Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

marketing, 3D geometria a vzdy su s tym problemy, nikto na okoli to nevie spravit poriadne

před 1 hodinou, ben06 napsal:

Už před cca 40 lety, kdy se závodilo ještě s š130 RS

No jo, ale ono se na principu seřizování geometrie od té doby nic nezměnilo.

u tolerance,co u některých aut je,obzvláště Francouzů jsem si jist,že pokud si dáš se špagáty záležet,100% se do tolerance trefíš

Před hodinou, cayc napsal:

marketing, 3D geometria a vzdy su s tym problemy, nikto na okoli to nevie spravit poriadne

Tak to je problém někde jinde a ne ve autě nebo technologii měření.

Byli u nás školitelé a říkali,že problémy s volantem mívají všichni a je jedno jestli je to na geometrii Hunter-což patří ke špičce,Bosch,Baisbarth.

Když jsem se ptali čím to je tak ani nebudu vypisovat,co všechno má na to vliv a když se to posčítá,je problém

No a to bychom právě rádi věděli.... :-D ať se máme kde chytit při případné výměně dílů.

nejedná se jen o díly nápravy.

Tak pani som po geo išiel som do iného mesta. 

Tentoraz to bol stroj hofmann. 

Nastavila sa geo, volant sa dal podľa stredu budíkov a toho plastu za volantom. 

Skontroloval som si to na vlastné oči. 

Nastavilo sa to všetko podľa tolerancie. 

Auto ide rovno, volant rovno, aj riadenie je citlivejšie v stredovej polohe. 

Odporúčam absolvovať vždy skúšobnú jazdu a kým to neurobia poriadne nezaplatit.

To se dalo čekat, že to bude rukama obsluhy. Se zkušební jízdou moje servisy po geo neměly nikdy problém.

No vecsinou na geometrii je na papiery napisane ze po opusteni dielne, uz za nic nerucia. Lebo ked trafis dobru dieru je geometria hned vtahu. 

Radsej napis kde ti tu geometriu robili zle. Nech si ostatnu daju pozor. 

Měl to údajně několikrát proměřeno, jaký byl výsledek změření sbíhavosti po jeho nastavení systémem pokus omyl taky nevidíme. Lišily se nějak hodnoty na původním protokolu a teď pro srovnání?

udaje po zmerani neboli rovnake ako na predchadzajucej geo po nastveni, boli rozhadzane, museli nastavovat aj zadok aj predok nanovo...

takze nechapem takisto

Gratuluji, hlavně že jsi našel někoho kdo "zvládnul" seřídit.

vdaka, takze odporucanie je neprebrat auto kym to nie je rovno a nenechat sa odbit pokial mate vsetky diely napravy v dobrom stave bez vole

ˇudaje nemohli být rovnaké když jste volant po geometrii seřizovali na tyčkách,to dá rozum.

Někteří tady tvrdili že bude a připomíná mi to známý systém "stéblo" když po mě jednou obsluha stroje v terénu chtěla dopravit nějaký čep a jeho přesnou délku mě odměřil stéblem trávy. Jinak x stránek problému jen o neschopnosti obsluhy geo.

Ty jsi někdy dělal geometrii,že mluvíš o neschopnosti obsluhy?????

• 2 měsíce později...

Zdravím, nevíte někdo, kde v Praze dělají kvalitní geometrii na Rapida? Byl jsem ve dvou servisech Škoda a špatný. V prvním auto jelo rovně, ale volant jemně doleva a teď podruhé volant doleva a auto jede doprava. Hrozný a to mám najeto 12tisíc km. Chci to teď vyreklamovat, ale jsem zvědavej jestli to zvladnou dát dohromady.

Taky jsem ji bez problému reklamoval ale už po 500km. Je tady celé téma o geometrii, to v celé Praze mají všichni ruce levé? Kontrolovali tlak pneu? Kdybys napsal kde jsi byl bylo by to asi jednodušší.

Upraveno od ben06

Nhcar a Jarov. Jojo omlouvam se, koukal jsem ze je zalozene tema, ale nevim jak to premistit.

Parada dekuji :-) Kdyz budete mit nejaky tip na autoservis v Praze, ktery dela dobre geometrii na Rapida, tak budu opravdu moc rad. 

• 4 týdny později...

Uz mi to dali dohromady. Ale mohlo by to byt jeste lepsi. Stale volant o nejaky ten milimetr je doleva. Chtelo by to nekoho kdy by si s tim trosku pohral. Vsude hrozne spechaji. 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.