Publikováno Leden 3, 20187 r Ahoj. Chystám se koupit ojetou O3 kombi g-tec. Co jsem se díval tak skoro všechny mají manuální klimu. Dá se tento manuál nahradit climatronicem bez nějakých velkých demontáží. Díky za info
Leden 3, 20187 r Jsou lidi co to umí, ale je to čirá zoufalost, shození palubky samozřejmě, a finančně to taky nebude hitparáda. Pokud ještě auto nemáte, vyberte si s climatronicem, pokud o něj stojíte.
Leden 3, 20187 r Octavia Combi s CNG a Climatronicem se určitě dá najít, minimálně jako roční. V posledních měsících nabídka prořídla, ale už se začaly objevovat FL verze. Nemá smysl se pouštět do tak velkých operací.
Leden 3, 20187 r Autor Aha. Předpokládal jsem že když jsou tam elektrické klapky že to nebude tak náročné. Vycházel jsem z tohoto návodu. Ostatní fičurky až zas tak nepotřebuji, nestojí mi za ty peníze navíc. Ale kroutit a knoflíky v autě za 400t se mi fakt od škody zdá jako neomalenost. To bych raději oželel vyhřívané sedačky, to mají snad všechny.
Březen 21, 20196 r ahoj mám manuální klimatizaci lze předělat na automatickou? má s tím nikdo zkušenost a co to všechno obnáší? cena atd díky
Květen 4, 20196 r obnáší to vyndat palubku+středový panel , volant atd a komplet to vyměnit...počítej že tě to vyjde tak na 10 000 v dílech a tak 8 hodin práce kterou budeš muset někomu zaplatit....protože to rozhodně sám nedáš
Květen 7, 20223 r Ahoj, obnovuji téma, mam facelift 2017 1.0TSI , auto mám rok a půl a koupil jsem ho ještě za normalní ceny. Ted nic není nabidce (nutně musíme mit automat) a kdyz už se objeví, tak se bavíme o příplatku min. 150tis. S autem jsem max spokojeny ( km, nebourane, super stav). Je tu nekdo kdo by dokazal napsat co vše bude potřeba na vyměnu a hlavne jestli to pak pujde dokodovat? Vše si vyměním sám, jsem mechanik v BMW a kdyz vymením topeni na sedmičkovem BMW , tak skodovka asi problem nebude. Jde mě o to aby to šlo hlavně rozpohybovat a aby to makalo. Taky jsem zjistil že manualní klima prostě nemá výkon a nedokaže efektivně vychladit auto. Test s Octavii s automatickou klimou z vydechu jdou stabilně 3st. u mé manualni nejmeně 6st. a teplota osciluje z vydechu 6-11st. podle sepnutí expanzního ventilu. Obě auta čerstvě po naplnění! Díky za případnou radu
Listopad 18, 20231 r Po nějaké době obnovuji téma. Jak už to v životě bývá, časy se mění, co dříve nešlo, dnes už jde. Společně s @wirer jsme napsali článek jak ekonomicky a neinvazivně vůči autu, byť s určitými omezeními, Climatronic dodělat 😉 Pěkné čtení https://wirer.sk/o3_klima-vymena-automat/
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.