Publikováno Září 5, 20186 r Ahoj všichni,řešil už někdo řetězy na karoqa?Narazil jsem na problém ohledně velikosti řetězů. V návodu je napsáno,že lze použít řetězy pouze na kola velikosti 215/60/R16. To mi potvrdil i prodejce řetězů.Já mám ale velikost kol 215/50/R18. Domis
Září 5, 20186 r A na co chces odpoved... pokud chces retezy, budes si muzet na zimu poridit 16” kola.
Září 6, 20186 r A jsem v háji, že já to tady sleduju. :D Žil bych v blahé nevědomosti a řetězy dal klidně na 17" kola, které budu mít na zimu. Co se vlastně může přihodit, opticky je v podbězích spousta místa i na letních 18" kolech i když obvod bude vlastně furt stejný i s těma 16" kolama.
Září 6, 20186 r @Domis - zrovna včera jsem koukal po nových řetězech a trochu slušné vyjdou od 1500 výše (pomíjím levný šunt ala AutoKelly, Sheron apod. ). V testech dopadly dobře Pewag Brenta 9. Na Karoq s 16" koly je potřeba velikost XMB 75 a vyjdou na cca. 1900 Kč. Jinak na ten rozměr 225/50 R18 jdou třeba Pewag Servo RS77 a ty vyjdou na 3100 Kč. Podle mě normálně půjdou namontovat, jen se škodovka alibisticky zříká zodpovědnosti.
Září 6, 20186 r Autor Já si vybral thule CS-9 velikost 102 cca 3500,-. Asi je objednám z netu a vyzkoušim u známého na zvedáku,jestli něčemu nebudou překážet,kdyžtak je vrátim. Jen mě zarazilo,že auto mám z výroby na 18' kolech a zimní jsem dostal ve stejném rozměru,ale škodovka na ně ty řetězy nepovoluje. Je to děs,pěkně matou zákazníka,co si pak má chudák vybrat
Listopad 1, 20186 r vzhledem k tomu, že v techničáku je uvedeno u motorizace 1,5 TSI v dalších záznamech 215/60 R16 ET 43 a dále 215/55 R17 ET 45 M+S , tak jsem usoudil, že když M+S tak jako v minulosti se jedná o zimní a lze nasadit řetězy. Koupil jsem si zimní ALU komplety a ještě pro jistotu požádal na info lince ŠKODOVKU o informaci. No a zjistil jsem, jakej jsem Vů. , škodovka mne odkázala na návod kde je uvedeno opravdu , že řetězy jen na 16 palcová kola 6Jx16. To jsou fakt divotvorní koumáci. Taky to zkusim na 17ctky a uvidím. Jen fakt tu škodovku nechápu. Tam musí být koumáků s titulama, co konfigurují auta. A to nemluvím o tom, že v techničáku není uvedena jiná možnost disků a pneu než ty které jsem uvedl shora. NECHÁPU
Listopad 1, 20186 r Ještě jsem zapomněl kolegy požádat o info jestli už nemají nějakou zkušenost než budu řešit kola /prodej 17 a koupi 16/ a řetězy. díky předem Optik
Listopad 1, 20186 r Je to trosku fakt na hlavu, neviem prečo nenapíšu k tým 16 tiež napr. M+S.No napr. daj si 16 zimné a pri škodovej udalosti -čo potom?
Leden 12, 20196 r tiez to zrovna riesim - mam 17" zimne kolesa a neverim, ze by bol v realnej prevadzke problem s nasadenymi retazami. kaslem na to, ako by sa k tomu stavala poistovna v pripade skodovej udalosti, retaze by som nasadzoval vylucne v nudzovej situacii. skusal teda niekto obut nejake retaze na 17-ky? myslim, ze je vzdy lepsie mat v kufri pre istotu nieco ako nic. a 16-ky kupovat rozhodne nebudem.
Leden 13, 20196 r Pokial je v TP uvedene M+S k nejakym rozmerom, znamena to, ze tento rozmer je mozne pouzit len so zimnymi pneu. Neznamena to, ze na inych rozmeroch by ste nemohli pouzit pneu s oznacenim M+S. Retaze: pytal som sa v servise a tam mi povedali, ze pokial sa mi vojdu retaze na iny rozmer tak nie je problem. Dalej som to neriesil. Upraveno Leden 13, 20196 r od qwertyx64
Leden 2, 20205 r Ahoj chlapi. Tak jak to dopadlo s těma řetězama na ty 17 kola. Máte už nějaké zkušenosti s praxe? Jedu teď přes Rakušaky a ti to mají v povinné výbavě. Dnes odpoledne jdu na zvedáku vyzkoušet. Kolega má originály od škodovky na 17 kola. Jestli to bude něčemu vadit. V servise mi říkal, že tam není moc místa a že by to mohlo něco poškodit třeba ve vytočeném rejdu.
Leden 2, 20205 r Tak jsem zkoušel nasadit řetězy originál na Kokodaka na pneu 215/65/17 a zdálo se, že nikde nebudou obíjet auto. Takže kupuji.
Leden 3, 20205 r před 23 hodinami, Martin Rušaj napsal: Ahoj chlapi. Tak jak to dopadlo s těma řetězama na ty 17 kola. Máte už nějaké zkušenosti s praxe? Jedu teď přes Rakušaky a ti to mají v povinné výbavě. Dnes odpoledne jdu na zvedáku vyzkoušet. Kolega má originály od škodovky na 17 kola. Jestli to bude něčemu vadit. V servise mi říkal, že tam není moc místa a že by to mohlo něco poškodit třeba ve vytočeném rejdu. Mám je na 17-ky. Je potřeba koupit řetězy s malými články. Použil jsem je zatím jen jednou a krátce, ale šlo to bez bouchání.... prostě do Rakouska je to nutnost a 16-ky kola kvůli tomu se mi shánět nechtělo.
Leden 8, 20205 r Ahoj, zkoušel jsem konfigurátor Pewagu a pro Karoq (NU) mi to našlo jediné vhodné 17": https://www.pewag.cz/shop/pewag-servo-sport.html. Potřebují jen 7mm místa a mělo by to odpovídat specifikaci Škodovky.
Leden 9, 20205 r Ofifiálně jdou na karoq jen na kola R16 Nicméně já je na R17 používám a s opatrností to jde. Mám dokonce o chlup větší tyto: https://www.stresninosice.cz/xmb76-12138-snehove-retezy-pewag-brenta-9-xmb-76 Na dovádění to asi není, ale na to projet v Rakousku cestu mi to stačilo a do podběhů to nemlátilo.
Leden 9, 20205 r Taky jsem to dnes u příležitosti probíral s mechošem, co mě se servisu vezl domu a stanovisko Škodovky je prostě na 17 ne. Oni se tím asi jistí, aby nemuseli pak řešit potrhané brzdové hadičky a kabely k ABSku. Kdyby tam ty řetězy někdo namontoval špatně a byly by volné a vytočená v plném rejdu, tak by se mohlo toto stát. Ale nechápu u takového typu auta, že tam neudělali v podběhu více místa. Každopádně jsem je ještě v praxi nepoužil. Jsou zabalené a připravené na otestováni. Snad v neděli.
Únor 18, 20232 r Zdravím, oživuji téma. Mám Karoq a kola/gumy z výroby 215/50R18, na zimu jsem přezul stejný rozměr gum. Je mi jasné, že striktně podle návodu na tato kola 'Škoda řetězy' nejdou. Ale co třeba pewag servostar RSC 860? https://www.youtube.com/watch?v=57fGqGFxHx0 Cena docela šílená https://www.e-snehoveretezy.cz/pewag-servostar-rsc-c1676/pewag-servostar-rsc-860-snehove-retezy-par-i923/ ale fungovalo by to? Případně nemáte někdo zkušenosti s něčím obdobným? Řetězy jsem použil naposledy snad před 30 lety, kvůli tomu kola R16 kupovat nebudu, hledám tedy nějakou alternativu Díky
Únor 20, 20232 r Ještě doplněk. Podle konfigurátoru https://www.pewag.cz/konfigurator-snehovych-retezu/ jdou na Karoq taky řetězy pewag servo sport RSS 75 např. zde https://www.e-snehoveretezy.cz/snehove-retezy-pewag-pewag-servo-sport-rss-c1272/pewag-servo-sport-rss-75-snehove-retezy-par-i559/ Cenově jsou podstatně vlídnější, než ty ServoStar. ALE - varianta, že dorvu něco v podběhu, je nepřijatelná. Máte s tímhle někdo zkušenosti na kola 215/50/R18? Předem dík
Únor 27, 20232 r tento mesiac som bol na dvoch dovolenkach kde som proste musel nasadit retaze a ist do kopca niekolko km a slo to absolutne bez problemov. mam 17"tky elektrony so zimnymi gumami Upraveno Únor 28, 20232 r od bibso
Únor 27, 20232 r 36 minutes ago, bibso said: mam 17"tky elektrony so zimnymi gumami Hm, a jaké řetězy? Já jsem nakonec pořídil Pewag servo sport RSS 75, ještě jsem je nezkoušel ani na sucho. Podle předběžných měření volného prostoru by se tam měly vejít v pohodě. Hlavně ale předpokládám, že je nebudu potřebovat :-)
Říjen 11, 20231 r Dobrý den, jsem taky před otázkou zda řešit zimní komplet 16" aktuálně mám na autě 215/55 r17 a když chci řetězy chce to po mě 215/60 r16, má někdo zkušenosti s řetězy na těch 215/55 r17? děkuji
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.