Jiras07 Vloženo 16. Březen 2019 Sdílet Vloženo 16. Březen 2019 Dobrý den, mám Octavii 3, style,2017 a chtěl bych vyměnit stávají kola 16 za 17. Když jsem se díval na eshop škody, tak kola pro můj typ auta neodpovídají tomu co mám v TP. Dají se nějakým způsobem kola do TP dopsat nebo jsem odkázaný jen na to,co mám v TP? Navíc mi připadne zvláštní,že můžu použivat jen pneu označené M+S. Děkuji za info a odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petan76 Vloženo 16. Březen 2019 Sdílet Vloženo 16. Březen 2019 Ale nahoře máš jiné rozměry ne? Toto jsou alternativy podle mě. Odesláno z mého SM-G950F pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiras07 Vloženo 16. Březen 2019 Autor Sdílet Vloženo 16. Březen 2019 To je pravda,tam jsou jiný rozměry...ale 17” tam stejně nejsou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidek.c Vloženo 16. Březen 2019 Sdílet Vloženo 16. Březen 2019 Musis dodržet rozměry co jsou v TP...pokud chces jina kola vetsi atd.musis mit typovej list,stavit se na STK tak ti schvali a potom na dopravni inspektorat je zapsat...typovej list 2490 kc,stk 500 kč a inspektorat 50 kc... https://www.typove-listy.cz 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 19. Březen 2019 Sdílet Vloženo 19. Březen 2019 V 16. 3. 2019 na 16:50, Jiras07 napsal: Dobrý den, mám Octavii 3, style,2017 a chtěl bych vyměnit stávají kola 16 za 17. Když jsem se díval na eshop škody, tak kola pro můj typ auta neodpovídají tomu co mám v TP. Dají se nějakým způsobem kola do TP dopsat nebo jsem odkázaný jen na to,co mám v TP? Navíc mi připadne zvláštní,že můžu použivat jen pneu označené M+S. Děkuji za info a odpovědi. Ty co máš povolený jsou rozměry pro zimáky. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martikk Vloženo 19. Září 2019 Sdílet Vloženo 19. Září 2019 Teď řeším podobný problém. Muže mi někdo vysvětlit proč nejsou ve VTP zapsány všechny alternativy kol pro daný model. Řešil jsem to s ŠA i na úřadě a všichni mě poslali do p..... Nechce se mi platit za dekru nebo typové listy, když jsou kola schválený pro daný model vozu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 19. Září 2019 Sdílet Vloženo 19. Září 2019 (editace) Vem si ssebou tohle (ale dopravka by to měla mít), katalog příslušenství ve kterém si označíš ráfky které chceš zapsat a úřadu to musí stačit. Katalog doporočuju tištěnej od dealera. Editováno: 19. Září 2019, autor: LiveBomb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martikk Vloženo 19. Září 2019 Sdílet Vloženo 19. Září 2019 (editace) Protože paní na mě vytahla nějaky papír ze škody auto kde byli vyjimky k daným modelům a nic co jsem po ni chtěl tam neměla, tak mě odporoučela, že bez papíru mi nic neudělá. Editováno: 19. Září 2019, autor: martikk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 19. Září 2019 Sdílet Vloženo 19. Září 2019 (editace) Na úřad musís jít připraven ne jen s nejasným přáním. Ten samý papír co použila na to aby tě odehnala (a nemusela nic dělat) si mohl použít proti ní. Z toho dokumentu Citovat Pro vozidla řady ŠKODA OCTAVIA III (třetí generace, s výjimkou verze RS a Scout) je možná alternativní montáž některých ráfků s jiným zálisem, než je uvedeno v originálním technickémprůkazu vydanémfirmou ŠKODA. U ráfků 15“ lze použít alternativní zális 47 k původním uzálisu 43. U ráfků 6Jx16“ lze použít alternativní zális 50 k původnímu zálisu 48. U ráfků 6Jx17“ lze použít alternativní zális 45 k původnímu zálisu 48. Ostatní údaje z daných kombinací pneu a ráfků zůstávají nezměněny. Další schválené kombinace ráfků a pneumatik jsou uvedeny v originálním technickém průkazu popř. prohlášení oshodě (COC) konkrétního vozidla a konkrétní schválené typy ráfků jsou uvedeny v katalogu originálního příslušenství ŠKODA. a aby účedník nemohl brblat že jsem si katalog upravil přichází na řadu tištěný od dealera Editováno: 19. Září 2019, autor: LiveBomb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martikk Vloženo 19. Září 2019 Sdílet Vloženo 19. Září 2019 (editace) To je s čím na mě přišla. Ale v katalogu originálního příslušenství ŠKODA je též napsáno, že jsi máš ověřit vhodnost dle VTP. Editováno: 19. Září 2019, autor: martikk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. Září 2019 Sdílet Vloženo 19. Září 2019 Že by to bylo kvůli tomuto? Co je to Tyre Cluster? S příchodem emisní normy EURO6 byly ve ŠKODA AUTO a.s. zavedené takzvané „Tyre Cluster“, které určují, jaké pneumatiky mohou být na konkrétním vozidle použity. Podle základní a příplatkové výbavy bude v technickém průkazu vozidla (TP) ve VERZI konkrétního vozidla zapsaný Tyre Cluster, který určuje použití alternativních rozměrů pneumatik a disků. Prosím věnujte pozornost následujícím tabulkám pro jednotlivé modely a Tyre Cluster, které určují, jaké alternatívní rozměry pneumatik a disků budou zapsané pro dané vozidlo v TP. Po vyrobení vozidla nebude možné Tyre Cluster změnit, tedy na vozidlo nebude možné použít jiný rozměr pneumatik a disků kromě těch, které jsou uvedeny v TP vozidla či v COC dokumentu. Příklad: Octavia Ambition 1.6 TDI 81 kW (110 k) 5°MP, se sériovými disky 16" bude mít přidělený Tyre Cluster A61. V TP vozidla budou zapsané pneumatiky: 195/65 R15, 205/55 R16, 205/50 R17 M+S. To znamená, že na vozidlo není možné použít pneumatiky 225/45 R17 nebo 225/40 R18. Jiný Tyre Cluster - A62 by byl přidělený při objednání 17"/18" disků přímo z výroby. V takovémto případě by byly v TP vozidla či v COC dokumentu zapsané pneumatiky 195/65 R15, 205/55 R16, 225/45 R17, 225/40 R18, 205/50 R17 M+S. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda 2 Vloženo 4. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2019 Zdravím všechny Prosím jestli má někdo podobnou zkušenost. Rád bych si opatřil zimní kola pro octavia III 255/45 R17 na originální disky škoda twister (moc se mi líbí) 7,5"/17" ET49 ale určená pro superb II. Ve velkém TP mám zapsány 7,5"/18" ET51 a 7"/17" ET49 (pro stejné pneu 225/40 a 45) kromě jiných menších. Vím že se dají dopsat ale musí být tipový list. Když jsem jej scháněl originál neexistuje a v Kladně u jedné firmy co je dokáže vystavit mě také nepotěšil Dokáží ho vystavit ale na STK ho nemusí přijmout jde prý o komunikaci Technik na STK se také tvářil spíše zamítavě. Prosím povedlo se to někomu? Díky všem co se podělí o zkušenost nějak třeba i podobnou a všem hodně štastných kilometrů. Jarda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nemfis Vloženo 4. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2019 počítám, že tam chceš dát 225/45 a ne 255. jinak také musím řešit zimní kola a u mě zapsaných 7,5"/17" ET51 zrovna moc není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martikk Vloženo 4. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2019 před 22 minutami, Jarda 2 napsal: Zdravím všechny Prosím jestli má někdo podobnou zkušenost. Rád bych si opatřil zimní kola pro octavia III 255/45 R17 na originální disky škoda twister (moc se mi líbí) 7,5"/17" ET49 ale určená pro superb II. Ve velkém TP mám zapsány 7,5"/18" ET51 a 7"/17" ET49 (pro stejné pneu 225/40 a 45) kromě jiných menších. Vím že se dají dopsat ale musí být tipový list. Když jsem jej scháněl originál neexistuje a v Kladně u jedné firmy co je dokáže vystavit mě také nepotěšil Dokáží ho vystavit ale na STK ho nemusí přijmout jde prý o komunikaci Technik na STK se také tvářil spíše zamítavě. Prosím povedlo se to někomu? Díky všem co se podělí o zkušenost nějak třeba i podobnou a všem hodně štastných kilometrů. Jarda. Šířku ráfku a ET nikdo řešit nebude. Pro pojišťovnu je důležitý rozměr pneu a disku. A to máš zapsaný v TP. Zbytečný starosti se zápisem, který ti stejně nikdo neudělá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Devil... Vloženo 7. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2019 Setkal jsem se s pravým opakem, pojišťovna i STK jde po disku, který je zapsaný v TP, takže i ET je důležité.. toť má zkušenost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joker 85 Vloženo 7. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2019 (editace) Souhlas s @Devil.... Mám podobnou zkušenost. Při škodní události pojišťovna kontrolovala kola na voze i s ET. Moje oblíbená stanice STK v mém případě u mě kola apsolutne nerěší. I na potvrzení typoveho listu viděli auto jen s dálky ☕. Hodně záleží na koho člověk kde narazí a koho zná. Editováno: 7. Říjen 2019, autor: Joker 85 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirkab59 Vloženo 19. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2020 Zdravím všechny, mám v TP zapsané rozměry kol následujícím způsobem (viz obr). Popravdě jsem z toho trochu jelen a proto se ptám: Mám sadu alu disků 7Jx17 s ET49. Z toho zápisu v TP mi není jasné jestli na tyto disky mohu použít zimní pneu 225/45 nebo si budu muset koupit další sadu disků 6Jx17, patřičným ET a pneumatiky 205/50? Díky za info. JirkaB Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vápno Vloženo 19. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2020 Můžeš. Dokonce musíš. Je to ve 3. řádku 7Jx17 ET49 pneu 225/45 91W Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirkab59 Vloženo 19. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2020 před 34 minutami, Vápno napsal: Můžeš. Dokonce musíš. Je to ve 3. řádku 7Jx17 ET49 pneu 225/45 91W Super, já měl jenom obavy, že budu muset kupovat další sadu disků 6Jx17, když disků 7Jx17 ET49 máme v rodině dost... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 22. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2020 Pouze nebudeš moct použít pro tento rozměr sněhové řetězy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IRA Vloženo 1. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2022 Dobrý večer, chtěla bych Vás poprosit o radu... Chci prodat Octavii 4, na které mám Alu ráfky 7,5J x 18“ ET 48 a chci koupit Octavii 3 r. 2019. Budou mi ty kola sedět na Octavii 3? Pneu teď neřeším. Nemám k dipozici TP, tak nevím, zda kola prodat se 4-kovou nebo si je ponechat na 3. Děkuji moc za rady Irena Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikHL Vloženo 2. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2022 Kola na O3 mají ET51. Což znamená, že ty z O4 by byly o 3mm více ven z auta. Takový malý rozdíl asi není až tak důležitý, ale kdyby jsi měl nějakého poctivého technika na STK nebo policajta co je fanda so Škodovek a tohle bude vědět, tak bez zapsání so velkého TP bys měl problém. 7,5x18 s pneu 225/40 by bylo ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 2. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2022 (editace) 3. i 4. kový Octávky mají stejnou rozteč náboje kola- tedy 5 x 112, pokud bude mít ta 3.ková ve velkým TP zaneseny 18ti palcová kola, tak to bude i oficiální ( jinak se to musí nechat zapsat na úřadě) příklad disků prodávaných na OIII s označením ŠKODA https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5e0071498afm9-hlinikovy-disk-18-turini-43475.html též má ET 51 Editováno: 2. Říjen 2022, autor: Casy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
calleb Vloženo 4. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2023 Dobrý den, koupil jsem Octavii 3 2016, na autě 225/45 17, zapsané i v Belgickem TP (ofotil jsem si ho než mi ho vzala na dopravce). Ale v novem českém VTP už tento rozměr není. Mám problém, nebo se počítá s povolenými rozměry od výrobce které v TP nejsou ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.