bilovec Vloženo 17. Březen 2019 Sdílet Vloženo 17. Březen 2019 Dobrý den, prosím, nesetkali jste se někdy s tím, že by vám nepasoval závit zažného oka v nárazníku. Jedná se o Fabii II combi 2012 1.6 TDI v eleganci v CZ verzi a zjistil jsem, že napsuje závit na oku.Originál je závit hrubý snad trapézový a v nárazníku je jemný tl . cca 18 mm Zkoušel jsem tam strčit měrky stím, že si koupím šroub a celé oko navařím, ale je to hodně hluboko a nevidím tam... Koupil jsem jen tak M18 x 1.5 mm ale nepasuje... Díky za reakce... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 17. Březen 2019 Sdílet Vloženo 17. Březen 2019 "Originál je závit hrubý snad trapézový a v nárazníku je jemný " Co myslíš tím originálem? Originál je "nárazník", ne? A to oko k autu zjevně nepatří, kup si oko ke škodovce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bilovec Vloženo 17. Březen 2019 Autor Sdílet Vloženo 17. Březen 2019 (editace) Právě že originál mám dle čísla 6K0 803 615 C a ten tam nepasuje ,tak co mám vlastně koupit ? Editováno: 17. Březen 2019, autor: bilovec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effendi Vloženo 17. Březen 2019 Sdílet Vloženo 17. Březen 2019 (editace) Nechcem ťa podceňovať, ale nie je tam opačný závit ...? Len pre istotu.... Editováno: 17. Březen 2019, autor: Effendi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bilovec Vloženo 17. Březen 2019 Autor Sdílet Vloženo 17. Březen 2019 Ano, na originálním oku je závit levý. Nevím fakt kdo tam co navařil, ale prostě to i na pohled nepasuje.V nárazníku je evidentně jemné stoupání a oko je hrubé, pár závitů... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 18. Březen 2019 Sdílet Vloženo 18. Březen 2019 A opravdu šroubuješ do správné díry? Pod kulatým plastovým víčkem v nárazníku, nalevo od SPZ? Jestli je tam něco jiného, tak jedině, že je auto bourané a klempíř tam navařil matku, co měl zrovna po ruce. To bych potom moc nevěřil ani funkci. Z výroby to určitě není. Jsi první majitel? A je tam správně levý závit. A to oko máš takové? https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6r0803615-oko-tazne-predni-skoda-7439.html Na závitu je na první pohled vidět, že je levý. Nepřirozeně než běžně závity bývají. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza K. Vloženo 18. Březen 2019 Sdílet Vloženo 18. Březen 2019 Mě třeba taky nepasovalo vlečné oko do nárazníku, protože jsem byl po 14 letech první kdo se ho tam snažil našroubovat :) Pomohlo až odstranění rzi odrezovačem a pak ho tam natočit silou s prostrženým pajcrem.. Ale to asi nebude tvůj případ, máš-li očividně jiný závit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 18. Březen 2019 Sdílet Vloženo 18. Březen 2019 Já jsem ho tam šrouboval poprvé v loni na podzim (po 7,5 letech) a naprosto bez problémů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bilovec Vloženo 18. Březen 2019 Autor Sdílet Vloženo 18. Březen 2019 Majitel jsem první a na oku je vyražené právě to číslo, které vždy odpovídá k autu. Každopádně nechám to ležet a při garančce v létě to nechám na servisu ať mi ukáže jak se správně šroubuje oko a když jim to nepůjde, tak ať ho nahradím správným. Moc děkuji za reakce všem ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.