Pytlák Vloženo 23. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2019 Mě se ty originální škodovácké příčníky nepozdávají. Ten jejich hranatý profil. Měl jsem je půjčené a byly na autě dost hlučné. To jsem si raději připlatil 1800,- za Thule, které vypadají líp a jsou tišší. O rakvi Škoda jsem uvažoval, ale nakonec jsem šel do širší a kratší. Na lyže nejezdím a do širší rakve se pohodlně dostanu z obou stran auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
graun Vloženo 24. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2019 @Pany : taky jsem šel do boxu od Hakru jako Ty. Jen jsem koupil ty rychloupínáky (na fotce máš ty origo upínky - účka, i když v příspěvku je zmiňuješ). Upínání je super. Příčníky mám od Menabo. Sedí tam tak, tak. Vzadu je ten příčník délkově jen o pár cm delší, alespoň příliš netrčí, jak to vídávám na některých autech.Jen mne překvapilo, že na fotce i popisu prodejce deklaroval šedou barvu, ale vypadá to v reálu jinak.No a tím, že nejsem nijak extra vysoký, tak jsem si koupil do zámku ten stupínek. Pak jsem schopen se úplně podívat do boxu. Z toho prahu to není ono [emoji2] 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pany Vloženo 24. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2019 @graun: Já mám rychloupinaky dokoupene pozdeji,o tom stupinku jsem nevedel.Zkousel si ty upimaky,ja jeste ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čočkyn Vloženo 24. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2019 Takhle, když to vidím ten stupínek, tak bych se toho dost bál, když by rupnul tak bych nechtěl vidět tu tlamu a škodu na rozjebaným prahu ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
graun Vloženo 24. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2019 Ty rychloupínky jsem kupoval hned a jsem s tím spokojený. Je to rychlé a jednoduché. Jediný mínus byla cena.Co se týče stupínku, tak by musel prasknout ten hliníkový odlitek, aby to selhalo. Je to namáhané na smyk. Píšou tam nosnost 120kg, takže mám ještě třetinu rezervu [emoji16] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Catexcavator Vloženo 15. Září 2019 Sdílet Vloženo 15. Září 2019 Já jsem taky koupil rakev od Hakra i s rychloupínáky a nemaj chybu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 16. Září 2019 Sdílet Vloženo 16. Září 2019 Pěknou dovču. A dej vědět, jaký to mělo vliv na spotřebu a jízdní vlastnosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DaroshCZ Vloženo 16. Září 2019 Autor Sdílet Vloženo 16. Září 2019 @Catexcavator napiš typ a kapacitu rakve. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
graun Vloženo 16. Září 2019 Sdílet Vloženo 16. Září 2019 Vidíš na fotce...370litrů a typ Magic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DaroshCZ Vloženo 16. Září 2019 Autor Sdílet Vloženo 16. Září 2019 (editace) @graun díky za doplňující info, ale těch 370 L jsem si všiml až po upozornění a to si to zobrazuji na 24" monitoru. p.s. Magic je řada a ne konkrétní typ Editováno: 16. Září 2019, autor: DaroshCZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
graun Vloženo 16. Září 2019 Sdílet Vloženo 16. Září 2019 No a já to vidím na 5" displeji mobilu [emoji3]Tak je to řada (typová? [emoji6])...mají pouze 3 -magic line, Future a relax.Já šel do 400l magicu, který je nutno dobře ustavit - přesah dopředu a případná kolize vzadu při otevření pátých dveří. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davy_CZ Vloženo 3. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2019 (editace) Jak jsem před časem slíbil, tak činím. Pro představu sem dávám pár fotek, jak na Karoqu vypadá a sedí Thule Motion XT XL - titan (500 litrů). Pohodlně se dá s boxem na příčníkách předozadně posouvat a najít optimální umístění hlavně s ohledem na otevíraní pátých dveří. Přecijenom už ten box nějakou váhu má, takže je určitě pohodlnější, když ho na auto dávají dva. Ale i v jednom se to s trochou šikovnosti zvládne. Spotřeba se podle mne odhadem zvýšila tak o 0,5 litru / 100km při dálničních rychlostech tak těch 110 - max 120 km/h. Při vyšších rychlostech to pak bude asi výrazně růst. Určitý hukot při jízdě samozřejmě od boxu je, ale není to nijak výrazné nebo otravující. Editováno: 3. Říjen 2019, autor: Davy_CZ 2 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Catexcavator Vloženo 4. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2019 Pěkně sladěný.? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DaroshCZ Vloženo 4. Říjen 2019 Autor Sdílet Vloženo 4. Říjen 2019 @Davy_CZ Díky za nafocení. Dost přemýšlím o boxu s kapacitou 500L, ale bál jsem se že se nevejde na střechu. Odesláno z mého Pixel 2 XL pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TWiDY Vloženo 4. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2019 Mám 650 litrů velkou Thule Atlantis 900 a bez problémů se na střechu vejde a nepřekáží. Ten prostor je pro mě nenahraditelný, vejde se mi tam i kočárek :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DaroshCZ Vloženo 4. Říjen 2019 Autor Sdílet Vloženo 4. Říjen 2019 @TWiDY a kufr ti jde otevřít v pohodě? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TWiDY Vloženo 4. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2019 @DaroshCZ kufr jde bez problémů otevřít. Thule má upínací body na kolejnicích, takže jdou posunovat dle potřeby. Rakve Thule jsou sice trochu dražší, ale myslím, že se to vyplatí, protože konstrukce, upínání a celkové provedení a materiály jsou velmi dobré. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pytlák Vloženo 4. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2019 Souhlasim. Take jsem sel do Thule a nelituji. Montaz, demontaz, materialy, kvalita zpracovani, variabilita, vodotesnost za deste,..... Proste vse OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
provit Vloženo 9. Únor 2021 Sdílet Vloženo 9. Únor 2021 (editace) V 3. 10. 2019 na 22:51, Davy_CZ napsal: Jak jsem před časem slíbil, tak činím. Pro představu sem dávám pár fotek, jak na Karoqu vypadá a sedí Thule Motion XT XL - titan (500 litrů). Pohodlně se dá s boxem na příčníkách předozadně posouvat a najít optimální umístění hlavně s ohledem na otevíraní pátých dveří. Přecijenom už ten box nějakou váhu má, takže je určitě pohodlnější, když ho na auto dávají dva. Ale i v jednom se to s trochou šikovnosti zvládne. Spotřeba se podle mne odhadem zvýšila tak o 0,5 litru / 100km při dálničních rychlostech tak těch 110 - max 120 km/h. Při vyšších rychlostech to pak bude asi výrazně růst. Určitý hukot při jízdě samozřejmě od boxu je, ale není to nijak výrazné nebo otravující. Tak jsem se začal dívat po nějakém střešním boxu a vyhrává to Thule Motion XT XL 500l . Podle mě se na Karoq hodí nejvíc a něco se tam i vejde. Taky není špatný Nordline Tirol 420 ale je nízký a nemá rychloupínání. Protože je Karoq černý tak i box v lesklé černé. Editováno: 9. Únor 2021, autor: provit 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
provit Vloženo 10. Únor 2021 Sdílet Vloženo 10. Únor 2021 Tak jsem včera něco našel na Bazoši a hned jsem vyrazil :) Díky Davy CZ jsem věděl, že Thule Motion XT XL 500l padne na Karoq jako vyšitý. Trochu jsme měl strach, že mám nízké lyžiny, ale naštestí švédové mysleli i na otvor vzadu na antenu. Ve předním skle, když se nakloním, jde vidět cca 10 cm (aspoň ho mohu za jízdy zkotrolovat :) . Jinak je asi 3 až 4 cm nad střechou, což vypadá dobře. Celková výška 203 cm. Na dálnici při 130 ani nejde slyšet. Jediná nevýhoda je, že ho sám na střechu nedám, ale kdyby mi nic jiného nezbývalo, tak asi jo... 1 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kitrab Vloženo 10. Únor 2021 Sdílet Vloženo 10. Únor 2021 👍 chybí už jen neboštík :). Vypadá to velmi elegantně !!! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
provit Vloženo 10. Únor 2021 Sdílet Vloženo 10. Únor 2021 ...křížek tam dávat nebudu! Ale až umyju i auto, pošlu fotku třeba z dovolený. Jestli nás někam pustí což pochybuju....No místo v garáži má, tak se snad nebude na něj jenom prášit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kitrab Vloženo 10. Únor 2021 Sdílet Vloženo 10. Únor 2021 :-) jjj byla nadsázka. Dovolenou ti budeme závidět :). Ale kdo ví kdy a kam se bude moci bez problémů jet, zatím to vypadá podle toho chování politiků, že nikdy :(. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.