Publikováno Leden 18, 20196 r Dobrý den,omlouvám se pokud zde už tohle téma je,ale nenašel jsem,nebo spíš nemám dostatek času hledat. Prosím Vás. Při koupi auta jsem měl pod autorádiem přídavné budíky,budík na tlak turba a voltmetr. Budíky jsem bohužel musel vydělat,abych mohl vyměnit na barometru žárovečku,tedy odpojil jsme budíky přímo od svorkovnice na autorádiu...Nějak v tom spěchu jsem si neuvomil,nebo se spíše dobře nepodíval jak to bylo zapojené,nepopsal jsem si čísla drátů na kostce od autorádia a od barometru a voltmetru šly stejné káblíky,jeden byl ale omotaný izolepou...všechno to bylo nějak zbastlené do čokoládek a pamatuju si že káblík označený izolepou byl na pozici č.6 na černé svorkovnici a druhý neoznačený byl na čísle 4 na černé svorkovnici. Potíž je ten,že jsem to zapojil a jednak,když sem otočil klíček tak se přídavné budíky rozsvítily,ale voltmetr neukazoval 12V jako předtím,ale stál na 0 a ještě k tomu slabě svítily ovladače na ESP a výhřev okna. Nedokážete mi poradit kde může být chyba ? Předtím to fungovalo a tedka nefunguje,děkuji za odpověd. Jedná se o budíky JOM youngtimer...bohužel nemám od nich žádné schéma. Jedná se o fábii rs první generace. Upraveno Leden 18, 20196 r od Jakub Miklas
Leden 19, 20196 r S tímhle ti asi nikdo neporadí...Popisuješ tu ale piny 4 a 6 a to,že ti slabě svítí ovladače na ESP a výhřev.To jsou právě ty piny 4,stálé plus a 6 osvětlení.Zkus se podívat na téma výš,na zapojení rádia u Felicie,tam to máš popsané a nakreslené hned na kraji témata autohifi.Jinak od rádia můžeš mít napájení,kostru a osvětlení budíků.Třeba ti ten obrázek napoví.Voltmetr může být napojen jen k rádiu,ale signál pro tlakoměr turba musíš mít přivedený samostatně,ten by sis splést neměl.
Leden 19, 20196 r Autor Ahoj,děkuji a podívám se. Docela si říkám jestli jsem si nespletl třebas to zapojení,jestli to bylo na zapojení na trvalo což je nějaký určitý pin a nebo jestli to nebylo třeba pin pro spínání +12V,ale zase na jednu stranu si říkám jestli je v tom fakt nějaký rozdíl ? Trvale se vypínalo po klíčku tak i tak,tedy že budíky zhasly,ale ruku do ohně za to nedám,každopádně předtím to fungovalo bez slabě svítících ovladačů a voltmetr ukazoval,ale kouknu na tu feldu. Jinak tlakoměr,tam je pouze zapojení hadice a žárovečky,spíše mi to příjde taková parádička a oživení interiéru.Děkuji za odpověd.
Leden 26, 20196 r Autor VYŘEŠENO...Našel jsem doma parrota,na kterého budíky byla napojedné a jeden kabel byl napájení,který jsem věděl a druý nebyl podsvit,ale bylo komplet nasvorkované do kostry,napojil jsem kostru a voltmetr funguje.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.