Stanislav Homolka Vloženo 21. leden 2019 Sdílet Vloženo 21. leden 2019 Dobrý den, potřeboval bych prosím radu, mám Fabii druhé generace rok výroby 2013. Koupil jsem si 2Din rádio a couvaci kameru. Ale když zařadím zpatecku , tak se na rádiu neukáže kamera, musím ji zapnout ručně. Dle informací od prodejce potrebuju dovézt signál od zpatecky do radia (reverse Inn). Nevíte kde ten signál seženu? A případně jak ho dotahnu do radia? Děkuji za pomoc. Koudelka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 21. leden 2019 Sdílet Vloženo 21. leden 2019 (editace) Ten "signál" je prostě palubní napětí a obvykle se bere od světla zpátečky. Analogové drátové kamery k tomu často mají zvláštní kablík s dodatečnou žílou, viz např. červené cancourky zde nebo zde. U bezdrátu se holt musí natáhnout kablík zvlášť a potom lze uvažovat místo tažení zezadu od světla i o napojení se na svazek někde vepředu. Editováno: 21. leden 2019, autor: JayBee1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanislav Homolka Vloženo 21. leden 2019 Autor Sdílet Vloženo 21. leden 2019 Děkuji za radu. Ten kablik od cince mám zapojeny na trvalé napětí jak bylo v návodu. Ale u radia mám reverse inn a k tomu stačí dovézt napájení třeba od žárovky že zpatecky? Já se právě bojím abych si neudělal něco s rádiem. Jinak mám dratovou kameru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 21. leden 2019 Sdílet Vloženo 21. leden 2019 Jasně, může být. Také mám couvací kameru napájenou trvale (nahrávám ji). Ano, přesně tak, jde o drát "od žárovky" zpátečky. Rádiu to nic neudělá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanislav Homolka Vloženo 22. leden 2019 Autor Sdílet Vloženo 22. leden 2019 Už to funguje jak má. Děkuji za pomoc. Jen ještě otazecka, ale nepodstatna. Z rádia mě jde ještě kablik s označením brake, nevíte k čemu slouží? Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 22. leden 2019 Sdílet Vloženo 22. leden 2019 Nedodals žádné informace o rádiu (výrobce, typ), ale nejspíš to bude na detekci stavu ruční/parkovací brzdy. Některá rádia mají kvůli bezpečnosti některé funkce zablokované, pokud je auto v pohybu (klávesnice apod.). Že auto v pohybu není, zjišťuje rádio právě pomocí kontaktu "brake", který se myslím připojuje na napájecí drát spínače ruční brzdy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 22. leden 2019 Sdílet Vloženo 22. leden 2019 Muze to byt dratek od prednich senzoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.