tomi28 Vloženo 16. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2018 (editace) Zdravím, poslední dva dny mi krátce po nastartování vždy vyskočily otáčky při volnoběhu na 1000ot. Zrovna když teploty klesly k nule, má to nějakou souvislost a je to schválně nastavené nebo bych to měl řešit? (Dpf se mi nerozsvitilo, ventilatory neběží po dojezdu... jen jednou za x-set kilometrů) Máte s tím někdo zkušenosti? A ještě jeden poznatek, všiml sem si že RSo se zahřívá po startu daleko rychleji jak klasická octáva 110kw je tam něco přidaného na podporu ohřevu? Editováno: 16. Listopad 2018, autor: tomi28 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 16. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2018 To je normální a souvisí to se zvýšenou spotřebou energie při ohřevu interiéru. Dělá mi to taky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 16. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2018 @tomi28 je to v pořádku a to topení má na svědomí přídavný topný článek (PTC). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel Šlesinger Vloženo 25. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2021 Ahoj, Potřeboval bych pomoci. Otáčky na volnoběh se každou chvíli drží na 1000/min jako při regeneraci DPF. Přisuzoval jsem to tedy vypalování. Nicméně se to děje i když je motor studený. Jezdím denně 2x 130 km na jeden zátah a tak častá regenerace mi překvapila. Zajel jsem tedy do servisu Škoda s podezřením na DPF. K mému překvapeni servis tvrdí že je vše OK. DPF v dobrém stavu a regenerace v pořádku. Napr.: dnes vyjedu z garáže vše ok, ujedu 3 km - křižovatka - motor běží na 1000 ot/min. Jedu dalších 50 km po zastavení opět otáčky na 1000. Mám najeto 270.000 km Neřešil jste to někdo také ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vápno Vloženo 25. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2021 Po ránu to může dělat PTC článek v topení. Aby to stíhalo dobíjet tak jsou otáčky vyšší. Spouští se to pod 5 stupňů. Dá se to vypnout v rádiu. Po těch 50km už to bude nejspíš regenerace. Pořiď si ELM327 a VAG DPF a uvidíš přesně regenerace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 25. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2021 Ak nemáš ešte čistené DPF tak rátaj s tým, že už je zrelé na čistenie určite. Zväčša už pri 200tkm je DPFko zrelé na čistenie. Ďalšia možnosť je aj taká, že môže byť niektoré teplotné čidlo vadné alebo zle ukazuje teplotu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Syky12 Vloženo 30. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2021 Ahoj, mám takové menší dilema a furt přemýšlím nad tím čím to může být. Mám OIII 2015 270tkm 2.0 tdi CR 110kw kód motoru CRMB. Ráno nastartuju a otáčky na volnoběh mám na 1000 dojedu do práce cca 20km zaparkuju a otáčky furt drží na 1000. A to samé i odpoledne když jedu z práce. A je jedno jestli je studený nebo teplý otáčky furt 1000. Začalo to až teď když jsou nižší teploty. Předtím jsem měl 750-800. Tak jestli to takhle máte taky někdo? Jestli to je nějaký čidlo nebo čím to může být. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Durino22 Vloženo 30. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2021 Taky mám podobný problém. Mám deaktivovaný SS ... tak jsem myslel ze to je tym, ale kamoš který to má taky start-stop vyplej nemá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vápno Vloženo 30. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2021 A v rádiu to nic nepíše? Třeba klimatizace vyžaduje běh motoru nebo něco? Je to v ty kolonce startstop nebo jak ti tam je Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 30. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2021 Chlapi, nemáte zapnutá různá vyhřívání a spotřebiče? V zimě se používá kdeco a zvyšuje to odběr, proto si to kvůli alternátoru zvedne otáčky. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Syky12 Vloženo 30. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2021 před 10 minutami, Vápno napsal: A v rádiu to nic nepíše? Třeba klimatizace vyžaduje běh motoru nebo něco? Je to v ty kolonce startstop nebo jak ti tam je Dobrý nápad, zítra se zkusím podivat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Syky12 Vloženo 30. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2021 před 10 minutami, beuticek napsal: Chlapi, nemáte zapnutá různá vyhřívání a spotřebiče? V zimě se používá kdeco a zvyšuje to odběr, proto si to kvůli alternátoru zvedne otáčky. Všechno bych měl mít vypnutý, jediný co mě teď napadá jestli není zaplé vyhřívání zadních sedadel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 30. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2021 (editace) PTC? Máš Webasto? Editováno: 30. Listopad 2021, autor: stafa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Syky12 Vloženo 1. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2021 před 9 hodinami, stafa napsal: PTC? Máš Webasto? Možná to PTC, ukáže diagnostika jestli sním něco je? Webasto nemám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.