Publikováno Leden 3, 20178 r Potřebovala bych radu, odešel mi motor u 1,9TDI, 66kW, r.v. 2003. Rozhodla jsem se pro výměnu motoru za stejný, kamarád motor sehnal před 14 dny, ale až dnes si v autoservisu všimli, že štítek chybí a motor má nějaké euro 2, můj motor měl euro 3. Prý bude problém s emisemi. Abych se problému vyhnula, musím nechat zapsat změnu ve velkém TP? Díky za rady a pomoc Upraveno Leden 3, 20178 r od Oxicoco
Leden 4, 20178 r Legálně do auta jiný typ motoru nedáš,. tj. nezapíšeš jiný typ motoru do TP. Na to by byl třeba "souhlas" výrobce a ten ti ŠA nedá. Nějde se to tu řešilo u SuperBa.
Leden 4, 20178 r Autor Díky za odpověď. Motor je úplně stejný, jen to euro na ty emise je jiné. Prý budu mít potíže s uděláním emisí. Jde mi o to, co mám udělat, abych ofiko emisemi prošla. Proto jsem si myslela, že bych nechala zapsat změnu do TP a tím problém vyřešila, ale koukám, že tohle není řešení
Leden 4, 20178 r Pokud má motor jiné plnění eura, pak to asi těžko bude stejný typ motoru. Na pohled možná vypadá stejně, ale je to starší typ a to ti nejspíš do TP nezapíší. Starší typ je tuším AGR a novější ALH jestli se nepletu
Leden 4, 20178 r tak tak, pokud je stejný ve smyslu 1,9TDI, 66kW, tak to vůbec nic neznamená, rozhodující je kód. Podívej se co máš ve velkém techničáku - ta tři písmena by se pak měla shodovat s těmi na motoru - je to "odlité" na dělící rovině s převodovkou. Automobilka změnu motoru už 20 let nepovoluje. Naposledy to šlo v Š120. Je ale otázkou jestli kvůli jimému motoru to neprojde na emisích a skoro bych si tipl, že se na to nepřijde. Auto se ale samozřejmě stane prakticky neprodejným, podle mě je škoda práce tam dávat jiný motor...
Leden 4, 20178 r před 8 hodinami, pnf napsal: Pokud má motor jiné plnění eura, pak to asi těžko bude stejný typ motoru. Na pohled možná vypadá stejně, ale je to starší typ a to ti nejspíš do TP nezapíší. Starší typ je tuším AGR a novější ALH jestli se nepletu
Leden 8, 20178 r Autor Moc všem díky za odpovědi. Původně jsem na motoru měla ALH. Bohužel, automechanik si nevšiml v první chvíli, že toto bylo na vrakovišti odborně odstraněno, proto to se mnou konzultoval až když motor dával do auta. Volala jsem pro jistotu na měření emisí a mělo by to být v pohodě. Auto nechci prodávat, dojezdím to s ním dokud vydrží. Ještě jednou všem moc děkuji!
Leden 8, 20178 r Tak to ti automechanik pěkně kecá. To je to samé, jako kdyby jsi si koupila boty a až doma zjistila, že ti jsou malé, neboť z nich někdo odstanil číslo -- podle čeho ten motor vybíral? Tohle bych mu omlátil o hlavu, pokud si toho všimne někdo na STK, tak jsi dojezdila.
Září 6, 20187 r Čaute! Potebujem radu, skúsenosť . Odišiel mi motor 1.9tdi 66kw ALH . Zohnal som ten istý ,len kód motora je AGR, bude mi pasovať ? Alebo aký je rozdiel medzi nimi ? Ďakujem
Září 6, 20187 r není to ten samý, je to jiná emisní třída. Záleží tedy, co vše jsi s tímto motorem koupil. V principu se namontovat dá, jen to neprojde emisema.
Září 6, 20187 r Vieš čo zatiaľ som nekúpil , len mam ponuku na komplet motor zo vsetkym, len som sa bál, že tam bude nejaký problém , keď je tam iný kód motora. Ale mechanik mi hovoril, že je to to isté a nebude s tým problém . Aj preto som sem písal .
Září 6, 20187 r Jiný kód motoru, ale je problém. V Česku se to nedá ani prodat, protože to neprojde evidenční kontrolou. Pokud ale jen chceš dojezdit, než propadne STK, tak to problém není.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.