kucislp Vloženo 6. Únor 2018 Sdílet Vloženo 6. Únor 2018 Zdravím všechny, pořídil jsem si rádio včetně redukce z DIN na ISO po vzoru http://www.rapid-autohifi.com/autoradio-skoda-fabia-iii-jvc-kd-r881bt-bluetooth-s-instalacni-sadou-10788.html#. Nicméně rádio se při jakékoli polohy klíče nerozsvítí, pouze bzučí mechanika, když zmáčknu open. Kabeláž jsem proměřil, pojistky překontroloval. Nevím, jestli není problém v tom, že v ISO redukci od rádia má zapojeno 5 pinů a to oranžová - ILLUMINATION, modrá - REMOTE, červená - ACCESORY, žlutá - BATTERY, černá - GROUND a já v tom DIN konektoru pouze žlutou a černou, takže beru, že to je BATTERY a GROUND. Nicméně, zkoušel i prohodit žlutou a červenou a bez výsledku, nějaké rady? Potřeboval se hlavně z toho vymotat, ať vím, jestli rádio poslat zpátky nebo dělám něco špatně, děkuji moc... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 7. Únor 2018 Sdílet Vloženo 7. Únor 2018 Určitě ti nějaký odborník poradí lepší a jednodušší návod, ale já jakožto elektro muž bych vyzkoušel prvně rádio externě, tedy vzal 12V zdroj a zapojil ho, do ISO konektoru nastrkal fastony a spojil s bednama. Tím si vytvoříš funkční model, jak by to mělo fungovat. Potom bych si proměřil ISO konektory v autě, kde se přesně nachází GND, spínačka, trvalých 12V, bedny, atd. Potom stačí přepojit. Takhle jsem to kdysi dělal v Octavii, protože jsem zjistil, že není ISO konektor jako ISO konektor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kucislp Vloženo 7. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 7. Únor 2018 Externě mě to nenapadlo vyzkoušet, možná dorazilo rádio vadné, to dnes vyzkouším... Jinak v autě mám pouze v DIN konektoru 2 vodiče a to žlutočervený a hnědý, takže beru že to je proud a kostra, jinak po připojení redukcí jsem na konci vždy naměřil 12V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 7. Únor 2018 Sdílet Vloženo 7. Únor 2018 Musíš propojit žlutý vodič s trvalým napětím a červený vodič s klíčkem spínaným napětím. A to spínané asi v tvé přípravě pro rádio chybí, takže ho musíš přivést zvlášť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kucislp Vloženo 7. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 7. Únor 2018 A nemělo by to fungovat, takže že když přivedu trvalé napětí na žlutý vodič, tak by mělo rádio jet i bez spínání? Samozřejmě, když zmáčknu POWER ON... Nicméně auto je služební nemůžu v něm dělat nějaké zásahy, takže budu si muset na ticho v autě asi zvyknout :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 7. Únor 2018 Sdílet Vloženo 7. Únor 2018 Ne, to bys musel spojit žlutý s červeným dohromady. Nesmíš pak ale zapomenout to rádio vypínat. Žlutý slouží jenom pro uchování paměťi, přes červený vede veškerý potřebný proud při provozu rádia. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 7. Únor 2018 Sdílet Vloženo 7. Únor 2018 (editace) před 4 hodinami, kucislp napsal: A nemělo by to fungovat, takže že když přivedu trvalé napětí na žlutý vodič, tak by mělo rádio jet i bez spínání? Samozřejmě, když zmáčknu POWER ON... Nicméně auto je služební nemůžu v něm dělat nějaké zásahy, takže budu si muset na ticho v autě asi zvyknout :-( Neboj, obzvlášť v zimě ticho nebude, ty plasty v mrazech vydávají slušnej orchestr No a v létě sundáš okýnka a budeš poslouchat cinkání brzd a výfuku Pokud to prodávají přímo pro tebou vlastněný auto s přípravou na rádio a přesto to nefunguje, tak problém řeš přímo s prodejcem aby ti poradil jakým způsobem to máš zapojit aby vše fungovalo přesně tak jak slibují. Editováno: 7. Únor 2018, autor: MilanHos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 7. Únor 2018 Sdílet Vloženo 7. Únor 2018 U toho rádia by měla být tato instalační sada, ten modrý vodič se musí připojit někde na podklíčkové plus (15) http://www.rapid-autohifi.com/iso-konektor-audi-seat-skoda-vw-s-fakra-od-2012-10079.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kucislp Vloženo 7. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 7. Únor 2018 Takže vyřešeno, modrý spínací kabel jsem spojil se žlutým vodičem přímo v ISO svorkovnici... vše fičí, jak má, akorát musím auto vypínat a zapínat manuálně, ale to mi vůbec nevadí.... Díky moc všem za rady PLS LOCK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.