Publikováno Březen 17, 20196 r Dobrý den, prosím, nesetkali jste se někdy s tím, že by vám nepasoval závit zažného oka v nárazníku. Jedná se o Fabii II combi 2012 1.6 TDI v eleganci v CZ verzi a zjistil jsem, že napsuje závit na oku.Originál je závit hrubý snad trapézový a v nárazníku je jemný tl . cca 18 mm Zkoušel jsem tam strčit měrky stím, že si koupím šroub a celé oko navařím, ale je to hodně hluboko a nevidím tam... Koupil jsem jen tak M18 x 1.5 mm ale nepasuje... Díky za reakce...
Březen 17, 20196 r "Originál je závit hrubý snad trapézový a v nárazníku je jemný " Co myslíš tím originálem? Originál je "nárazník", ne? A to oko k autu zjevně nepatří, kup si oko ke škodovce.
Březen 17, 20196 r Autor Právě že originál mám dle čísla 6K0 803 615 C a ten tam nepasuje ,tak co mám vlastně koupit ? Upraveno Březen 17, 20196 r od bilovec
Březen 17, 20196 r Nechcem ťa podceňovať, ale nie je tam opačný závit ...? Len pre istotu.... Upraveno Březen 17, 20196 r od Effendi
Březen 17, 20196 r Autor Ano, na originálním oku je závit levý. Nevím fakt kdo tam co navařil, ale prostě to i na pohled nepasuje.V nárazníku je evidentně jemné stoupání a oko je hrubé, pár závitů...
Březen 18, 20196 r A opravdu šroubuješ do správné díry? Pod kulatým plastovým víčkem v nárazníku, nalevo od SPZ? Jestli je tam něco jiného, tak jedině, že je auto bourané a klempíř tam navařil matku, co měl zrovna po ruce. To bych potom moc nevěřil ani funkci. Z výroby to určitě není. Jsi první majitel? A je tam správně levý závit. A to oko máš takové? https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6r0803615-oko-tazne-predni-skoda-7439.html Na závitu je na první pohled vidět, že je levý. Nepřirozeně než běžně závity bývají.
Březen 18, 20196 r Mě třeba taky nepasovalo vlečné oko do nárazníku, protože jsem byl po 14 letech první kdo se ho tam snažil našroubovat :) Pomohlo až odstranění rzi odrezovačem a pak ho tam natočit silou s prostrženým pajcrem.. Ale to asi nebude tvůj případ, máš-li očividně jiný závit.
Březen 18, 20196 r Já jsem ho tam šrouboval poprvé v loni na podzim (po 7,5 letech) a naprosto bez problémů.
Březen 18, 20196 r Autor Majitel jsem první a na oku je vyražené právě to číslo, které vždy odpovídá k autu. Každopádně nechám to ležet a při garančce v létě to nechám na servisu ať mi ukáže jak se správně šroubuje oko a když jim to nepůjde, tak ať ho nahradím správným. Moc děkuji za reakce všem !
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.