 Autor Sdílet Vloženo 29. Červen 2017 Jo, to by asi taky bylo dobré vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 29. Červen 2017 Sdílet Vloženo 29. Červen 2017 No a to je to co jsem psal o O2. Těch kombinací je tolik že nikdo jiný než ŠA neví co tam patří. Navíc u drohvýroby nemáš jistotu že koupíš opravdu revidovaný díl - nekoupiš ho vůbec, koupiš ho až se vyprodají staré zásoby, koupiš ho za pár měsíců až druhovýroba objevi že došlo k revizi. Měnil sem zadní tlumiče na záruku, ty nové jsou trochu jinak konstruované a po jejich výměně se z kufru nepřenáší tolik různé rány od silnice. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 4. Červenec 2017 Autor Sdílet Vloženo 4. Červenec 2017 Tak jsem byl ve Škodovce a přesvědčují mě, že tlumičema to nebude. Prý je kontrolovali (předpokládám ale, že pouze vizuálně). Já si ale myslím, že tam není nic jinýho, čím by to mohlo být. Co s tím? Nechat to natvrdo vyměnit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 4. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2017 A co máš vlastně za problém? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 5. Červenec 2017 Autor Sdílet Vloženo 5. Červenec 2017 Problém je, že při přejezdu rozbitější cesty to opravdu výrazně mlátí. Dělá to pravá zadní strana a poměrně značně do snižuje komfort cestování. Kolega má Octavii 1.6 TDI s +- stejným datem výroby (vlečenou nápravou) a ježdení s tím je prostě výrazně příjemnější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 5. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2017 Pravá strana? A zkoušel si vyházet všechno z kufru? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 7. Červenec 2017 Autor Sdílet Vloženo 7. Červenec 2017 Jojo, pravá. Zkoušel i vč. rezervy a beze změny...:-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalRr Vloženo 8. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2017 To by mohlo být ono ty tlumiče. Měl jsem taky problém s klepáním od zadní nápravy. Po třech letech reklamací proběhla výměna tlumičů a dělá to dobrotu. Je to o dost příjemnější svezení a dodnes mám na ŠA vztek, že mě v tom tak dlouho nechali jezdit. Každopádně neslyšel jsem to u tebe, tak nedokážu říct jestli máš to stejné, ale popis se zdá být podobný a náprava taky viceprvek i když já mám jen předokolku. Mimochodem je na to přímo servisní akce, ale číslo bohužel nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cz pida Vloženo 9. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2017 Já měnil na 130 000 km zadní za tyhle ...chtěli po mě VIN a měly mi podle něj pasovat (číslo bylo až na jedno písmeno navíc stejný jako na těch co tam byly a za tu cenu jsem to moc neřešil). Teď mi vzadu už nic nemlátí a to bylo hlavní. Přemejšlim teď i o výměně předních vzal jsem pravym kolem strašnou díru (spíš kráter) a od tý doby je to nějaký divný ,za cca 3K i s pružinou, prachovkou a dorazem mi to přijde jako super cena Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nixberg Vloženo 10. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2017 (editace) V 7/5/2017 na 17:29, Neonik napsal: Problém je, že při přejezdu rozbitější cesty to opravdu výrazně mlátí. Dělá to pravá zadní strana a poměrně značně do snižuje komfort cestování. Kolega má Octavii 1.6 TDI s +- stejným datem výroby (vlečenou nápravou) a ježdení s tím je prostě výrazně příjemnější. Presne takhle se projevuji ty stary tlumice z prvnich let vyroby a hlavne u multilinku. Je na to TPI od vyrobce: 2038577/6. Prudit servis dokud to nevymeni. Tady z nemeckyho fora par cisel starych i novych tlumicu i s referencema jestli vymena pomohla. Kdyztak si to hod do prekladace: https://www.skodacommunity.de/threads/polternde-hinterachse-ursachen-uebersicht-in-startbeitrag.87256/ Taky mi je menili na zaruku a zlepseni tak o 100% Editováno: 10. Červenec 2017, autor: nixberg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 11. Červenec 2017 Autor Sdílet Vloženo 11. Červenec 2017 Super, díky za info :-) Já už akorát záruku nemám.. Takže to budu platit ze svýho, i když je na to TPI? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 11. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2017 TPI nemá se zárukou nic společného - je to jen informace pro servis, jak má postupovat při řešení nějaké konkrétní závady/problému. Jedině, že by se slitovali na kulanci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 11. Červenec 2017 Autor Sdílet Vloženo 11. Červenec 2017 Jasny, mám skoro 160tis km, takze to asi nehrozí :-D Ale spoň, že vím. Diky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 28. Červenec 2017 Autor Sdílet Vloženo 28. Červenec 2017 Ještě prosba, nemáte někdo to TPI 2038577/6? Díkec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tecki Vloženo 29. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2017 (editace) Tiez by som si to TPI rad precital, riesia sa tam prave problemy s tlmicmi a s konkretnymi cislami dielov... Editováno: 29. Červenec 2017, autor: tecki Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.