slapnahrabe Vloženo 5. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2019 Z elektrotechnického hlediska to samozřejmě jde, ale bude to parádní hnus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 5. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2019 (editace) @Míša pozri si návod od @wirer https://wirer.sk/ledlowbeam/ Táto kontrolka je len umelo dorobená, v skutočnosti ten káblik ukončený LEDkou je vyvedený priamo z BCM jednotky a končí v budíkoch v okienku pre kontrolku stretávačiek. V skutočnosti tam F3 nič nemá. Ty si však káblik s kontrolkou môžeš vyviesť úplne inde podľa tvojho želania. Editováno: 5. Prosinec 2019, autor: brrrrm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Míša Vloženo 5. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2019 Ahááá, tak to mi uniklo, ten návod ! Dík !!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Míša Vloženo 5. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2019 Tak si někdy říkám, že nebýt Wirera, tak už jsem to auto hodil ze skály :-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 5. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2019 Radsej ho daruj na testovacie ucely... Jasne ze kontrolka sa da umiestnit kdekolvek. Z prepinaca svetiel to netahaj, to bol prvy pokus. Problem je v tom, ze idu z neho len signaly. Vystup ke riadeny elektronikou BCM jednotky. Dalsia trochu somarina je tahat to od ziarovky skrz motorovy priestor, ak to vies vytiahnut v interieri z BCM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Míša Vloženo 5. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2019 Jo, jasně, z tvého návodu by to pochopil i úplný dement, tedy i já :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 12. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2020 (editace) Kontrokku som rozsiril aj o kontrolku pre mrtve uhly. Clanok je napisany nanovo, je tam doplnenych dost veci kto sa chce hrat a inspirovat https://wirer.sk/f3_led-kontrolky/ Editováno: 12. Ledna, autor: wirer 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel z HK Vloženo 10. Červen 2021 Sdílet Vloženo 10. Červen 2021 Včera jsem taky potřeboval za hroznýho deště zjistit zda už "chytrej" automat přepnul. Byl jsem rád že přes plný stěrače vidím dopředu a ještě koukat někam dolů na přepínač jestli svítím hlavně vzadu. Až bude čas tak vyvedu kabel od pojistky zadních parkovaček a někam dám rozumě LEDku. To od wirera je perfektní ale nechce se mi hrabat v palubce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 10. Červen 2021 Sdílet Vloženo 10. Červen 2021 Celý postup i odkut to táhnout máš hned v příspěvku nat tebou. Jinak řešením je taky nechat svítit zadní světla spolu s DRL a potom jde auto dobře vidět zezadu ikdyž náhodou automatika nezareaguje OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel z HK Vloženo 10. Červen 2021 Sdílet Vloženo 10. Červen 2021 Abych nemusel hledat. Jde aby zadní obrysovky svítily stále nakódovat nebo se to musí nějak bastlit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libac Vloženo 10. Červen 2021 Sdílet Vloženo 10. Červen 2021 @Martab Přes Caristu Taky jsem to nastavoval 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 10. Červen 2021 Sdílet Vloženo 10. Červen 2021 Jj, Carista je jedna možnost (jen pozor, je třeba zvolit správnou variantu, ještě je tam něco jako "scandinavian" nebo obrysové s DLR, nebo tak, potom bohužel svítí i osvětlení interiéru i SPZ. Nebo dle návodu od @wirer nechat svítit jen část C (popřípadě je tam postup i na více možností, já mám část C nastaveno na 85% - https://wirer.sk/category/fabia3/kodovanie_f3/ ) Kdyžtak pro další debatu by bylo dobré se přesunout do tématu o kódování, jinak nás moderátoři nebudou mít rádi :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 10. Červen 2021 Sdílet Vloženo 10. Červen 2021 @Karel z HKod poistky sa nenapojis, od prepinaca svetiel tiez nie. Jedina moznost je niektora ziarovka, co sa zapne so stretavacimi svetlami. Teda najlepsie predne svetla. Aby si sa vyhol tahaniu kablov az do motoroveho priestoru, zvolil som BCM. To je cele. Ale kludne hladaj ine cesty, nikto ti nebrani... A hej, mam aj nastavene svietenie zadnych svetiel pri DRL... Vtedy sa na zadne ziarovky s kablom ku kontrokke nemozes napojit, lebo ti to bude nanic. Preto som volil tak jak som volil... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel z HK Vloženo 10. Červen 2021 Sdílet Vloženo 10. Červen 2021 Dík za rady. Karel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danielt1 Vloženo 13. Září 2021 Sdílet Vloženo 13. Září 2021 (editace) Ahoj, tak jsem se k tomu konečně odhodlal a je to paráda, zatím to mám prasácky zapojený na podsvětlení tlačítek uprostřed (takže provedení ani funkčnost není na 100 %, ale nemám kde se v Praze pohrabat v BCM 😃 ), ale konečně se o víkendu dostanu k pořádnýmu zapojení, ale mám k tomu doplňující dotazy. Má nějakou speciální funkci ten konektor přilepenej na plastu budíků kromě snazšího odpojení budíků v případě demontáže? Jakej jsi @wirer využil přepojovací káblík u BCM? Střih původní kabeláže a nakrimpování rozdvojky, nebo? Upřímně se mi do originálního kabelu nechce moc sahat, není v BCM nějaký volný místo, kde bych si nakódoval prostě spuštění low beam světla? Díky moc! Editováno: 13. Září 2021, autor: danielt1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 14. Září 2021 Sdílet Vloženo 14. Září 2021 (editace) 1. Konektor len na odpojenie, mozes pouzit lubovolny 2. Vyuzil som rozdvojku, ziadne strihani. Povodny pin von, zapojenie protikusu s odbockou na bcm 3. Volny pin nie je Mieste vela nepotrebujes, k bcm sa da dostal aj na parkovisku pred obchodnym domom. Len pajkovat asi nebudes mat ako Editováno: 14. Září 2021, autor: wirer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shrek_85 Vloženo 18. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2021 Také mi chyběla kontrolka potkávacích světel, ale nechtělo se mi kvůli jejímu dodělávání sundávat ručičky z budíků atd. Tak jsem si ji dodělal přímo na spínači světel. Přidání kontrolky na spínač světel bylo snadné. Použil jsem pin 7 na konektoru spínače, který byl z výroby nepoužitý. Odtud jsem vedl drát o průřezu 0.35 mm^2 k pinu 44 na konektoru T46b BCM (mám F3 FL s LED světly, jiné varianty mohou mít jiné zapojení). Napojení odbočky na konektoru BCM pro mě byla práce na několik hodin. Na přívodních svazcích k BCM není ani 5cm navíc a je tam místo tak ani ne na jednu ruku. P1210971.MP4 1 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 19. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2021 Akurat je to mimo zorneho pola, tak ze prinos otazny..... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 19. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2021 Tiez zaujimave riesenie, no bohuzial prepinac je dost nizko na kontrolku. Napad chvalim 👍✌️ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 19. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2021 Pri zapnutých stretávačkách sa silnejšie rozsvieti kontrolka parkovačiek na spínači svetiel, ak dobre pamätám... čiže už toto je akási kontrolka. Ale každopádne zaujímavé riešenie a klobúk dole za realizáciu, ja by som nedal ani toto! :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shrek_85 Vloženo 19. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2021 @brrrrm Jakási kontrolka to je a doteď jsem ji taky orientačně používal. Bohužel to, že ta kontrolka svítí, nezaručuje, že svítí potkávací světla, jak je vidět i na tom videu, co jsem posílal. Ta kontrolka obrysovek je napojená na svorku 58d (osvětlení palubky). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 19. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2021 Nápad dobrý a pěkné provedena práce (napojeni se přímo na piny a ne někde humpolacky) za to palec nahoru. No jak psal @brrrrm vpodstatě to supluje to co je tam z výroby, resp. oproti výrobními řešení to řeší situace, kdy svítí jen obrysovky (což je buď když je člověk zapne sám, nebo když je vypnutý motor). Ale znovu opakuji, nechci tím práci hanit, za mě máš uznání ze jsi se do toho pustil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel z HK Vloženo 19. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2021 No hezký ale stále musím strkat hlavu pod volant abych to viděl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danielt1 Vloženo 12. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2021 Už je to nějakej pátek, co jsem si kontrolku dodělal a je to skvělý. Zkoušel jsem klasickou zelenou, ale nakonec mi vyhovuje bílá, která ladí s budíkama. No ale každopádně – nemáte někdo tip nebo nevíte, co koupit přesně za LEDku, aby měla stejnou teplotu a svítivost, jako LEDky v budíkách? Mám 5500-6000K, to je evidentně málo, budíky jsou studenější. Jiný LEDky, který běžně (v GME) seženu, se pohybují až kolem 12000K, což je stoprocentně zas moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shrek_85 Vloženo 13. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2021 Já jsem do spínače světel dával taky z GME, udávaná teplota je 6500K: https://www.gme.cz/led-plcc2-cool-white-2500-120 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.