petrsmr Vloženo 20. Únor 2019 Sdílet Vloženo 20. Únor 2019 Mám 1.6 16V, objel jsem několik servisů a neodkázali poradit. Zkouším ještě zde. Pokud je motor vytočen v rozmezí ca 3500-4000 otáček, zejména na 2-3 převodový stupeň, ozývá se z motorového prostoru divný zvuk. Pod i nad těmito otáčkami zvuk ustane, na neutrál se zvuk neprojeví, na dálnici na 5. stupeň při 130km/h když točím ca 3700 otáček tak také ne. Zvuk těžko popsat, je přerušovaný (ca 1/2 sekundy je slyšet, pak zase 1/2 sekundy ne atd.) a zní trochu podobné tomu co se ozývá z převodovky, když auto couvá na zpátečku. Zvuk se objeví až po třeba 5. vytočení motoru ke 4000 otáček a pak je už slyšet celou cestu. Mám v autě kameru, ale ta zvuk bohužel nenahraje. Nenapadá vás prosím někoho co by to mohlo být? Prošel jsem tu všechna motorová témata pro 1.4/1.6 a nic podobného nenašel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 21. Únor 2019 Sdílet Vloženo 21. Únor 2019 (editace) Ak to má podobný zvuk ako na spiatočku,mohlo by byť poškodené dvojložisko v prevodovke.Je tu o tom písané,pohľadaj. Editováno: 21. Únor 2019, autor: kimmi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.