Přejít na obsah

Rear View / couvaci Camera retrofit

Darkwoo

Doporučené příspěvky

Hi,

sorry that I write in English. I imported a Scala from CZ and now wants to retrofit a rear view camera to it. Currently I have missleading information about the compatibility. Has anyone a Bolero with a head unit 654035871B and rear view camera in his car?

Thanks in advance,

Stephan

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...

Zdravím.

Máte niekto info ohľadom čísla náhradného dielu parkovacej kamery pre Scalu/Kamiq?

Internety naznačujú že je použítá rovnaká kamera ako u Fabia III, tj. napr. 6V0 827 566H.

Inak v schéme zapojenia cúvacej kamery je proti Fabke rozdiel, chýba zapojenie KL31 (GND) u štvorpinového konektoru kamery (T4e na obr.). 

Vyzerá to, že ukostrenie je iba opletom koaxiálu od videa (T1c).  

Dikes

@Darkwoo Doesn't expect any incompatibility for combination Bolero + rear view camera. Although, additional VAG coding is always necessary after retrofitting.

scala_rvc.JPG

Odkaz ke komentáři

@Darkwoo Right, came across this during my research too.

On the other hand retrofit solution is already available e.g. on carsystems.eu and they ship Fabia III style camera - 6V0 827 566.

See. https://www.carsystems.eu/new-skoda-scala-nw1-low-line-rear-view-camera-with-guidance-line-wiring-harness,id3505.html

Waiting till somebody from local community confirm us correct part number :)

Editováno: , autor: CANbuster
Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...

Ktoré diely okrem tej kamery je treba zakúpiť, pre kompletnú montáž?

Podľa obr. som pozeral, že je tam i prívod vody. Je treba riešiť tiež dopejenie na ostrekovače?

Predpokladám, že po dopojení to treba i kódovať. Je to tak?

Ak s tým máte niekto skúsenosť i z iného škoda modelu, bol by som vďačný za rozpis potrebných dielov, aby som si vedel spraviť cenovú predstavu a tiež predstavu o aký zásah ide do vozidla skrz montáže.

Samotnú kameru som našiel s 2konektormi, no nič viacej.

Odkaz ke komentáři

Mam to na webe, riesilo sa to aj v sekcii F3, O3 a urcite S3. 

Ostrek je nezavisly, nemusis ho mat. Na ostreknsa napaja hadicka zo zadneho okna, ostrekuju sa sucasne s jednym cerpadlom a potlacenim packy od seba. 

Okrem kamery zvycajne kable, ak nekulujes celybset. 

Idealne sineste overit ci ti radio cuvaciu podporuje. Uz som menil radio 3 krat kym som dal to spravne

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...

Short reply, I have now installed the RVC (Part No.: 657 827 566) in my Scala. There are still some coding issues I have to resolve because I currently do not see the park pilot and camera picture when reversing (only beeping sound). I only see the park pilot screen when the forward sensors are active. When its still open and I go into reverse I can switch manually to the camera and the picture works. Probably I need someone with more Coding experience because the Standard RVC Low Coding ist not accepted by 5F (STG 76 is programmed correctly I think). I now programmed 5F via the Adaption channel "function_configuration_rvc".

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...

Zajímalo by mě zda má zadní kamera Scaly s Amundsenem ostřik či nikoli. Pokud ano, za jakých podmínek to tu kameru ostříkne? Jde mi o to, že jsem měnil letní směs ostřikovačů za modrou zimní, kterou jsem nahnal do trysek ostřikovačů předního i zadního okna a ostřikovačů světel. Teď jsem si vzpomněl ještě na tu kameru, jestli má taky trysku, tak tam chci taky natlačit zimní směs 🤔

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...
  • o 8 měsíců později...

Kdo poradí mám instalovanou originál couvaci kameru a zařadím couvacku ukážou se senzory na  kamere musím klepnout na autíčko na displeji  naskočí obraz kamery  při příštím couvání nejde nic akorát pipaky u překážky.  Příště couvam zase to jde spíše vícekrát nejde než jde. Díky za radu

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...

Takto to ma scala  s kamerou z vyroby

function configuration rvc rear view low rvc,active no legal screen     
function configuration rvc rvc low black screen trunk open,activated     
function configuration rvc-rvc low black screen velocity threshold,activated     
function configuration rvc-rvc low failsafe,activated 
function configuration rvc-rvc low lid close delay time,8 s
function configuration rvc-rvc low videofailure detection time,

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Když kodujete, tak musíte mít otevřenou přední kapotu...jinak nic nenakodujete...jedná se o ochranu. Máte někdo prosím k vytištění na tiskárně kalibrační desku (kalibrace kamery)?

Jiank Vám zde ještě chybí aktivace  - 

Adaptation
Car_Funktion_List_BAP_Gen2_VPS_0x0B Switch to activated
Car_Funktion_List_BAP_Gen2_VPS_0x0B_msg_bus dial terminal 15

Odkaz ke komentáři

• o 11 měsíců později...

ahojte, vedel by mi niekto poradit ako dostat kameru von? to ze treba tlacit na plastove zobaciky viem. ak sa nemylim su tam 2 po boku a dva na jednej pozdlznej strane a to by malo byt vsetko. skusal som to uz 3x demontovat, plastove zobaciky uz mam aj celkom poskodene ale kamera stale drzi v otvore. spolujazdcova strana evidentne chce ist von a to aj z hora aj dola ale soferova strana v hornej casti (zakruzkovana) drzi a nechce ist von. fakt uz nevem co s tym. nejaka rada?

image.png

image.png

Odkaz ke komentáři

hadicka a kabel nicomu nevadia a samozrejme to robim z vnutornej strany, oblozenie mam komplet dole.

Problem je ze na starsich skodovkach co som nasiel foto boli zobaciky len 4 tj po bokoch a potom po pozdlznej strane-zo strany kde ma clovek pristup. lenze uz mam potvrdene ze na scale su dalsie 2 zobaciky aj na naprotivnej pozdlznej strane cize dokopy ich je 6.

k tejto druhej strane vsak clovek nema ziadny pristup maximalne tam trochu prstom viem tlacit. fakt uz neviem ako to mam spravit, cele zle...

Odkaz ke komentáři

Pouzil som plastove naradie co mam na rozoberanie interierov. Ano, na scale je pristup k tym hornym zobacikom snad najhorsi, co som zatial rozoberal. Doporucujem kameru zatlacit naspat a najprv sa snazit povolit tie dva nepristupne zobaciky spolu s bocnymi, potom tie spodne uz das jednoduhsie

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...