keras1 Vloženo 20. Duben 2023 Sdílet Vloženo 20. Duben 2023 Tak bohužel, zrcátka se opravdu s vcds pomocí DO sklopit nedají. Zkoušel jsem kde co. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fsociety19x Vloženo 21. Duben 2023 Sdílet Vloženo 21. Duben 2023 tiez mi to nejde ale vlastne nie uplne rozumiem v akej situacii to chces vyuzivat. u mna je mozno problem aj to ze mam nastavene to odklopenie az po nastartovani + pri zamykani auta automaticky dotah okien cize ja ked napriklad dlho podrzim tlacidlo na DO pri zamykani tak sa vlastne nic nestane-proste tak ci tak zamkne auto, tak ci tak samo dotiahne okna, tak ci tak samo sklopi spatne zrkadla. u mna dlhe podrzanie tlacidla na DO je akurat dobre tak na otvorenie okien hm... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 21. Duben 2023 Sdílet Vloženo 21. Duben 2023 Jj je to tak. Okna pomocí DO jdou v poho. I dojezd oken po zamknutí. Sklopení zrcatek s DO - nějak nemám rád když serva jezdí po každém zamknutí sem a tam. Možná zbytečný předsudek. Možná serva a plastové převody přežijí auto. Sklápění doma zbytečnost úplně. A vlastně i v práci. Takže tu a tam někde ve městě na parkovišti a tak. Občas sklopit když je potřeba a člověk tu potřebu zjistí až když je z auta venku. Ale je tam čudl na sklopení ve dveřích, to mi musí stačit. Já si tu funkci tedy pletu s SII. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 21. Duben 2023 Sdílet Vloženo 21. Duben 2023 Este doplnim,ze kto ma panoramu,dlhym podrzanim dialkoveho,alebo kessy klucky sa zatiahne,alebo odtiahne aj roleta na panorame.Bez kodovania,fabricke. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 21. Duben 2023 Sdílet Vloženo 21. Duben 2023 Jdu s trochou do mlýna: DO dlouhý stisk odemknutí: dveře, vyklopení zpětných zrcátek a stažení oken; zamknutí opačně. Otevření 5. dveře: dlouhý stisk otevření (na velkou vzdálenost, dveře a okna zavřená), dlouhý stisk při otevřených (blízko auta) zavření 5. dveří (dveře a okna zavřená). Vše doprovázené probliknutím blinkrů. Myslím si, že je to takto nastavené u prodejce v servisu v předprodejní přípravě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 21. Duben 2023 Sdílet Vloženo 21. Duben 2023 před 1 hodinou, jarv napsal: ...zamknutí opačně. No akorát zamknutí už ale nesklopí zrcátka 🤣 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 21. Duben 2023 Sdílet Vloženo 21. Duben 2023 Ještě jsem se ptal na vcds 23 ohledně těch popisků v long coding. Už to tam doplnily? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 21. Duben 2023 Sdílet Vloženo 21. Duben 2023 před 24 minutami, keras1 napsal: No akorát zamknutí už ale nesklopí zrcátka 🤣 Sklopí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fsociety19x Vloženo 21. Duben 2023 Sdílet Vloženo 21. Duben 2023 1 hour ago, keras1 said: Ještě jsem se ptal na vcds 23 ohledně těch popisků v long coding. Už to tam doplnily? co mas presne na mysli? ak vies hodit daky screen ako ukazku...ked budem mat cas tak v pohode pozriem. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 21. Duben 2023 Sdílet Vloženo 21. Duben 2023 (editace) Jarv - sklopí pokud tu možnost máš zaškrtlou v infotainmentu. Celou dobu řeším aby se sklopily dlouhým stiskem DO kdykoliv, bez ohledu na to jestli je možnost zaškrtlá nebo ne😉🤕 fsociety19x - nemám to teď u sebe. Některé jednotky když si dáš long coding tak u jednotlivých bitu není vůbec text co ten bit znamená. Snad rozumíš... Editováno: 21. Duben 2023, autor: keras1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 22. Duben 2023 Sdílet Vloženo 22. Duben 2023 Jednotka 03 brzdy IDE04456-Vysychání brzdových kotoučů Bezpečnostní kody: 20103 a 40168 bere, ale na vysychání nefungujou - píše vyžadován bezp. přístup. Tyto nebere vůbec: 40304 44595 25004 61378 11908 20795 15082 40975 19249 28183 31347 Nějaké další možnosti bezp. kódu, prosím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
altra Vloženo 23. Duben 2023 Sdílet Vloženo 23. Duben 2023 V OBD je na to aplikace, Ale kód bohužel nevím. Přibylo, ale i ubylo tam toho víc. Jde ztlumit svit tlačítka výstražných světel, možnosti různě nastavovat osvětlení značky, změnila se možnost u Line asistentu. Už nelze dát do paměti, ale jen zap/vyp, Dlouhým kódováním to jistě půjde pořád. Taky jde nastavit blikání dálkovými světly bez nastartování. Asi nic důležitého. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 24. Duben 2023 Sdílet Vloženo 24. Duben 2023 (editace) Ohledně autom. světel jsem ještě našel v 09 toto: ENG122928-ENG121637-RLS_lights_for_autobahn-p_t_autobahn_delay_off;120 s ENG122928-ENG121636-RLS_lights_for_autobahn-p_t_autobahn_delay_on;10 s ENG122928-ENG121635-RLS_lights_for_autobahn-p_v_autobahn_off;65 km/h ENG122928-ENG121634-RLS_lights_for_autobahn-p_v_autobahn_on;140 km/h ENG122931-ENG123004-RLS_Lights_on_at_Rain-p_lx_regenlichtschwelle;6000 lx To spoždění nemůže to být těch 120s? A rychlost kdy se aktivují autom. světla od 65km/h? Nevím přesně co je RLS_lights a zda souvisí s light assistent? Nejsou to stěrače? Může někdo vysvětlit? Editováno: 24. Duben 2023, autor: keras1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 25. Duben 2023 Sdílet Vloženo 25. Duben 2023 (editace) Tak to zřejmě na automatická tlum/dálk. světla nebude. Automatická světla se aktivují přesně při 60km/h. Tady v RLS_lights je hodnota 65km/h To bude nějaký "dálniční" režim. Editováno: 25. Duben 2023, autor: keras1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 25. Duben 2023 Sdílet Vloženo 25. Duben 2023 (editace) Krosto, prosím, nebo někdo jiný. Jak pracovat s kódem S12345 - vývojářský režim? Zadám ho do jednotky 03, kod vezme, obrazovka hned zmizí, nic to neřekne, nehlásí. Je po zadání tohoto kodu ještě potřeba zadávat další příslušný security kod pro danou operaci? Třeba zadat S12345 a poté hned 44595 který by měl být pro suš. brzd? Samotný kod 44595 (bez toho vývoj. režimu) to tedy vůbec nebere... Někdo mi říkal, ať to zkusím ještě v inženýrském režimu. Editováno: 25. Duben 2023, autor: keras1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zipro Vloženo 25. Duben 2023 Sdílet Vloženo 25. Duben 2023 V 21. 4. 2023 na 13:45, keras1 napsal: Ještě jsem se ptal na vcds 23 ohledně těch popisků v long coding. Už to tam doplnily? popisky v long coding VCDS 23 mám (nejsou česky), co se týká sklopení zrcátek tak potvrzuji dlouhé stisknutí na DO zamykací tlačítko je funkční jako krátké stisknutí, tzn. zamkne se automobil a zrcátka se sklopí, funkce sklopení zpětných zrcátek bez zamknutí by byla dobrá, pokud vůbec lze nakódovat (např. v garáži nechci zamknout automobil, ale kvůli úspoře místa je chci sklopit automaticky po vypnutí motoru, nechci používat manuální přepnutí na sklopení na dveřích) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 25. Duben 2023 Sdílet Vloženo 25. Duben 2023 (editace) Zipro děkuji. Ale musíš mít v infotainmentu zaškrtlou volbu sklopení zrcátek po zamčení, že? Bez tohoto zaškrtnutí se dlouhým stiskem DO (zamykacím tl.) nesklopí, že? Takže se po zamčení buď sklapí vždy nebo nikdy. Bez ohledu na to zda zamykací tl. na DO držím krátce nebo dlouze. Editováno: 25. Duben 2023, autor: keras1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zipro Vloženo 25. Duben 2023 Sdílet Vloženo 25. Duben 2023 Ano @keras1, přesně jak píšeš. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 25. Duben 2023 Sdílet Vloženo 25. Duben 2023 (editace) @Krostasorry omyl. Už to vím...😀 @fsociety19x prosím tě, jakou verzi máš kabelu co ti přišel. Nemyslím SW, ale samotný kabel. A jakou jazykovou mutaci? Děkuji za info... 😉 Já totiž zkoušel na ten můj 21.3 narvat SW 23 a dopadl jsem jako ty s tím zasekavaním při zadávání sec. code. On ten loader slouží hlavně na přehrání FW. Ta verze 23 samozřejmě přehrála nový FW, ale rozhasilo to komunikaci s autem. Dával jsem to na druhý čistý notes kde nikdy vcds nebylo. (Tvůj postup jsem samozřejmě četl) Ale bohužel jsem kabel nerozchdil na verzi 23. Tvářil se jako ready, ale vcds na chvíli zamrzalo jako Tobě. Nešlo to odstranit. Mám podezření, že klony musí vždy fungovat s dodaným SW na které je uspůsoben i FW kabelu. A také musí být loader shodný s jazykovou verzí pro kterou byl "vyroben". Při pokusu na upgrade to pak blbne. V PC se hodně význam, neboj. Takže jsem zpátky flešnul původní FW a původní verze loaderu + vcds a kabel jede opět normálně. Na té mojí verzi se loader používá jen na CZ verzi. Na origo anglickou verzi vcds se spouští vcds bez loaderu! Aspoň na mém káblu. Chtěl jsem jen vyzkoušet zda latest vcds 23 nebude brát i jiné security access do 03ky. Bohužel nebere žádné 😀 Nevadí, zůstanu u 21.3 Ty brzdy někdy udělám na bošácké diag. u synovce v dílně. Dal za ní skoro 100 litrů, ale je origo a umí vše. Tož tak Editováno: 25. Duben 2023, autor: keras1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
d0uble Vloženo 29. Duben 2023 Sdílet Vloženo 29. Duben 2023 Kamiq 9/22 STYLE chtěl jsem dokodovat light asist, alarm, počet bliknutí. Vše v 09 bez problémů funguje, ale light asist v A5 bez SA nešlo změnit... jednou jsem zadal kod zřejmě špatný potom 20103 ten přijat přesto nejde provést změnu.. bude to tím omezením 1x chybný kod 10min zablokované nebo jsou pro novější modely nové kódy? Byl jsem u známého jen na pár minut, tak jsem neměl možnost ověřit těch 10min...tak než za ním znovu pojedu, bych rád věděl možné příčiny. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 29. Duben 2023 Sdílet Vloženo 29. Duben 2023 Jednotka se zablokuje po 3 špatných pokusech. Ne po 1 špatném. V měřených hodnotách se můžeš podívat na počet špatně zadaných kodů😉 Do 09 potřebuješ kod 31347😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
d0uble Vloženo 29. Duben 2023 Sdílet Vloženo 29. Duben 2023 Do 09 mi 31347 vzalo takže jsme vše nastavili jen v A5 mi hlásilo chybu že je zablokované výrobcem auta nebo tak něco, když se měnil ten byte 21 bit 5. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 29. Duben 2023 Sdílet Vloženo 29. Duben 2023 Asi novější jednotka. Na starších byl přístup do A5 normálně bez kódu. Jinak do A5 je 20103. A ještě možná aktivovat vývojářský režim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 29. Duben 2023 Sdílet Vloženo 29. Duben 2023 (editace) Neřešil někdo počet setření po ostřiku s vcds? Podle mě je nastaveno zbytečně moc cyklů. Po 1-2 setřeních už by to mohlo vypnout, ty další už někdy sklo zase rozmazávají. V 09 a 5F jsou nějaké časy a blbosti ohledně stěračů, ale počet cyklů po ostřiku jsem nikde nenašel😒 Nebo long coding? Akorát: ENG148493-ENG149239-Stěrače čelního skla-Menu přední stěrač; neaktivní ENG148493-ENG126844-Stěrače čelního skla-Washer Tipwiping Variant; aktivní Edit: podle všeho tipuju, že tato druhá adaptace znamená přídavné setření. Teoreticky by mohlo stírat o jedno setření méně. Editováno: 30. Duben 2023, autor: keras1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alien27 Vloženo 30. Duben 2023 Sdílet Vloženo 30. Duben 2023 Jj řešil sem to výš, ale nikde sem se nedopátral. Za mě by dvě setření stačily, třetí jde skoro vždy už nasucho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.