lkabrt Vloženo 27. Květen 2019 Sdílet Vloženo 27. Květen 2019 Na Roomsteru mi rezne práh na pravé straně auta a pomalu se to dostává do stadia, kdy budu potřebovat řešit výměnu. Koukal jsem na ceny náhradních dílů a práh na Roomster (5J7 809 606 D) se prodává okolo 4500,- (např. https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5j7809606d-pravy-prah-skoda-18506.html) přitom práh na Fabii II (5J6809606D - předpokládám, že se jedná o nějakou druhovýrobu) se dá sehnat okolo 1000,- (např. https://www.automobilovedily24.cz/skoda/fabia-2006/22949/11792/prah_dverni_vzpera) Bude pasovat? Díky za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 27. Květen 2019 Sdílet Vloženo 27. Květen 2019 A budeš opravdu měnit celý práh, nebo to někde řízneš? Obecně druhovýroba často pasuje hůř, ale vždy se to dá nějak napasovat. Zpravidla ale kvůli nekvalitnímu plechu rychle rezne. Osobně bych to na auto a ještě k tomu na práh nedával - je to škoda práce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lkabrt Vloženo 27. Květen 2019 Autor Sdílet Vloženo 27. Květen 2019 Někde se to řízne ... no a vzhledem k tomu, že Roomster už má 11 let a téměř 300 000 km najeto, tak pokud to třeba 3-4 roky vydrží, tak budu spokojený. Kdyby bylo číslo dílu stejné, tak to neřeším ... na eshopech často mají, že díl je jenom pro Fabii a přitom díl se stejným číslem mám i na Roomsteru. Tady jsou čísla jiné, tak mě zajímá jestli někdo nemá zkušenost jestli pasuje. resp. jde aspoň nějak napasovat :-), když ty auta jsou hodně podobná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 27. Květen 2019 Sdílet Vloženo 27. Květen 2019 No zrovna bočnice je úplně jiná. Práh v celé délce sedět nebude. Možná by ale šla použít jen část, proto jsem se ptal, co přesně chceš opravovat. Zpravidla hnijí jen předky prahů a to se dá opravit kusem plechu. Pokud to rezne jinde, tak to asi nebude úplně bezdůvodné - může to být následek z předešlé lokální opravy, opět by to možná šlo jen s kusem plechu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lkabrt Vloženo 27. Květen 2019 Autor Sdílet Vloženo 27. Květen 2019 Opravdu rezne vepředu. Takže celý ne, ale kus by třeba použít šel. Díky za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.