Přejít na obsah

230V zásuvka a další USB

Bumbisek

Doporučené příspěvky

Prosím kdo máte v Karoqu tuto zásuvku, máte i 2x USB před řadící pákou?

A ty kdo tohle v autě nemají, tak mají jen jedno USB před řadící pákou? :)

Setkal jsem se totiž s autem, které mělo jen jedno USB (před řadící pákou) a myslím si, že to bude touto výbavou "230V zásuvka a další USB".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 4 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Zásuvku 230V jsem dodělával s běžným měničem, místa je dost. Jen jsem nesehnal originál zásuvku s vestavěným vypínačem, tak jsem  použil obyčejnou a na místo USB jsem dal kolébkový vypínač s LEDkou. Absence USB vzadu mi nevadí, je stejně jen nabíjecí, bez dat.

Zásuvka.jpg

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

Věděl by někdo důvod, proč v manuálu ŠA pro tuto zásuvku varuje před zapojením neonových zařízení s rizikem poškození? Nejedná se mi ani tak o neon, jako spíše o obecné technické parametry výstupu. Jsem si vědom možnosti kolísání napění při startu/vypnutí, vypnutí při přetížení či teplotě a max. 150W příkonu, ale je tu ještě něco?

Odkaz ke komentáři

• o 4 roky později...
  • o 4 týdny později...
V 16. 10. 2024 na 7:03, Guppy napsal:

Ahoj, nevíte někdo, kde sehnat ten původní originální paket zásuvky? V náhradních dílech jsem ho nikde na NETu nenašel. Nebo někdo z ŠA neví, kdo to dodává? Děkuji

715x840.jpg

Asi výrobce Kufatec. OEM číslo neznám. https://www.audi-vagcars-svk.sk/sk/48120-complete-set-230-volt-socket-for-skoda-karoq-nu/

Hledal jsem "Skoda Karoq 230V socket USB-C". Existují zjevně různé kombinace, třeba 2xUSB-A místo 12V zásuvky atp.

Odkaz ke komentáři

před 33 minutami, stapro napsal:

Jaky mate kabel na pripojeni do zasuvky na 220V. Je nekde k sehnani nebo domaci vyroba. Zastrcka kosoctverec a zasuvka kulata

Domácí výroba (proti předpisům). PE kolík nezapojen - zdroje k notebookům, které jeho funkci vyžadují, nebudou fungovat. Zkoušeno se zdrojem Lenovo. Zakoupen zdroj Evolveo s plochou vidlicí. Spotřebiče I. třídy bych si netroufal připojit, ale ono jich do 150W asi moc neexistuje.

Odkaz ke komentáři

Díky za vyčerpávající odpověď. S tím uzemněným kontaktem to dává smysl. Bral jsem to jen podle toho, že mám maličký přenosný vysavač s kulatou bez zemnícího kolíku na občasné vysávaní v garážovém stání. Ale už vím, že je max do 150W.

Editováno: , autor: Pheorinos
Odkaz ke komentáři

Vysavače jsou zpravidla spotřebiče II. třídy, tam se zfušovaná redukce asi přežije - ano, je tam omezený příkon. Na rychlovarnou konvici to bohužel není, i když by to technicky možné bylo (když TransTrabant tehdy montoval měniče na 1500 nebo kolik W, a to ještě na 6V palubní napětí!) - je to právě na ten jeden laptop, abys nemusel shánět zdroj do 12V zásuvky, holicí strojek a tak. U těch laptopů je to 50 na 50, ale na tříkolíkový zdroj bych si nevsadil (asi nezačne nabíjet, viz výše). Myslím si, že to je kvůli SELV/PELV kontrukci zdroje (vždy zapomenu, který je který, jeden tahá zemnění z primáru na sekundár) - asi podmínka legality různých adaptérů, co přišly v 90. letech, aby (na malém napětí) bylo možné bezpečně provozovat discmany, notebooky, malé audio, displeje,...

Odkaz ke komentáři

V 9. 11. 2024 na 10:29, bouchy01 napsal:

Asi výrobce Kufatec. OEM číslo neznám. https://www.audi-vagcars-svk.sk/sk/48120-complete-set-230-volt-socket-for-skoda-karoq-nu/

Hledal jsem "Skoda Karoq 230V socket USB-C". Existují zjevně různé kombinace, třeba 2xUSB-A místo 12V zásuvky atp.

Tak ta cena je raketa. ŠA v konfiguraci vozu chce 3500....škoda, že jsem si to nenakonfiguroval při objednávce....

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...