K1ller Vloženo 13. Duben 2016 Sdílet Vloženo 13. Duben 2016 (editace) Zdravim, pred mesicem jsem koupil ojetou O II FL se 160000km. Ted po prezuti na tissi letni pneu jsem si vsiml, ze huci prevodovka. V autorizovanem serivsu rikali, ze je to normalni a na muj dotaz na vymenu oleje, ze pry je tam dozivotni, ze se nemeni, ale jestli chci, tak mi ho po 15000 km pri dalsi prohlidce vymeni. No tak dlouho se mi cekat nechce, tak to radeji necham vymenit hned. Jde mi ale o to, zda nemate zkusenost, ze vymena oleje postaci, nebo uz je prevodovka nejak nacata? Krome huceni funguje dobre a radi presne. Jo a jaky olej presne pouzit? Dik. Editováno: 13. Duben 2016, autor: K1ller Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 13. Duben 2016 Sdílet Vloženo 13. Duben 2016 Pokud mas 5° prevodovku, mel by tam byt asi olej G 052 512 A2 a to 2,1 litru. Ale radeji pockej, jestli to jeste nekdo potvrdi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Terenius Vloženo 13. Duben 2016 Sdílet Vloženo 13. Duben 2016 Dozivotni napln je blbost, max po 150000 bych to menil. Vzdycky z toho uz tece celkem bordel. A LucasCZE napsal ten kod dobre, je tam 75W s kodem viz vyse. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
K1ller Vloženo 14. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 14. Duben 2016 Super, dik obema za odpoved. Take se mi zda uz z principu, ze ten olej dozivotne vydrzet nemuze. A hlavne co je dozivotne, ze jo. Tak to necham vymenit, tech 160000km je tak akorat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 14. Duben 2016 Sdílet Vloženo 14. Duben 2016 Pokud vim, tak dozivotni znamena na 150 tkm. Takze jak rikas, ted mas vhodnou dobu to vymenit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 14. Duben 2016 Sdílet Vloženo 14. Duben 2016 Zkusit olej, original Skoda - nikdo jinej nevi co tam presne je. Pokud nepomuze, obrat se na pana Sixtu (najdes na google) z Boleslavy. "Dozivotni" u koncernu = 5 let nebo 150k km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
K1ller Vloženo 15. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 15. Duben 2016 Dik, co presne myslis tim, ze nikdo jiny nevi, co tam je? Ja myslel, ze staci olej se specifikaci uvedenou vyse. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Terenius Vloženo 15. Duben 2016 Sdílet Vloženo 15. Duben 2016 Je daná specifikace oleje a tu musíš dodržet. U Tvé převodovky je to ta co psal LucasCZE, akorát to množství je něco málo pod 2 litry, nedávno jsem to na CAYCu měnil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
K1ller Vloženo 15. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 15. Duben 2016 Jasne, dik. Mne prave zmatlo, ze LiveBomb pise, ze to musi byt original Skoda, ze nikdo jiny nevi, co tam patri. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 15. Duben 2016 Sdílet Vloženo 15. Duben 2016 To ze skodovka obcas slozeni mirne upravi treba v okamziku, kdy mirne poupravi loziska. Jenze to "aftermarket" nevi takze dal vyrabi "stare" slozeni a pak to nedela dobrotu. Jen predavam info dal jak sem ziskal u Sixty pri oprave sve prevodovky :-) Vsude jinde je specifikace OK, ale u prevodovky by si "aftermarket" netroufal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 15. Duben 2016 Sdílet Vloženo 15. Duben 2016 Terenius: 2,1 litru je tam asi celkove, coz se ti nejspis nepovedlo vypustit. Jak jsi to vypoustel? Jen vypoustecim sroubem nebo i pres jeden ze spodnich cepu? Navic Sixta pise: "Výška hladiny oleje v převodovce se musí kontrolovat pouze tak, že olej vypustíte (výpustní otvor + jeden ze spodních čepů vidlic) a poté nalijete do převodovky předepsanou olejovou náplň." Takze to ze se ti tam 2,1 litru nevlezlo jeste neznamena, ze tam tolik oleje nema byt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 15. Duben 2016 Sdílet Vloženo 15. Duben 2016 Jo, ty prevodovky maji blbe kontrolni sroub, je pod uhlem. Nejlepsi je tam fakt naprat doporucene mnozstvi (+/- 1 dlc) pres vypustak a rychle zasroubovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 15. Duben 2016 Sdílet Vloženo 15. Duben 2016 Ja to tam lil vrchem pres otvor pro jeden z cepu. Ale je potreba demontovat filtrbox a baterku, coz se ne kazdemu muze chtit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
K1ller Vloženo 16. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 16. Duben 2016 (editace) Dik, tak olej radeji koupim v autorizovanem servisu. Mam tedy koupit 3 litry s tim, ze mi 900ml zbyde? Cena u nas na Kladne je 535 kc za litr. Vymenu necham na znamem, co ma maly servis. Nebo byste to take radeji sverili autorizovanemu servisu? Jen doufam, ze to pomuze na to huceni, co z te prevodovky jde. Jinak web pana Sixty je asi tento, ze jo? http://www.prevodovky-sixta.cz/ Kdyby nahodou byla potreba oprava. Editováno: 16. Duben 2016, autor: K1ller Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 16. Duben 2016 Sdílet Vloženo 16. Duben 2016 (editace) Víc než 2 litry tam nedotaneš pokud to budeš nalívat kontrolním šroubem. A i tak musíš mít předek auta zvednutej abys tam ty 2 litry dostal a neteklo to kontrolním šroubem ven. Pokud jsou ale načatý ložiska, pochybuju, že to pomůže. Na obrázku jsem vyfotil ložisko z převodovky ze seatu leon 1,9 TDI 2008 u kterýho jsem měnil všechna ložiska v převodovce při 190 tkm. Km jsou poctivý - první majitelka.... Editováno: 16. Duben 2016, autor: Jarda-k Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 16. Duben 2016 Sdílet Vloženo 16. Duben 2016 (editace) Ja som menil pre istotu pri 120t km. Kupoval som 2litre a este nieco tusim ostalo. Vypustalo sa aj odspodu, cez zaistenie vidliciek Pre LHW prevodovku tam podla etky ide G 070726A2: http://www.cc-autodily.cz/pneu-165-70-13-letni (ale pozriem presnejsie, ked budem doma). Mam pocit, ze podla elsy je tam 1,7l, no to by vedel lepsie napisat libero Editováno: 16. Duben 2016, autor: Kyselinka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
K1ller Vloženo 16. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 16. Duben 2016 (editace) Dik, no tak uvidime, co udela ten novy olej a pak se kdyz tak bude setrit na loziska. Na kolik tak vyjde ta oprava? Editováno: 16. Duben 2016, autor: K1ller Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 16. Duben 2016 Sdílet Vloženo 16. Duben 2016 Pokud si dobře pamatuju, tak jen samotný ložiska a gufera stály kolem 6000 kč. Současně s těma ložiskama jsem měnil i spojku s dvouhmotou a tuším, že to vyšlo vč. práce na cca 24 tkč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
K1ller Vloženo 16. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 16. Duben 2016 (editace) Dik, spojku ja mam menenou v 90000 km. Tak doufam, ze do 10000 kc bych se vesel. Ale porad doufam, ze zabere ten olej :-) Editováno: 16. Duben 2016, autor: K1ller Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 16. Duben 2016 Sdílet Vloženo 16. Duben 2016 Ja kdyz jsem ten olej menil, tak jsem taky nekupoval 3 litry, aby mi 0,9 litru zbylo. Proste jsem tam nalil cele 2 litry a zatim nemam problem. Od vymeny uz to jsou 2 roky a 35 tkm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 16. Duben 2016 Sdílet Vloženo 16. Duben 2016 Spojka v 90 tkm? Jak moc jsi si jistej pravosti stavu km? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
K1ller Vloženo 16. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 16. Duben 2016 (editace) LucasCZE: Dik, tak vezmu 2 litry a uvidi se :-) Jarda-K: Jsem si jisty kilometry. Je to dolozene v servisni historii. Posledni prohlidka v autorizovanem servisu 30.10.2015 pri 146387km. Proste to druhy majitel koupil a chvilku po te odesla. Editováno: 16. Duben 2016, autor: K1ller Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 16. Duben 2016 Sdílet Vloženo 16. Duben 2016 Kyselinka - do tak nového auta by som olej tipoval skôr G052512A2 , cca 2L sa tam dajú dať , ideálne vrchom cez radenie alebo spínačom spiatočky, dá sa aj kontrolným ale treba to naplniť čo to ide , preštartovať a nechať prebehnúť na dvojke nech si to naberie okolo diferáku a doplniť ... plním vrchom , zdá sa mi to lepšie ... inak čep vidličiek som vyberal na svojej a nevytiekla ani kvapka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 17. Duben 2016 Sdílet Vloženo 17. Duben 2016 Podla vinka mi tam idu obidva oleje, no pre LHW je tam prave ten vyssie spominany. Nemam uz nikde fakturu, ze aky som kupoval, ale moze byt, ze ten co pises Co sa tyka naplnovania, tak vsetko to bolo v Milanovych rukach Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 17. Duben 2016 Sdílet Vloženo 17. Duben 2016 Milan je fachman Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.