Publikováno Říjen 18, 200618 r Ahoj,mám problém.Když jsemkoupil svoji oktu tak jsem ji pruboval až do maxima a dobré,později se stávalo že když jsem chtěl předjet apod.tak při cca 3200otáčkách klesnul výkon motoru.Po vypnutí motoru a znovu nastartování zase všechno v cajku až do oněch otáček.Na vagu nic nebylo ale po čase se objevil servis oil,po výměně se nechala točit v poho přes 4000,a tak jsem si říkal že to bylo tím,že je to chytré auto.Ted to dělá znovu ale do výměny mám jště asi 7000km.Poradíte mi?Mám 1.9 TDI 81 kW,r.v.3/2000,najeto 105000km.
Říjen 19, 200618 r Ahoj,tento problém už jsem řešil několikrát,měnil jsem váhy vzduchu,ale bylo to pořád stejné,jak jsem vytočil 3000 ot. a víc,tak se ztratil výkon,výměna oleje s tím nemá nic společného ještě mi to na vagu napsalo,že je překročena mez regulace plnícího tlaku takže bylo v háji turbo,dal jsem nové a auto je O.K. ještě bych nejprve zkusil vyměnit váhu vzduchu,ale mám obavy,že to tím nebude.
Říjen 19, 200618 r Mělo by stačit to turbo vyndat rozebrat, vyčistit naklápění lopatek a zase složit.
Říjen 19, 200618 r Přesně tak, jedná se o zaseklé naklápění lopatek, tudíš se díky tomu zvedne plnící tlak a RJ je nucená omezit dávku paliva, proto to klesne. Vyndat turbo, rozklepnout ho, vycistit nejlépe v ultrazvukové lázni, slozit a melo by to fungovat. Rukou zkus hejbnout s tou nastavovací tyčkou co je na turbu, když půjde lehce, pak bude závada někde v podtlakové sekci regulace. Někdy to postačí lehce rozhejbat rukou a pak to chvilku funguje, někdy i delší chvilku
Říjen 19, 200618 r Pokud je zatuhlé táhlo naklápění lopatek,tak bych nejdřív vyzkoušel odpojit táhlo od podtlakové membrány jestli není zaseklá. Stálo se mi to před měsícem.Koupil jsem na vrakáči jinou a vyměnil bez problému. Turbo jsem nedemontoval.
Říjen 19, 200618 r Autor Jo díky mrknu na to,jen je mi divné že to šlo,pak ne,pak zase v pohodě a po dlouhé době to zase vypadává.Je mi trapně když to do kopce natírám blbýmu golfu a pod.,pak mi klesne výkon a já jsem nucen to zastavit,zdechnout,natočit a pak zase vyjet.
Říjen 22, 200618 r Autor Alf:mohl by si mi to přiblížit?jak se k tomu dostanu?ze zhora to nejde a jak to vypadá tohle jsem nikdy neřešil funkčnost turba.měl bys fotky?
Říjen 22, 200618 r nech někoho sednout za volant,posviď si na tu tyčku co jde od membrány do Turba,řeknu dotyčnému,ať zapne zapalování a tyčka se musí pěkně pohnout.Jinak to může dělat i styřelá hadička vedoucí od N75 do membrány
Říjen 22, 200618 r Autor jo díky,já si včera všiml že me to vyřadilo v kopci při 2700 ot.,pak jsem zastavil,vypnul motor,nahodil,prubnul a vyhodilo mě to až ve 3800 ot.,jinak to běžně vyhazuje ve 3300ot.Přijde mi to že to vyhazuje podle toho na jakou jedu rychlost.????? jsem z toho máče.
Říjen 22, 200618 r s rychlostí to nemá nic společného ale s plnícím tlakem,který je ale samo-úměrný rychlosti.
Říjen 22, 200618 r Alf:mohl by si mi to přiblížit?jak se k tomu dostanu?ze zhora to nejde a jak to vypadá tohle jsem nikdy neřešil funkčnost turba.měl bys fotky? Dostaneš se tam zespodu,podemotáži krytu motoru. Foto nemám ale můžu vyfotit tu starou membránu. Jde o to jestli ti opravdu nechodí to táhlo lopatek, to můžeš vyzkoušet z hora,nahmatáš hadičku co vede od ventilu k té membráně,vede dolů kolem pylového filtru k podtlakové membráně zespodu.Je to taková plechovka a nahoře má táhlo co vede k turbu. Drží na dvou šroubech na turbu a táhlo je nasazeno na čep a zajištěno segerovkou. Pokud se ti podaří táhlo odpojit tak zjistíš jestli jsou přidřené lopatky turba nebo seklá membrána. To táhlo normálně chodí cca 15mm.
Říjen 22, 200618 r nech někoho sednout za volant,posviď si na tu tyčku co jde od membrány do Turba,řeknu dotyčnému,ať zapne zapalování a tyčka se musí pěkně pohnout.Jinak to může dělat i styřelá hadička vedoucí od N75 do membrány Já to zkoušel odpojením hadičky od ventilu N75 vytvořil jsem podtlak ústy a druhou rukou kontrolovall táhlo.
Říjen 24, 200618 r Jo díky mrknu na to,jen je mi divné že to šlo,pak ne,pak zase v pohodě a po dlouhé době to zase vypadává.Je mi trapně když to do kopce natírám blbýmu golfu a pod.,pak mi klesne výkon a já jsem nucen to zastavit,zdechnout,natočit a pak zase vyjet. To stím golfem není hezký.
Říjen 24, 200618 r Autor To stím golfem není hezký omlouvám se ale všichni golfáci jste strašní machři a podcenujete škodovky a když dotíráte je třeba vám ukázat prd...!
Říjen 26, 200618 r Autor říkala praprababička když dostala důchod tak tlačila svoji stařičkou škodu 1000MB k benzině a předjel ji nějaký slovák s jettou.
Říjen 27, 200618 r Samozrejme taky zalezi jak se k motoru chovas.Pokud sednes do studeneho auta a hned tomu zacnes nakladat do kopce tak musis cekat ze se to nekde projevi.To samo i kdyz letis palbu po dalnicy a zastavis a hned zdechnes smrt pro turbo.V 81kw je naklapeni lopatek a turbo se samo i vice zahriva je chlazeno olejem a melo by se nechat bezet motor chviíli na volnobeh at se dochladi.jiank ta tvoje zavada bude nejspis pridrene lopatky.Nejlepe by bylo udelat log kanala 3,10,11 a hodit to sem at se na to mrknem.udelat akcni cleny na ventil n75 zda funguje.Poslechnout si ty hadicky jestli tam neni nekde dira.Vycistit popripade i vahu sprejem na brzdy pokud bude slaba-Mela by v plne zatezi ukazovat kolem 850-900mg
Říjen 27, 200618 r Autor ahoj dimec.samosebou vím jak se k motoru chovat k turbu obvzlášt nakonec jsem synem řidiče z povolání tak jsem nějakou tu lekci kolem aut za ty léta dostal co se týče jízdy čas od času i lepanec za chyby to už tak bývá.nicméně se ted na to o víkendu mrknu co a jak,mám i kabel na vag tak mrknu na ty položky co píšeš a v neděli nebo v pondělí se vyjádřím.kouknu i do knížek kde se co nachází u tohoto vozu to bude má premiéra.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.