Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Nazdar Karoqáci, nemá niekto náhodou skúsenosť s touto chybou? Auto mám od 07/2019 a chyba sa mi zobrazila už po 3 krát. Vždy je to  pri studenom štarte (ráno pri 10-25 stupňoch celzia). V servise som im o chybe povedal pri prehrávaní nového softu RJ (nemal som klokana), ale odpoveď bola zarážajúca. Vraj som mal málinko paliva v nádrži. Mal som určite 1/3 ale nedali si povedať. Na videu je  vidieť, ako málo paliva vlastne mám. Chybu vraj zaznamenanú našli v riadiacej jednotke (len jednu, pritom mi to spravilo už druhý krát) ale nič nebudú robiť, lebo s novým softom sa chyba pravdepodobne neobjaví. A JEJDA! Takže opätovná návšteva servisu ma neminie. Ďakujem za rady.

IMG_20200217_095127.jpg

Editováno: , autor: Eduard333
Video sa nechce zobraziť.
Vloženo

Tady ti nikdo nemůže poradit. Jediný správný postup je vyčíst zapsanou závadu diagnostickým nástrojem. Po té lze začít řešit, co tomu je a jak to případně odstranit. Takže bez výpisu chyb z diagnostiky je to absolutně bez šance.

Vloženo

Tak k tomu chybovému kódu sa nedostanem, nemám správny softwér ani káble. Ale o to ani tak nejde, ide hlavne o to aby sme vedeli s akou chybou sa môžme stretnúť. Určite budem po oprave referovať kde bola chyba a ako ju opravili.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Takže chlopi, kód chyby je P014800 súvisí s dopravou paliva vraj. Preverili funkčnosť palivového čerpadla - absolútne bez závady. Auto bolo napichnuté a hrabali sa v ňom aj priamo zo ŠKODOVKY, nakoľko sa s takouto chybou ešte nestretli. ŠKODA si ešte vyžiadala merania tlakov v palivovej sústave - to ma ešte len čaká. Ak to bude v poriadku tak asi ani oni nevedia čo bude ďalej.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Tak stejna chyba EPC se mi zobrazila vcera hned po asi 200m z planovane cca 100km cesty. Nejdriv jsem myslel, ze je to jen neco kvuli mrazu, tak jsem zastavil, vypnul a zapnul motor. Objevila se zas. V manualu to bylo popsano jako zavada chyba ridici elektroniky motoru (u benzinovych vozidel). Napadlo me, zda se do Karoq nepustila kuna nebo mys, ale po otevreni kryt jsem nic nenasel. Problem byl, ze motor ztratil tah a kazdy vetsi kopec malem nevyjel. 

Volal jsem svemu dvornimu automechanikovi u ŠA a sdelil mi, ze se opravdu muze jednat o prekousnute draty ci hadicky v lepsim pripade, v horsim na problemy cidel a dalsich soucasti. 

Docela me Karoq vypekl, tak jsem zvedav, co se z toho nakonec vyklube. 

• o 1 měsíc později...
Vloženo
V 5. 1. 2020 na 10:40, budis napsal:

Tak stejna chyba EPC se mi zobrazila vcera hned po asi 200m z planovane cca 100km cesty. Nejdriv jsem myslel, ze je to jen neco kvuli mrazu, tak jsem zastavil, vypnul a zapnul motor. Objevila se zas. V manualu to bylo popsano jako zavada chyba ridici elektroniky motoru (u benzinovych vozidel). Napadlo me, zda se do Karoq nepustila kuna nebo mys, ale po otevreni kryt jsem nic nenasel. Problem byl, ze motor ztratil tah a kazdy vetsi kopec malem nevyjel. 

Volal jsem svemu dvornimu automechanikovi u ŠA a sdelil mi, ze se opravdu muze jednat o prekousnute draty ci hadicky v lepsim pripade, v horsim na problemy cidel a dalsich soucasti. 

Docela me Karoq vypekl, tak jsem zvedav, co se z toho nakonec vyklube. 

Nazdar, auto máš už opravené?

• o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 3 týdny později...
Vloženo

Takže všetko pekne znova. Včera na mňa opäť vyskočila hláška "CHYBA ŠTART-STOP" a pekne sa vysvietila ikona "EPC". Počkám kým to spraví ešte raz a letím do servisu (už som ich tam dávno nevidel). Najazdených  cca 14500km.

• o 4 týdny později...
Vloženo

Taky mi měnili u skokana (O3) snímač polohy vačkového hřídele

ale bylo to jednodušší

auto bylo skoro nový, najeto 500km, svítilo tam EPC, závada start-stop a padalo to do nouzáku

jenže to bylo jen při teplotě okolo nuly(pře noc) pak jak se auto začalo zahřívat tak to bylo lepší a lepší

diagnostika hlásila právě závadu snímače polohy vačkového hřídele

V autorizáku ho vyměnili nejspíš zbytečně, ale prej to byl nakonec špatně zacvaklej nějakej konektor pod sedačkou 

Celkem blbá chybka,toto jde těžko vysledovat diagnostikou

Když jim v autorizáku říkáš, že ráno to auto dělá toto, v poledne něco jinýho a večer je vše OK, jseš trošku za blázna.

Měl sem ale štěstí, že na druhej pokus se to podařilo vyřešit.

Jak to mají O3 nebo Karoq s kabeláží asi nemá smysl moc spekulovat, já jsem nikde nezaznamenat že by to byla nějaká systémová chyba.

• o 5 měsíců později...
Vloženo

Dnes mne na dialnici trhlo autom, bolo pocut sycanie.orange vyjricnik a EPC. dosiel som do servisu a dnes nemali cas. som zvedavy ale nedavno pri vymene oleja mi tvrdili ze som mal uvolnenu hadicku k turbu, tak ci to uz vtedy spravili

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...