Červenec 21, 20214 r Nedávno jsem byl na geometrii, právě proto, že mi šel volant lehce do leva a mne to brutálně sralo. První věc co udělal po přidělání přípravků na kola a hrubém nastavení byla že vzal jakýsi bazmek a zašprajcoval volant o podlahu nebo sedačku. Potom seřídíl tyčky podle 3D měřáku. Celé to trvalo asi 15 minut za 800,- včetně barevného protokolu. A nebyl to AS. Upraveno Červenec 21, 20214 r od Alma
Červenec 21, 20214 r @Alma tak si mal stastie, lebo ja som v 3 servisoch na okolo mimo AS nenasiel software pre geometri scali. ye vraj nove auto, nevedia ju spravit. a ya dalsie, ten bazmeg o podlahu, to je to, co by malo mat AS. lenze tam, kde som bol mali ten fiacny prvok bez teleskopickej nohy a fixovali to o sedak. asi tak, ze to viacmenej len lizalo vrch textilu. fixovalo to asi tak prd v gatiach. a tam je kamen urazu nastavenia tej geometrie v AS. ani ten najlepsi mechanik na hovno s naradim nespravy 100% robotu. neviem ako ine AS, ale hento ked som videl, mi ho bolo luto, ze s tym musi pracovat. vyzeralo to ako z ebayiu za 3ecka Upraveno Červenec 21, 20214 r od csabac
Červenec 21, 20214 r Tak ale já sice nemám Scalu, ale nevěřím že by neměli data. https://www.autodilyservis.cz/3d-geometrie-hunter.html
Únor 14, 20223 r Taky jedna zkušenost. Volant rovně a jedeme rovně :) Až někdy příště budu zase řešit geometrii (teď po 30 000 km), tak po jejím absolvování hned zkušební jízda a kdyžtak doladit. Je to fakt divné mít ruce před sebe natažené nakřivo :)
Únor 14, 20223 r Veru je, už chápeš, prečo som do toho hustil stále v autorizáku. Mám docela obavu, že ak sa rozhasí, kto mi ho tak vycentruje ako mám teraz, lebo žiaľ, nie je to také jednoznačné.
Listopad 19, 20231 r Od nova mám mierne natočený volant ale je to len nepatrne. Cez týždeň som bol prezut na zimné kolesá s prevazenim a teraz je volant natočený viac aspon mne sa zda .Pri vyváženi som bol bolo ok. Kolesá sú nafukane tiež rovnako. Kolesá sú na miestach ako pred rokom a zjazdene niesu. Kde môže byť chýba?
Listopad 19, 20231 r Právě že jsou tam kde byly. Sjíždí se do kuzelu. Prohodil bych strany. Jen vyměnit předek za zadek obvykle nepomáhá.
Listopad 19, 20231 r Ano. Musí se ale přehodit pneumatiky, ne jen kola. Desén je u zimních pneu směrový a tudíž při přehození na druhou stranu musí dojít k otočení pneu na na ráfku. Na pneu je vždy šipka směru rotace.
Listopad 21, 20231 r Pneum prehodene a ono to pomohlo. Tiež neviem či je to len taký pocit ale keď som vypol LA tak to tiež bolo lepšie.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.