NeoNeCZ Vloženo 30. Září 2019 Sdílet Vloženo 30. Září 2019 Zdarec, mám takový problém, už delší dobu mi Fabie 1 combi tdi tahla na pravou stranu, postupně se to zhoršovalo. Ted po půl roce od přezutí na letní jsem si zjistil ze se mi uplne sjeli vnitřní i vnější části pneu, prostředek by ještě příští rok vydržel. Tak šlo auto na geometrii, tam serizeno jak má být + vyměněna tyč řízení (byla vůle v právem kole). Tak je mám opravené, ale pořad po chvilkovém puštěni volantu, se volant mírně natočí na pravou stranu a auto odbočuje doprava (je to méně jak dřív ale pořád). Tak mám otázku, jestli to můžou dělat ty špatně sjeté pneu, nebo ne nejlépe udělaná geometrie nebo ještě něco jiného ? pneu mám Barum 195/50 R15 tlakuju přední na 2,2 zadní 2.0 bar. Dřív jsem dával víc o 0,2 bary ale na výmolech to bylo poznat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 1. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2019 Tak prohoď pravé kolo s levým a budeš vědět hned jestli je to těmi gumami. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza K. Vloženo 2. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2019 Ahoj, hele z vlastní zkušenosti (protože taky jezdím v létě na 195/50 R15) můžu říct, že na jedničkové fábii na širších větších kolech hodně závisí na sklonu vozovky. Jezdí se vpravo a většina silnic je kvůli odtoku vody vyspádovaná směrem ke krajnici. Zkus někdy přejet do protisměru a pozoruj, jestli ti auto nezačne zatáčet zase lehce doleva :) Nevím jak moc ti to na tu stranu táhne, ale já tenhle jev pozoruju, mám geo OK a gumy se mi nesjíždí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 2. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2019 Já bych prohodil rovnou zadní za přední a potom případně zajel znova na kontrolu geometrie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.