Březen 8, 20196 r Nečekal jsem, že konec LPG přijde tak rychle. Ten tlak automobilek na vývoj elektro aut je opravdu silný. Téměř každá automobilka má připravený reálně využitelné auto. No bude to zajímavý
Březen 9, 20196 r před 12 hodinami, Sudetak napsal: Nečekal jsem, že konec LPG přijde tak rychle. Ten tlak automobilek na vývoj elektro aut je opravdu silný. Téměř každá automobilka má připravený reálně využitelné auto. No bude to zajímavý jak jsi přišel na to, že LPG končí??? Víš kolik % jich jezdí v poměru s klasickými auty? a kolik % elektroaut bude u nás jezdit? nebude to o nic víc jak plynových aut...naopak auta na CNG se už na další leta nepřihlásili do čisté mobility, ono jim to oproti LPG moc nevychází emisně, takže se o tom moc nemluví...a jak se začnou víc a víc zajímat o naftová auta, tak se zájem zase zvýší...ale to je na dlouhé povídání...
Březen 9, 20196 r no řekl bych Karle, že firem co dělají přímovstřik zase tolik není, lidí, co si nechají předělat ještě méně (kvůli pořizovací ceně) a tím pádem nesou systémy vychytané, resp. jejich chování v autě, zkušenosti montážníků s následným servisem nulové a pak to dopadá jako třeba výše, montáž OK ale v případě problémů ruce pryč. A těch co mají koule jezdit v litrové atmosféře také asi moc nebude, co by do posledního koncernového motoru, který ještě jde předělat na jednoduchý sekvenc.
Březen 9, 20196 r Taky jeden nahodny postreh. Manželka do prace použva FII 16V LPG 20km/deň. bere to +- 8,5L LPG no ale toto som musel požičať tak som vytiaho z garaže rapidku 1,2 77kw vynulovane lebo aku bolo odpojene a ked sa vratila z prace (20km) spotrebu mala 5,1. Je to sice mimo mesto ale ja to počitam načo použiva manželka to auto. Neoplati sa mi dať LPG do TSI že ten holandsky system privstrekuje najmenej benzinu a je spolahlive atd. atd. ale oplati sa ???
Březen 11, 20196 r Nechci Karlovi dělat těžké sny, ale pohled na letošní Ženevu vypovídá celkem jasně, elektro auto a tím nemyslím nějakou studii, ale reálné auto má každá významná a dokonce i neznámá automobilka. Díky emisní politice EU se rychle blíží zlom, kdy to bude běžné auto. I infrastruktura se velice rychle vyvíjí a pokuď se to nezadrhne na distribuční síti, pak je myslím vymalováno.
Březen 11, 20196 r před 3 hodinami, Sudetak napsal: Nechci Karlovi dělat těžké sny, ale pohled na letošní Ženevu vypovídá celkem jasně, elektro auto a tím nemyslím nějakou studii, ale reálné auto má každá významná a dokonce i neznámá automobilka. Díky emisní politice EU se rychle blíží zlom, kdy to bude běžné auto. I infrastruktura se velice rychle vyvíjí a pokuď se to nezadrhne na distribuční síti, pak je myslím vymalováno. Takže předpokladam, že se co nejdříve zbavíš svého auta a nahradíš je co nejdříve minimalně novým hybridem nebo raději elektromobilem, aby jsi byl IN....neuď úplně naivní,,,tak honem to nebude, že se změní autopark...jen se podívej, nejrozšířenější skupina-firemní auta- jsou v největším zastoupení s naftovými auty, ani ne benzinovými, a kdo z nich by přecházel na elektro...už jenom z finanční stránky...a kolik jich je na CNG, všichni propagátoři měli představu, že meziročně bude zájem víc jak o 10%, a skutečnost je oproti tomu taky mizivá,,,
Březen 12, 20196 r No je to hádání a věštění z křišťálové koule, odhadovat jaký bude vývoj v automotive průmyslu v blízké budoucnosti. Ledacos naznačuje, že se blíží doba elektrická, nevím, jestli to byl nějaký zástupce Škody nebo snad VW kdo pravil, že chystají snad na rok 2020 rodinné vozidlo na úrovni např Golfu do 500 kkč které bude mít dojezd 500 km. Pro člověka který vlastní rodinný dům a může nabíjet doma by to bylo zajímavé. Pokud nezamíchá kartami ještě nějaká ekonomická recese, bude to hodně zajímavý počin a sám budu pořízení takového vozidla hodně zvažovat. Ale asi ještě chvíli počkám, až budou nějaké alespoň roční nebo dvouleté zkušenosti s provozem :-). LPG do přímovstřiků určitě za stávající ceny nejsou pro každého a jak je vidět z tohoto vlákna, ani kombinace relativně vysoké ceny za přestavbu a nového vozu nezaručuje bezproblémový provoz. Pokud někdo opravdu nejezdí vysoké desetitisíce km ročně, je pouhá návratnost investice za montáž na dlouhé lokty, zvlášť pokud se uvažuje s průměrným nájezdem 15000 km/rok. A propos ví někdo jak to vypadá se systémem STAG 500 DIS, který má vstřikovat kapalnou fázi LPG? To by mohla být zajímavá alternativa. I když pokud nebude cena srovnatelná s normální sekvencí, bude to pro většinu motoristů co jezdí ten průměr také ekonomický nesmysl. A to se dá předpokládat, že nebude, když přímovstřikové systémy jsou zde již několik let a cena se neustále drží okolo 35000 Kč. Faktem je, že jak se píše výše, obměna vozového parku v ČR nebude záležitost na rok ani na dva, ale spíše na deset let a více. Nicméně jakmile bude vybudovaná infrastruktura a firemní zákazníci začnou kupovat elektromobily, bude to pak myslím celkem rychlé. Upraveno Březen 13, 20196 r od Rob1 upřesnění
Březen 12, 20196 r Napíšu též za sebe.Koupil jsem si jednu z posledních Fábii ,které jdou předělat jednoduše na Lpg.Je to 1.0 mpi44kw.například dnes cesta 800km se spotřebou okolo 8lplynu.Kdybych jel tu samou cestu s Leonem co máme doma s motorem 1,2tsi tak bych měl spotřebu asi 5,2l benzínu.když si to člověk spočítá,tak cenový rozdíl minimální,zážitek z jízdy si každý asi usoudí sám s kterým motorem je jízda radostí.Měl jsem za posledních 14 let 5 aut na lpg ,dá se říct že jsem tomuto provozu fandil,ale Fábie je asi poslední auto na plyn.Co chce člověk šetrit na spotřebě 5,2l benzínu?Když jsem byl na výměně filtrů u firmy která mi to montovala,tak tam měli vždy 3 auta rozestavěná na přestavbu a na dvoře bylo dalších třeba 7 aut .Nevím jestli na přestavbu,nebo opravu,nebo hotové,ale tolik jich tam byvalo.Těd naposledy měli na dílně 1 auto a na dvoře dvě.Možná to byla náhoda a normálně mají práce více,ale jestli bych si mohl tipnout tak tyto firmy do budoucna se budou muset zaměřit na něco jiného.Karel je možná vyjímkou,je šikovný a lidé si o něm povídají,protože je důsledný a puntičkář,ale jak říkám,jsem zvědav jak se bude dařit třeba i jemu za 5 až 10let.Jsou to jen ale uvahy,vše ukáže čas.
Březen 12, 20196 r @dusan.k A teď si vem že FIII 1.2 TSI 81kW jezdí stejné trasy o 1-2dcl méně než ten Leon (mám změřeno a odzkoušeno). Ono smysl by měl ten systém na kapalnou fázi co využívá vstřikovače, bohužel je to drahé a málo kdo do toho jde a tím i málo zkušeností.
Březen 13, 20196 r Jel jsem okolo 140 km/h vetšina dalnice. Rychleji nejezdim. Vim že 1,0 mpi neni uplne ideal ale beru to jako spotrebni zboží. Už jsem ji chtel davat pryč a pořidit si combika s tsi ve vybave style. Boužel to ztroskotalo na vykupni ceně. Za ani ne dvouletou Fabii s 30 tis km mi nabizeli 155 tis na protiučet ve Škodovce a to se mi zdalo hodně málo. Pojezdím jestě dva roky a pak pujde do světa
Březen 16, 20196 r Autor Zdravím,takže ve čtvrtek proběhla návštěva plynaře kvuli mému již dříve popisovanému problému s prvním přepnutím kdy auto při chladném počasi při prvním přepnuti škubalo.Ochota pomoct a problém vyřešit se vůbec nedá srovnávat s neochotou plynaře z firmy LpgFryšták.Přijel jsem ikdyž o něco později než jsem si domluvil,ale holt to mám dál takže bylo zdržení na cestě.Takže nakonec byly znečištěny vstřikovače které mi pán vyčistil,musel jsem 3 hodinky počkat a jelikož věděl že jsem z daleka tak to udělal v podstatě na "počkáni" za což má muj dik.Pak ještě proběhla diagnostika a výměna Lpg filtru jak plynné tak kapalné fáze.Prins doporučuje měnit filtry plynne fáze až po 60 tis,což je díky naši špatne kvalitě plynu utopie.Pán říkal že aspon po těch 25 tis,dyl určitě ne.On je osobně měni okolo 15-20 tis.Vyčištěni vstřikovačů Lpg vyšlo na nějákych 1000 kč,což je oproti ceně nových ještě v pohodě.Co je dost drahe tak je sada originálnich filtru Prins to je nějakych 980 kč,což je raketa ale hold platíte za značku.Ale jsem rád že se problém snad podařilo vyřešit.Ted auto přepíná v pořádku,ještě jsem zvědav co to uděla až se více ochladi. Upraveno Březen 16, 20196 r od bitttpower
Březen 18, 20196 r Tak to je vlastně běžná režie, každý provoz něco stojí. Hlavně když to běhá, a současně si našel ochotnýho servisáka a to se neztratí.
Březen 18, 20196 r Autor To se radši ani neptej....No jedna cesta 250.Ale zase než k někomu jezdit 100km a pořad něco řešit tak to raději takto.Jen tak mimochodem říkal že před 14 dny tam byl taky někdo od "nás" z okoli,takže nejsem sam takovy blázen.No tak určitě,celkem mne překvapila ochota pomoct ikdyž ho vůbec neznám a ani nemám od nich namontovany plyn.
Březen 19, 20196 r důležité je, že se problém povedlo vyřešit. je divné, že to nenapadlo toho montéra ve Fryštáku, za čištění vstřikovačů by si možná i mohl říct peníze :-). no asi to bude nějakej matěj.... a propos, je nutné dávat origo filtry Prins, neexistuje nějaká levnější alternativa? 1000 Kč za sadu filtrů mi přijde jako dost přitažený za vlasy. Kdybys koupil filtry dejme tomu za 300 Kč a měnil si je sám po 10-15 kkm tak se to rozhodně vyplatí...
Březen 19, 20196 r Autor Ahoj,tak dnes byl u nás rano mrazík a na to jsem čekal.Chtěl jsem otestovat první přepnutí když je zima,byl jsem prostě zvědav zdali to pomohlo.A pomohlo,přepnuti proběhlo velice hladce takže za mne spokojenost.Nakonec jsem rád že to dopadlo takto,protože jsem měl strach ze závažnějši závady,pro mne je ted důležite že ty vstřikovače někdo umí vyčistit,protože předpokládam že se mužou po nějake době opět znečistit.Montér z Fryštáku je kapitola sama o sobě.Mne už tam nikdo neuvidi.Na co mi je takový člověk,který nemá vůbec žádnou snahu řešit vznikly problém,kdyby měl aspon snahu a to fakt nemá,volal jsem mu 4 krát a žádna odezva,takhle se ze zákazníky prostě nejedná,už z toho důvodu že ten systém stál nějake peníze.S těmi filtry ted nevím,ja jsem dal ted origoš pač jsem to nějak neřešil,do budoucna se uvidí zdali by nebyla možna nějaka jiná alternativa. Upraveno Březen 19, 20196 r od bitttpower
Březen 19, 20196 r Božel jsem zaslechl že to čistěni vstřikovaču jen jejich vyměnu oddálí. Že třeba po10 tis km odejdou. Ale každy si chválí to svoje s čas ukáže co najedeš
Březen 19, 20196 r před 2 hodinami, dusan.k napsal: Božel jsem zaslechl že to čistěni vstřikovaču jen jejich vyměnu oddálí. Že třeba po10 tis km odejdou. Ale každy si chválí to svoje s čas ukáže co najedeš Miluji tyto diskuse stylu jedna paní povídala...některé vstřikovače jdou vyčistit, některé ne a některé se ani nesmí čistit, to mám zas vyzkoušené já, to samé je to s ultrazvukem, je ultrazvuk a ultrazvuk aktivní,( na LPG vstřiky jsou jiné kapaliny jak např. na benzinové vstřiky) tam se čistí nejen zvenčí, ale i zevnitř, běží různými frekvencemi jako když dávkuje motor, ty se pak dají vyčistit tak, že fungují dále klidně i na neomezenou dobu....ale někdy se čistí i několik hodin, taky i dní...podle znečištění...pak se kontrolují, jakou mají propustnost (množství tekutiny za určitý čas, na to je speciální mašina, tu máme, takže tam je pak jistota, jestli je vyčištěný vstřikovač dobrý nebo špatný...
Březen 19, 20196 r Autor Jojo nějakou mašinu s tekutinou měl a zkoušel propustnost.Přesně jak piše Karel,pan taky říkal že nejdou čistit všechny druhy vstřikovaču.Samozřejmně je to o tom vybaveni jak piše karel. Upraveno Březen 19, 20196 r od bitttpower
Březen 19, 20196 r před 5 hodinami, karel.lpg napsal: Miluji tyto diskuse stylu jedna paní povídala...některé vstřikovače jdou vyčistit, některé ne a některé se ani nesmí čistit, to mám zas vyzkoušené já, to samé je to s ultrazvukem, je ultrazvuk a ultrazvuk aktivní,( na LPG vstřiky jsou jiné kapaliny jak např. na benzinové vstřiky) tam se čistí nejen zvenčí, ale i zevnitř, běží různými frekvencemi jako když dávkuje motor, ty se pak dají vyčistit tak, že fungují dále klidně i na neomezenou dobu....ale někdy se čistí i několik hodin, taky i dní...podle znečištění...pak se kontrolují, jakou mají propustnost (množství tekutiny za určitý čas, na to je speciální mašina, tu máme, takže tam je pak jistota, jestli je vyčištěný vstřikovač dobrý nebo špatný... Uplně jsem věděl jak budeš Karle reagovat.Neřekl mi to někdo od někoho,ale konkrétně kamarád který montuje LPG stejně jako ty.Každý si hájí to svoje.Jak říkám čas ukáže kolik toho ještě najede.
Březen 19, 20196 r před 3 hodinami, dusan.k napsal: Uplně jsem věděl jak budeš Karle reagovat.Neřekl mi to někdo od někoho,ale konkrétně kamarád který montuje LPG stejně jako ty.Každý si hájí to svoje.Jak říkám čas ukáže kolik toho ještě najede. před 3 hodinami, dusan.k napsal: Uplně jsem věděl jak budeš Karle reagovat.Neřekl mi to někdo od někoho,ale konkrétně kamarád který montuje LPG stejně jako ty.Každý si hájí to svoje.Jak říkám čas ukáže kolik toho ještě najede. Takže vlastně Vaše slova "božel jsem zaslechl že to čištění vstřikovačů jen jejich výměnu oddálí" je odborná odpověď kamaráda co dělá plyn...já jen abych věděl jak to je...a můžu vědět kdo to je, že bych se s ním spojil a vyptal se na podrobnosti,člověk se pořád učí, třema má ještě lepší vybavení na diagnostiku vstřiků, o nové věci a s lidmi z praxe si rád popovídám, pomůže to ve zdokonalování...
Březen 19, 20196 r Karle necháme to na bitttpowerovi.Možná máš pravdu ty,možná ne.Sám jsi napsal,že některé vstřikovače jdou vyčistit,některé ne,nevíš kdo a jak mu to čistil,ale budeš stále obhajovat to své.Bitttpower vypadá jako férový člověk,který nejen chválí přestavbu,ale napíše i negativní zkušenost a problémy které jsou s tím spjaté.Já mu přeji co nejméně problémů, je tady průkopníkem na foru ohledně přestavby tsi a jsem sám zvědav jak se jeho nájezd bude vyvýjet do budoucna.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.