AdoksS Vloženo 11. Únor 2019 Sdílet Vloženo 11. Únor 2019 (editace) Podle servisů je to dost častá závada, že startovací tlačítko začne hůře reagovat na stisk. Obvykle až na 5tý nebo 6tý stisk a člověk neví, jestli si to tlačítko někdy nerozmyslí úplně. Stalo se to na superbu i mě, tak jsem koupil nové tlačítko a staré rozebral. Měl jsem za to, že tlačítko má mechanické spínače, ale nemá. Je to řešeno kontaktem na plošném spoji, které je spínané vodivou podložkou. Jako třeba ovladač od televize. Problém je špína na kontaktu a vodivé podložce, která brání propojení kontaktu. Oprava teda spočívá v rozebrání tlačítka a kvalitním vyčištění kontaktů. Takže rozebrat horní kryt sloupku, stačí zapáčit z čela spoje obou krytů pod volantem. Volant pootáčet doleva a doprava. Horní kryt má vzadu takové pantíky, takže vyndat a vyklopit nahoru. Odšroubovat z čela dva šroubky a jeden zespodu krytu. Sundat spodní kryt, odpojit konektor a vyndat tlačítko z krytu odjištěním kovových západek. Tlačítko je spojené na 4řech bodech, které jsem podebral planžetkama a tlačítko rozdělal. Před tím je nutné opatrně sundat ty kovové jazýčky vysunutím k zadní části tlačítka. Při rozdělávání opatrně, ať se ty plastové zobáčky nepolámou. Je to takzvaně " blbuvzdorné " opačně nejde poskládat, má různé drážky a tvar. Není si teda potřeba označovat polohu dílů proti sobě. Vyndat gumu s vodivými kontakty a plošný spoj, které jsem následně pořádně očistil tech. benzinem a vatovýma tyčinkama. Ty gumové kontakty opatrně. Samotné kontakty na plošném spoji jsem ještě opatrně!! očistil od nalepeného a ztvrdlého prachu plastovou špachtličkou. Nebrousit brusným papírem, poškodil by se kontakt!! Celé jsem to zkontroloval a vyfoukal ještě veškeré vlákna od čištění vatou. Jak plošný spoj tak i ten gumový kus. ( gumovým balonkem na čištění objektivů ) Seskládat vypínač, zacvaknout a osadit kovovýma háčkama, které ho drží ve spodním krytu sloupku. U těch háčků je potřeba trošku promáčknout ty malé zobáčky, které je zajišťují na místě. Jinak mají tendenci z tlačítka padat. Zbývá to celé seskládat. Doporučuji po nasunutí tlačítka do spodního krytu a zapojení konektoru vyzkoušet, že jde tlačítko mačkat a že funguje. Sešroubovat a je hotovo. Já jsem ještě vyměnil led diodu z bílé za modrou. Protože se mi bílé podsvícení na tlačítku nelíbilo. Tlačítko funguje a řekl bych, že líp ( lehčeji ), než to nové. Které tam chvilku bylo. Je to sice blbina , ale ušetří to nemalé peníze a udělá radost, že si člověk něco opravil sám. Editováno: 31. Březen 2019, autor: AdoksS 5 7 6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 12. Únor 2019 Sdílet Vloženo 12. Únor 2019 Hezký popis. Co jsi tam dal za diodu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdoksS Vloženo 12. Únor 2019 Autor Sdílet Vloženo 12. Únor 2019 Ahoj, tuhle LED; SMD; Mini PLCC2,2014; modrá; 280-530mcd; 2x1,4x1,3mm; 120° https://www.tme.eu/cz/details/rf-bnrk14ts-ce-we/diody-led-smd-barevne/refond/rf-bnrk14ts-cewe/ 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CHOVKY Vloženo 31. Březen 2019 Sdílet Vloženo 31. Březen 2019 Mozem sa opytat ako dat dole tie kovove zapadky co drzia tlacitko? Nedari sa mi to dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdoksS Vloženo 31. Březen 2019 Autor Sdílet Vloženo 31. Březen 2019 Chce to trošku zabrat a zapáčit třeba šrubováčkem směrem dozadu. Drží to jenom ten malý jezýček v tom prolisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CHOVKY Vloženo 31. Březen 2019 Sdílet Vloženo 31. Březen 2019 před 6 minutami, AdoksS napsal: Chce to trošku zabrat a zapáčit třeba šrubováčkem směrem dozadu. Drží to jenom ten malý jezýček v tom prolisu. Dakujem uz to mam vymene. Dakujem za navod :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdoksS Vloženo 31. Březen 2019 Autor Sdílet Vloženo 31. Březen 2019 Tak hlavně že se to povedlo. ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanislav1 Vloženo 29. Září 2019 Sdílet Vloženo 29. Září 2019 Super popis mám zrovna takový problém jen se chci zeptat jestli se nemusí dávat nějaký kod nebo aktualizace ohledně Kess klíčku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdoksS Vloženo 29. Září 2019 Autor Sdílet Vloženo 29. Září 2019 Stanislav1: nevím, jestli úplně chápu tvůj dotaz. Každopádně po demontáži tlačítka není potřeba nic nikde mazat ani aktualizovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vendyvan1 Vloženo 25. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2019 Dík za napsaný návod,už jsem vyměnil za nové tlačítko a staré opravil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanislav1 Vloženo 25. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2019 V 29. 9. 2019 na 16:46, Stanislav1 napsal: Super popis mám zrovna takový problém jen se chci zeptat jestli se nemusí dávat nějaký kod nebo aktualizace ohledně Kess klíčku Ještě jednou děkuji tlačítko jsem vyměnil a startuje super a kamarád co dělá v servise mi to vyměnil za cca.12.min. ušetřil jsi mi prašule díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
flope63 Vloženo 8. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2019 taky dekuji za prispevek,dneska jsem vycistil tlacitko na me O3, a startuje jako cert. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Štefan Chovanský Vloženo 22. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2019 Taky přidám pár díků... Zrovna před 2 dny mě na možnost výměny tlačítka upozornil jeden technik co mi kodoval nějaký funkce. A při hledání jsem narazil na tohle vlákno. Dobře popsáno, tlačítko opraveno a pár peněz ušetřeno!!! Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czermik Vloženo 17. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2019 pasuje tlačítko ze Superba 3 do Octavia 3? Děkuji za info. Jde mi o to, aby to bíle svítilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wozi Vloženo 3. leden 2020 Sdílet Vloženo 3. leden 2020 Super návod, díky za ušetřený škvarky :) tlačítko jede jako z praku ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peter077 Vloženo 21. leden 2020 Sdílet Vloženo 21. leden 2020 zdravím, super návod, ale já si na to asi netroufnu :D, zas takový expert nejsem, beztak bych to do.ebal .. Chci se zeptat, nové tlačítko start engine stojí kolem 1000,-.. kupovali jste nový , nebo kde jste koupili? díky za odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdoksS Vloženo 21. leden 2020 Autor Sdílet Vloženo 21. leden 2020 Při troše opatrnosti to rozdělá a poskladá snad každý :-). Nové koupíš v servise škoda za cca 1000 Kč. Mám jedno úplně nové doma a je mi k ničemu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peter077 Vloženo 21. leden 2020 Sdílet Vloženo 21. leden 2020 pokud to tak je, tak na to o víkendu vletím :D .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Audrey Kikirus Vloženo 8. Březen 2020 Sdílet Vloženo 8. Březen 2020 Skvělý návod...Díky..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel Koutný Vloženo 5. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2020 Take velké díky ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
titanius Vloženo 5. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2020 Ďakujem za návod... Dnes som to absolvoval aj ja. Už som nemal nervy na to, že som musel tlačidlo stláčať min. 5x Vyčistenie pomohlo, teraz funguje hneď na 1x Len pre zaujímavosť... mam najazdených 58000km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xavi Vloženo 6. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2020 Super navod. Moc dekuji! Za 20 minut vyreseno-opraveno. Tlacitko funguje. 🙂 Jeste jen doplnim,ze zapadky pro rozdelani tlacitka jsou celkem 4. Jedna je schovana pod nalepkou. 😉 Jinak oprava neni nic sloziteho - pro ty co uz treba rozdelavali nekdy ovladac od TV, PS4, apod. Jen rozebrat a vycistit kontakty. Pzn. Opravoval jsem tlacitko u Yetiho mod. rok 2016. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libac Vloženo 10. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2020 Perfektní návod , 20min a hotovo díky 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavesMan Vloženo 13. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2020 (editace) Ahoj, díky za návod. Sám jsem to dneska absolvoval. Přidám tedy pár postřehů. A jeden dotaz. U mě byl největší voser odpojit ten 4 pinový konektor. Šel ztuha. Jakmile jsem si odnesl spodní kryt i s tlačítkem "domů ke stolu", byla to pohoda. Ty 4 plastové jazýčky, které drží tlačítko pohromadě už celkem jdou. Mezi jeden jsem vrazil měkké trsátko, druhý odtáhnul plastovým "takovým tím na tapecírunk" a pak už to šlo. Musí se odlepit kus nálepky. Pro odšroubování spodního krytu: 1 spodní šroub je pohoda. Po sundání horního krytu musíte otočit volantem tak, abyste se k těm šroubům dostali. Je to tak tak, ale nepotřebujete L-kovou hvězdici, jde to i normálním dlouhým šroubovákem. Opravdu není nutné kupovat nové tlačítko. To samotné rozdělání, vyčištění a scvaknutí je otázka 10 minut. Poté jsem to celé zase složit a zapojil 4-pinový konektor do tlačítka a 2-pinový do objímky a v tom mě napadlo, k čemu tam ten 2-pin je? Objímka přece nesvítí... Editováno: 13. Říjen 2020, autor: DavesMan přidání obrázku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vápno Vloženo 13. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2020 Není to na přečtení klíčku? Když se v něm vybije baterka? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.