Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Dneska mi zaschla sůl na okně a všiml jsem si, že okno se nešpiní až ke stěračům, ale tak cca 5 cm na nima, přijde mi, že jak proudí vzduch, tak to odnese trochu výš, proto stěrač na začátku skáče, nemá dostatek tekutiny a chytne se pořádně až tam kam to létá více 🤔🤔

Tak to asi ťažko takto funguje. Ak máš páčku stále pritiahnutú k sebe, tak ostrekovače stierajú a stierače  idú do základnej polohy a berú zo sebou aj kvapalinu, takže sklo umývajú celé až k základnej polohe.

Při postřikování skla jsem žádné poskakování nezaznamenal, vždy při mírném dešti, nebo zašpinění od kol aut přede mnou.

Prodloužil jsem v kodovaní dobu ostřiku na delší čas. Už nevim na kolik. Ale stěrač čeká delší dobu než se ukončí ostřik a než vyjede. Hlavně vyjede až je dost namočené okno. Super věc 😉

Ve kterém kanálu to je? Ta doba vstřiku...

Dík 

Ne doba vstřiku, ale ostřiku 🤣

Tady to máš =>

Upraveno od keras

Nevíte někdo s jistotou, jaký je rozměr orig. stěračů? Po 2 letech uvažuju o výměně :)  

@vormen 650 + 450mm. Aktuálně už mám rok nasazené tyhle gumy v původních lištách a stále spokojenost... Levnější a ekologičtější než kupovat komplet stěrače.

Tak to je dobré vědět, že jdou jen gumičky. 

Na jiném autě s pí*ou mám taky FLET a tam gumičky samotné měnit nejdou🤮👹

Mi šly vždy originální stěrače rozebrat a gumičky vyměnit. Dělám to tak cca 2x, než stěrače vyměním úplně. Používám grafitové gumičky, tuším Compass za asi 50 Kč.

Dobre vedieť hlavne aby to nedrelo.

• 2 měsíce později...

Tak já vyměnil v servisu stěrače a dělá mi to po měsíci a půl.

Myslíte, že by na to mělo vliv to, že jezdím do automatické myčky, a tím pádem se navoskuje i čelní sklo?

Nemá ten vosk na to vliv?

Vůbec by mě to nepřekvapilo. Já se voskování okna bráním setřením ještě za mytí, nebo brzkému umytí jarovou vodou a následně čističem oken. Díky tomuto postupu jsem s poskakováním stěračů neměl léta problémy.

Nevim no - ja myji zasadne v rucnich myckach (penove) a vosk tam nakonec pouzivam taky - a neresim, jestli to vleze na sklo nebo ne a poskakovani nepozoruji. Ani tesne po umyti, ani pozdeji.

Těžko říct, vážně nevím. Každopádně  - jak píšu výš - od doby, kdy si dávám práci s odstraněním vosku z předního okna, mi stěrače nedělají žádnou neplechu. Podobnou neplechu mi dělal zadní stěrač, když se tam během zimní jízdy dostaly zbytky soli a skákal tak dlouho, dokud jsem ho neotřel.    

@LuBe79 jak říkáš

@marskama já v zimě gumičky (neříkám, že před každou jízdou) otírám

Umyl jsem před týdnem na ruční myčce a taky dávám vosk, od té doby neskutečný rablování a skákání do té doby bezproblémových, původních 2 roky starých stěračů. Ale dělalo to tak vždy po vosku, jenže myju auto 3x do roka, takže se to za chvilu oskáče a bude ticho :)

mne poskakovali odkedy som kupil auto . po roku som objednal na Eshope nove original a zatial super neposkakuju 

• 4 týdny později...
V 30. 3. 2022 na 19:35, marskama napsal:

Vůbec by mě to nepřekvapilo. Já se voskování okna bráním setřením ještě za mytí, nebo brzkému umytí jarovou vodou a následně čističem oken. Díky tomuto postupu jsem s poskakováním stěračů neměl léta problémy.

Tak jsem to hned po umytí natřel tou škodováckou politurou na sklo a ani jsem nepotřeboval jarovou vodu, nebo okenu, a je to zatím bez poskakování...

Upraveno od hardhouse.trip

• 2 týdny později...

O jakou Škodováckou polituru na sklo se jedná? Byl by nějaký odkaz nebo fotka lahvičky? 

Ja používam SONAX na sklá auta v rozprašovači 0,5 l a nikdy mi stierače neposkakovali, ani od začiatku kúpy auta a mám ho 1,5 roka.

• 2 týdny později...

Co nějakej detergent či mazivo přímo do bandasky. Neexistuje něco? 

Na jiném foru maník zkoušel promnout gumičky tuším silik. olejem a také pomohlo. 

Otázka je, aby to nedělalo šmouhy. 

Tak to by som silikónový olej na gumičky nikdy nedal.

Silikonový ojel na sklo :-) ? To je nápad :-D !!!

Neee na sklo😀 Jen promnout gumičky aby změkly a zase odmastit... 😀

Upraveno od keras

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.