JayBee1 Vloženo 17. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2018 (editace) Potkala mě při nájezdech nad 150 tis. km poměrně obvyklá závada, kterou lze snadno řešit svépomocí, tak se podělím o návod. O co jde? Při jízdě po dálnici začalo blikat žhavení. Motor ale normálně běžel, do nouzáku naštěstí nepadal a žádná další kontrolka se nerozsvítila. VAG DPF ukazoval obvyklé otevírání EGR a regenerace DPF normálně probíhaly. Diagnostika vypsala 2 chyby snímače diferenčního tlaku: 7397 - Diesel Particle Filter; Differential Pressure Sensor P2454 00 [032] - Short to GND Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear 16820 - Diesel Particle Filter; Differential Pressure Sensor P2453 00 [101] - Implausible Signal Not Confirmed - Tested Since Memory Clear 1. Výměna Snímač se nachází vlevo vedle motoru, je velice dobře přístupný a výměna je velice jednoduchá. Je potřeba torx T30, kombinačky a plochý šroubovák. Já jsem podle VIN objednal prvovýrobu Bosch na skoda-dily.cz za 800 Kč, originál stojí 1437 Kč a autorizovaný servis si za výměnu v mém případě účtuje 1700 Kč. vyháknout plastový držák snímače, snímač z něj odšroubovat (torx) a držák odložit stranou odpojit konektor (je potřeba přizdvihnout zobáček držící konektor na snímači, k čemuž lze použít menší plochý šroubovák) stáhnout svorky obou hadiček o cca 2 cm dolů pod tělo snímače (kombinačky) stáhnout hadičky ze snímače (tahem to moc nejde, lepší je odtlačit plochým šroubovákem) nový snímač namontovat opačným postupem 2. Přizpůsobení Po výměně je potřeba nový snímač přizpůsobit a smazat chyby. Já jsem použil obvyklý VCDS: vybrat jednotku "01-Engine" vybrat "Basic Settings - 04" zvolit adaptaci diferenčního senzoru a potvrdit - téměř okamžitě by měla naskočit vedle tlačítka potvrzující hláška, poté se vrátit zpět vybrat Fault Codes - 02 a smazat chyby ukončit VCDS, odpojit kabel, vypnout zapalování minimálně na 10s Případné jedničky z readyness kódu zmizí po nastartování motoru. Editováno: 17. Červenec 2018, autor: JayBee1 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.