Přejít na obsah

Startér alternativa

Kovysek

Doporučené příspěvky

Ahoj, 

včera jsem se vrhnul na opravu startéru, respektive jeho promazání, jelikož mi po nastartování auta udělal asi na 2 vteřiny ,,vrrrrrrrrrrrrrrrr". Jezdil jsem tak 3 roky a řekl jsem si, že to promažu.

Startér jsem bez větších problémů sundal, rozebral, ale ejhle, ten propoj drátěný propoj mezi oběmi částmi startéru (je to asi 1 cm jakéhosi zvláštního drátku, je to u 12V konektoru) se mi ,,ulomil". Nicméně ty tři kolečka jsem promazal, startér složil (sundával jsem jen ten kryt a plast, pod kterým jsou ta ozubená kolečka), a oba kusy toho ,,drátku", který se mi ulomil, tak jsem je do sebe zamotal aby to nějak drželo (drátek byl už ale hooodně měkký a částečně zaoxidovaný).

No nic, startér jsem dal na auto, otočím radostně klíčkem a slyším jen jedno cvaknutí a pak nic ... 

Tak jsem zkoušel rozebrat ještě jednou, jestli jsem něco nezapomněl, složil znova a pak už zkoušel mimo auto, tzn. baterku jsem dal do auta, na ni napojil minus, na minus pol zaroven startovaci kabel a propojil s prirubou starteru. Na sroub, kde prijde 12V z baterky jsem dal take 12V z baterie a pak propojil konektor, který spíná startér s baterkou. Pastorek vylezl, ale netočil se. Pak už ani nevylézal, když jsem klepnul kladivem tak zase vylezl po připojení ...

Takže jsem asi smířený s tím, že jsem něco ve startéru posral a nebo už byl u konce životnosti a tím, že jsem ho rozebral, tak se cosi uvolnilo a už je to prostě v pr.....

Budu tedy kupovat nějaký jiný ojetý startér - chci se zeptat, z jakých motorizací mohu startér použít ? Můžu například z 1.6 55kW a podobně ?

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jsem hledal na netu:

Třeba tady na tomto odkaze: https://www.autodily-pema.cz/autodily/skoda/octavia-i/1.8-t-110kw/elektroinstalace/starter-jednotlive-dily/starter

Jsem dal vyhledat startéry pro 110PS Octavia 1. A u kódu motoru AUM (různí výrobci startéru) je u některých startérů například jiný počet zubů (někde 9 a někde 10). Je jedno, jestli dám do auta startér s 10 nebo 9 zuby ? Auto si jakoby ,,poradí" s oběma startéry ?

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...