Wuru Vloženo 4. Únor 2019 Sdílet Vloženo 4. Únor 2019 (editace) Dobrý den, mám Fabii II (2008) a dnes jsem bohužel po víkendu přišel k autu, kde jsem od pátku nechal v zásuvce zapalovače bluetooth handsfree (Trust Lega 2 in 1) a baterie byla vybitá - na kabely. Snažil jsem se najít nějaký návod, jak jednoduše a pokud možno vlastními silami napojit zásuvku zapalovače tak, aby byla tato pod proudem pouze po vsunutí klíče. Jinými slovy, aby zásuvka zapalovače po opuštění auta (vyndání klíčů) přestala nabíjet / fungovat. Děkuji mockrát předem za rady a omlouvám se za možný hloupý dotaz. Děkuji! Editováno: 4. Únor 2019, autor: Wuru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kecka Vloženo 4. Únor 2019 Sdílet Vloženo 4. Únor 2019 Asi nejjednodušší bude si natáhnout z volné pojistky, která se vypíná bez klíčku nový kabel na zapalovač...... Přes diag to myslím nejde nakódovat aby se vypínala ..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effendi Vloženo 4. Únor 2019 Sdílet Vloženo 4. Únor 2019 (editace) @Wuru Mrkni ešte do vlákna o pripojení kamery. Niečo podobné o napájaní sa aj tam riešilo. Ale asi najvýhodnejšie riešenie bude to ako uvádza @kecka Editováno: 4. Únor 2019, autor: Effendi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVID7001 Vloženo 5. Únor 2019 Sdílet Vloženo 5. Únor 2019 Kabel,který je pod proudem po zapnutí klíčku vede k rádiu.To je od zásuvky kousek.Co vzít to plus ze svorkovnice rádia? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 5. Únor 2019 Sdílet Vloženo 5. Únor 2019 Original rádio je napájeno trvale. To že zapíná s klíčkem je záležitost CAN BUS. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 5. Únor 2019 Sdílet Vloženo 5. Únor 2019 tady popisuju, jak jsem si udělal zásuvky pro kameru a navigaci, které se zapnou s klíčkem. Tak jenom pro inspiraci. https://forum.skodahome.cz/topic/80463-mont%C3%A1%C5%BE-el-z%C3%A1suvky/?do=findComment&comment=1808693 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 5. Únor 2019 Sdílet Vloženo 5. Únor 2019 Nemala by sa 12V zásuvka po vybratí kľúča po 30 min automaticky vypnúť?,zdá sa mi že to tak je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 5. Únor 2019 Sdílet Vloženo 5. Únor 2019 Nene, zásuvka je natvrdo připojena přes pojistku na baterku. Pojistka 47, 15A. Podívej se do schemat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 6. Únor 2019 Sdílet Vloženo 6. Únor 2019 Wuru: Trochu jsem zauvažoval. A jestli chceš takovou úpravu, tak máš 2 možnosti: 1. Rozebrat pojistkovou skříňku, vypíchnout dutinku z pozice pojistky SB47 a káblík přemístit na pozici SB27. Tato pozice je většinou volná a je tam připravený přívod, aktivní s klíčkem. 2. Udělat si jen takovou propojku s pojistkou na kábliku. https://www.kws-shop.cz/cz/e-shop/1231863/c21004-ostatni/drzak-na-pojistky-na-kabel.html?gclid=CjwKCAiAqOriBRAfEiwAEb9oXdM3YrssJBJ6CqjVsLtrZS3MXl34EMTIPDsQwDeTC4H208swbmJFyxoCE5oQAvD_BwE Obětovat jednu velkou pojistku, nebo stačí spálená. Rozcviknout ji napůl, plasty vyhodit, použít jen ty placaté konce a připájet je na konce kábliků toho držáku pojistek. Trochu to zaizolovat smršťovačkou. No a ty placaté konce zasunout do spodní dírky SB27 a do horní dírky SB47, místo původní pojistky. A tu pojistku vložit do toho náhradního držáku. Snad jsem to popsal srozumitelně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kecka Vloženo 6. Únor 2019 Sdílet Vloženo 6. Únor 2019 A nebo použij tuto redukci na pojistku :-) zastrčíš kde spíná klíček napojíš na zapalovač a je to https://www.kamery-do-auta.cz/cs/pojistkovy-rozbocovac-velikost-mini-vcetne-10a-pojistky/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 6. Únor 2019 Sdílet Vloženo 6. Únor 2019 a relé spínané spínaným napětím? člověk pak nepřijde o proudové zatížení... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pictus Vloženo 14. leden 2021 Sdílet Vloženo 14. leden 2021 Řeším teď to samé, protože jsem si do FII FL 2011 koupil BT transmitter, abych na Swing dostal přes BT hudbu z telefonu. A úplně se mi nechce ten transmitter furt vyndávat a dávat ho tam zpátky, objektivně k tomu nemám moc důvod, do 12V nic jinýho nestrkám, na druhou stranu ani nechci, aby byl pořád zapnutej. Jestli to teda dobře chápu, tak nejjednodušší je se nějak "povrtat v pojistách" formou toho rozbočovače co poslal kecka, jiná jednodušší varianta není, že? Má to nějaká "úskalí" či nevýhody? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marekbgtr Vloženo 24. Únor 2023 Sdílet Vloženo 24. Únor 2023 (editace) Ahoj, trochu oživím tému. Presne tento problém potrebujem teraz riešiť aj ja a rozhodol som sa osadiť nejaké relé (napr. 4H0 951 253A) do origo pätice (4H0 937 527) a šupnúť to do reléového boxu a ovládať to S-kontaktom. Mám už k tomu spísaný aj vcelku obsiahly článok s postupom, ale teraz by som potreboval pomôcť. Kontakty, dutinky, fastony, piny, či ako to správne volať. Neviem sa z nich vysomáriť. Existuje k tomu niečo prehľadné, nejaký zoznam (to by som ocenil aj do budúcich projektov), alebo vedel by mi niekto poradiť onačenie a kde nakúpiť, to čo potrebujem? Konektory do pätice (4H0 937 527) konektory do poistkového boxu (malé aj veľké) Nejaký konektor na vytvorenie baypassu keď vypichnem konektor poistky (v jednoduchosti: do vypichnutého kontaktu z boxu pripojiť vodič ktorý pôjde z relé...) Pre lepšie pochopenie prikladám schémy mojej úpravy: Ďakujem za rady, názory a pomoc. Editováno: 24. Únor 2023, autor: marekbgtr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.