Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Prosím o pomoc. Setkal se někdo s poruchou přepínače na dálková světla? U Fábie II 1,4 TDI při přepnutí na dálková světla zhasnou i potkávací a dálkový se nerozsvítí, pří přepnutí zpět opět svítí potkávačky. Denní svícení nemám namontováno. Poraďte co s tím ? Je špatný přepínač pod volantem nebo nějaké relé? :kol-33: Díky.

Vloženo (editace)

No tipuju že tam máš asi H4 když ti zhasnou potkávačky. Koukni do pojistek na č.36 :palec2:

edit: tady máš z příručky foto

post-72939-0-03345100-1330608684_thumb.j

Editováno: , autor: Gilmore
Vloženo

Co koukám na schéma zapojení H4 tak jediný relátko tam je na obrysovky a denní svícení. Mrkni na tu páčku lucase, nejlepší by bylo asi ji promeřit voltmetrem tipuju to na špatný kontakt ;)

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Moc děkuji za informace. Konečně jsem sehnal celý modul s páčkama a namontoval. Vše funguje jak má ( tempomat, tlumený a dálkový světla, pc .....), pouze jeden problém nastal s ESP, hlásí chybu ze snímače na volantu ( ten jsem ale neměnil, zůstal původní). Jsou snad ještě jiný moduly s páčkama pro ESP?

• o 10 měsíců později...
Vloženo

nemenils paraboly h4 za projektory h7 ?

zdravim, mam problem stejny, menil jsem paraboly novejsi za starsi ( bouracka ) je to duvod proc nejdou dalkova svetla ?

jak to bude fungovat aniz bych menil zase svetla ?

• o 2 roky později...
Vloženo

Prosím o radu... :-)

Světelná houkačka, tj. páčka směrem k řidiči - vše funguje jak má, dálková se rozsvítí, svítí i modrá kontrolka na přístrojovce. Ale trvalé zapnutí dálkových světel nejde - páčka sice zůstane přepnutá v poloze od řidiče, ale dálková světla nesvítí, nesvítí ani modrá kontrolka. Netušíte, kde je zakopán pes? Vadná páčka?

Vloženo (editace)

A máš při tom zapnutá světla? Myslím přepínačem, ne automatické svícení. Mám dojem, že pokud není přepínač světel v poloze zapnuto, tak dálková na páčku od sebe nesvítí. Pokud se mýlím, tam mě někdo opravte.

D

Editováno: , autor: Davdav
Vloženo

cosmicboy: Lepší by bylo kdybys napsal rok výroby, před/po FL a jaké máš světla H4/H7.

Ale přikláním se taky k tomu, že jestli máš před FL, tak jezdíš v noci na denní svícení. To pak na dálkové přepnout nejde. A kdyby byl vadný kontakt v přepínači dálkových, tak by musely tlumené zhasnout. Takhle to je před FL s H4 žárovkama.

Vloženo

Pánové, měli jste pravdu a děkuji za rady! Skutečně stačí zapnout světla a hned to šlape jak má :-). A k jízdě v noci - ten vypínač světel zapínám v 99% případů i ve dne, na tento "problém" jsem narazil víceméně náhodou při očistě auta. A pro upřesnění, i když s křížkem po funuse - je to F2, 2009 - před FL, H7. Ještě jednou děkuji všem!

Vloženo

Jenže "předfacelift" má (vypínatelný) automatický rozsvěcení potkávaček místo "denních světel v mlhovkách", který má "facelift".

Takže stačí si nechat zapnutý automatický rozsvěcení "denních" a spolehnout se na něj, při pomalým stmívání takovej řidič ani nezaregistruje, že je tma a on sice jede na potkávačky, ale v režimu "DLR" tudíž bez možnosti zapnourt dálky - a pak se jednou člověk diví, že mu najednou ty dálkový nejdou zapnout...

Já mám automatiku vypnutou a spoléhám se na vlastní "cockpit-dril", kdy mám nacvičenou rutinní posloupnost úkonů od nasednutí do auta až po rozjezd, v to samozřejmě počítaje rozsvícení světel. Automatika je hezká věc, ale je to jen stroj - a pořád ještě tu automatiku nemá každý auto...

Vloženo

Přesně jak píše Ekkar - šlo o to, že automatika potkávačky rozsvítila, svítila i kontrolka na přístrojovce, že je rozsvíceno. Ale dálky na trvalo nešly... A v tom byl zakopanej pes... Jinak je jasný, že se světla musí zapínat... :-D

Vloženo

To sis nevšiml, že ti nesvítí budíky? Nebo ti snad svítí? Nebo rozsvěcuješ dálková, jakmile se trošičku sešeří? Jenom se ptám. Jezdím s automatikou jak předface, tak poface Scouta a u obojího ve dne svítí jenom displej, ale budíky jsou zhaslé. V mém případě nastane potřeba vidět na budíky podstatně dřív než potřeba svítit dálkovými. Prostě mi to nejde do hlavy. :kol-72:

Vloženo

Právě proto, že u předface MNĚ nesvítí u automatickýho rozsvícení potkávaček nic jinýho než právě jejich kontrolka - a já chci vidět na displej  (nemám Maxidot), tak jsem celou milou automatiku vypnul. Zhasnutej displej, respektive jízda bez podsvícenýho LCD je na hovno - to už tam ten displej vůbec nemusí bejt ...

Vloženo

JayBee1: Samozřejmě, že jsem si všiml nesvítících budíků :-). A věř, že nejezdím zhasnutý, ani nepoužívám dálková světla s první viditelnou hvězdou na nebi :-). Někde uprostřed diskuze jsem psal, že jsem na to přišel náhodou, při očistě auta. A během této očisty jsem dostal zvrhlý nápad zkontrolovat funkčnost předních světlometů - přede mnou stálo druhé auto a v jeho odrazu bylo vše pěkně vidět - proto ten nápad ;-). Takže nebýt tohoto zvrhlého nápadu, tak jsem o této funkčnosti/nefunkčnosti dálkových vůbec nevěděl a ani bych tuto diskuzi neotevíral. V každém případě jsem rád, že teď vím o spojitosti funkce dálkových s automatikou denního svícení a za to děkuji!

Vloženo

Aha, tak to jo. :)

Ekkar: Byl jsem to ještě zkontrolovat a máš recht, u předface opravdu svítí jenom kontrolka. Vzhledem k zhasnutým budíkům je obojí tak trochu naprd. Třeba vjedeš do delšího tunelu, sice víš, že svítíš podle předpisů, dálkové nepotřebuješ, ale nevidíš, kolik jedeš, což může třeba v Rakousku vyjít nemile draho. Na druhou stranu s normálně rozsvícenými světly za slunného dne občas někdo nevědomky přepne na dálková, kontrolku pořádně nevidí a oslňuje všechny protijedoucí. Tak či onak to stojí za prd! :D 

Vloženo

Máš pravdu a zároveň se mýlíš. Pravdu máš u auta, které má zvlášť světla pro denní svícení (poface klasika), tam skutečně obrysovky nesvítí. Mýlíš se v případě automatiky, která s nastartovaným motorem rozsvěcuje potkávací světla (všechno předface plus poface Scouty, ergo tvůj i můj případ) - tam totiž svítí i obrysovky a tak v tunelu nic zapínat nemusíš. :kol-28:

Mimochodem, nechápu, kterého debila napadlo, že při denním svícení nemusí vzadu svítit nic. Zepředu na první pohled odlišíš jedoucí a stojící auta, zezadu... :kol-44:

Vloženo

...

Mimochodem, nechápu, kterého debila napadlo, že při denním svícení nemusí vzadu svítit nic. Zepředu na první pohled odlišíš jedoucí a stojící auta, zezadu... :kol-44:

No koho asi.... Kdopak předkládal do prdlamentu a v něm schvaloval tyhle technický předpisy, podle kterejch nemusí s denníma vepředu svítit nic na zadku... ? Samozřejmě, byl to člověk s IQ srovnatelným s číslem svejch bot, protože i moje (zatím ještě nezletilý) děti uznávají, že aby auto bylo viditelnější i ve dne, musí něčím svítit i vzadu ...

• o 3 roky později...
Vloženo

Ahoj všem,

jsem skoro čerstvým majitelem fábie a zatím jsem to tu nikde nenašel, tak zakládám tohle vlákno.

Mám Fábii II 2008 předFL 1.4Tdi a začala mi blbnout páčka na zapínání vypínání dálkových světel. (tedy ta vlevo pod volantem)

Jde o to, že mi nyní trvale svítí dálková světla...pokud s páčkou trochu pohnu, tak zhasnou ale je to pouze určitá poloha a ne ta původně středová, takže je to určitě v té páčce. (zatím vyřešeno vyndáním pojistky na dálková světla, abych mohl vůbec jezdit)

Poradíte někdo jak páčku vyměnit, zda koupit a kde novou, nebo zkusit bazar, kde je zřejmě velké riziko, že se to tam brzy taky rozbije?

Díky všem...

Vloženo

já  mám  zkušenosti  z Felicií  když jsem  koupil v mototechně  páčku  na  přepínání světel  ,  některá nefungovala  druhovýroba  ne  čína   , nebo  vypadávala  3x výměna    Pak jsem  se  nasral  dojel  do  škodovácký  mototechny a koupil  originál  stála  jednou  tolik  asi 550kč  a  super  od  začátku  už  5 let .  Před  čtyřmi  lety  mi   MĚNILI  ODPOR  poprvé  platil  2300kč  na  topení  u ROOMSTRA   s prací  a pak  pokaždý    zadarmo  byl    v záruce    ,     po čtvrtý  dali  asi  originál  TAKY  ZADARMO     ten  drží  už dva  roky  na  roomstru  je to OK .  

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...