siscox Vloženo 1. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2019 Nevie niekto prosim ci klapka pre nasavanie vzduchu po vypnuti motora ma zostat v otvorenej pozicii alebo ma byt zatvorena ? To viem ze sa zatvori pri recirkulacii vzduchu. No po nasavani vzduchu z vonka a naslednom vypnuti motora ci by sa nemala automaticky zatvorit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 1. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2019 Myslím, že se to diskutovalo u Fabii 3. Závěr byl takový, že s Climatronicem se ta klapka zavře vždy, u ostatních musíš mít před vypnutim motoru zarazenou zpátečku, nebo recirkulaci. Osobně to ověřené nemam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siscox Vloženo 1. Prosinec 2019 Autor Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2019 No mam climatronic ale po nastaveni auto sa mi klapka po vypnuti motora nezavrie. Otazkou je ci to niecomu vadi ak sa nezatvori ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 2. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 U Fábií se řešilo, jestli tudy může dovnitř zatéci - především když auto stojí čumákem do prudkého kopce. U Rapid je to trochu jinak tvarované, takže je obecný názor, že tudy nezateče. Osobně tam mám znaky toho, že tam trochu vody někdy bylo ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siscox Vloženo 2. Prosinec 2019 Autor Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 A kde sa ti prejavili znaky toho ze tam bola kedysi voda, mal si vodu v interiery ? Ja som skor zvedavy ze ak je to otvorene ci sa cez ten otvor dostava nejako vhlkost z ovzdusia do kabiny napr pocas noci ked auto stoji vonku na ulici. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 2. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 Auto nemám od nova, takže se toto mohlo stát předchozímu majiteli. Za mě jsem zatím mokré koberečky nenašel. To s tou vlhkostí přes noc by mě taky zajímalo. Podle mě (jak to tak pozoruji), tak se vlhkost dovnitř dostává. Ráno je vlhko, pustím ofuk na čelní sklo a místo odmlžení se to ještě mnohem víc zamlží :-( Jedině pak pustit klimu, anebo počkat až "se to vyvětrá". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siscox Vloženo 2. Prosinec 2019 Autor Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 No dobre ale kde presne mas naznaky toho ze pred tym sa tam mohla dostat voda, pri tej klapke? Zatial mam aj ja sucho v aute preto ma napada ze ta vlhkost sa jedine cez tu klapku moze tam dostat do kabiny ak teda zostava otvorena. Niekdo na fabii pisal ze raz ma otvorenu a raz zatvorenu. Inac toto rosenie som nikdy nemusel riesit iba sem tam ale teraz sa to mlzi vkuse. Inak mas rapidku alebo fabiu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 2. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 před 3 hodinami, ondra.rs napsal: Ráno je vlhko, pustím ofuk na čelní sklo a místo odmlžení se to ještě mnohem víc zamlží :-( Jedině pak pustit klimu, anebo počkat až "se to vyvětrá". Ano klima má vysušovat. Klapkou se do interieru nemůže dostat tolik vlhkosti. U F3 řešili montáž krytu klapky z Pola? (dá se koupit na skoda-dily.cz) před kapku kvůli zatékání. U Rapida to se zatékání nebude tak horké, je to víc překryté plastem a já jsem na klapce našel už krytku s mřížkou, ale někdo si na to na foru i u rapida stěžoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 2. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 Doma máme rapid, v práci fabii III. Mlží se mi víc rapid - myšleno ráno. Obě auta nemají na sání nic. Tu mřížku (z Pola) plánuji doplnit. Ještě k tomu mlžení - v poslední době jsem si všimnul, že rapid po dojezdu ve vlhkém počasí a odstavení, tak se orosí akorát zadní okno (liftback). Zajímavý ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 2. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 Zadní se mi taky výrazně víc oproti O1 mlží taky, asi vlastnost. Rapid stojí doma více méně pořád pod střechou i s pootevřeným oknem kvůli větrání interiéru a to mám gumové koberce aby voda z bot nešla do textilních. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siscox Vloženo 2. Prosinec 2019 Autor Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 Jasne klima vysusi vzduch, ale udajne ak je teplota menej ako 2 stupne sa kompresor aj tak nezapne takze klima nefunguje. Inac k tej klapke, ona by sa mala zatvorit aj pri zaradenej spiatocke ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 2. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 Ne údajně, u O1 to bylo kolem +5°, Rapid to má +/- stejně, někdo uváděl trochu jiné přesné číslo. To jsi nikdy při při couvání nezaznamenal, že se zavře? Jestli zůstane v pozici zavřeno při vypnutí zapalování při zpátečce jsem neměl důvod zkoumat. V jiném tématu někdo předpovídal i poruchy serva při této funkci a má pravdu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siscox Vloženo 2. Prosinec 2019 Autor Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 Pri zaradenej spiatocke ma ist recirkulacia vzduchu, ma sa aj na displayi climatronicu objavit ikonka recirkulacie alebo sa to nejako inaksie prejavi? Ma sa to prejavit hned po zaradeni spiatocky alebo az pri cuvani? No a napriklad ak nemam zapnuty climatronic tak ako zistim ze sa ta klapka zatvorila pri spiatocke ? Inac som spravil 2 testy: 1. Climatronic spusteny + recirkulacia, vypol motor a klapka zostala zavreta. 2.Climatronic spusteny + zaradena spiatocka, vypol motor a klapka otvorena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siscox Vloženo 3. Prosinec 2019 Autor Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2019 Tak dalsi test, spiatocka zaradena nic sa nedeje, zacnem cuvat a klapka prepla na vnutorny okruh + vypol motor a klapka zostala zatvorena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sargi4 Vloženo 28. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2019 Ahoj, můžete mi prosím někdo poslat odkaz na zmiňovanou krytku klapky proti zatékání vody do ni? Mám podobný problém u Fabie 3. Jakmile prší tak se mi začne během jízdy zamlžovat celé auto a čím víc pustím větráky, tím víc se mi okna zamlží a musím auto zastavit, protože nic nevidím. Klima taky nepomáhá vůbec. Kabinový filtr jsem vyměnil a únik chladicí kapaliny jsem nezaznamenal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 28. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2019 (editace) Viz. cele tema: https://forum.skodahome.cz/topic/140936-zatékání-do-motoru-přes-čelní-sklo/#comments Editováno: 28. Prosinec 2019, autor: ondra.rs Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 28. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2019 https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6r0815479a-hrdlo-sani-skoda-30830.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 2. leden 2020 Sdílet Vloženo 2. leden 2020 Zdravím páni, chcem si dať tú mriežku, vyššie uvedenú zo škoda dielov do Rapidky. Ako sa dáva von to torpédo? Stierače musia ísť dole, to viem, aj to priečne tesnenie, čo je zacvaknuté na plechu. A čo ďalej? Dík za rady. Radšej sa spýtam, aby som niečo neurval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 2. leden 2020 Sdílet Vloženo 2. leden 2020 Pozeral som montážny návod, ale dosť problém, píšu tam, že hrozí prasknutie predného skla pri demontáži. Robil to už niekto? Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zwan Vloženo 2. leden 2020 Sdílet Vloženo 2. leden 2020 (editace) Nevím jak rapid ale u F3 stačilo to torpédo prizvednout a nejak jsem to tam dostal... Editováno: 2. leden 2020, autor: zwan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 3. leden 2020 Sdílet Vloženo 3. leden 2020 plast pod stieračmi, stierače a kopec iných robôt v motorovom priestore mám za sebou dosť...a sklo mi neprasklo ani raz, i keď boli vonku teploty okolo nuly. možno to má Rapid iné. vačšinou stačí plast nadvihnúť Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malarkey Vloženo 17. leden 2020 Sdílet Vloženo 17. leden 2020 Já si to nechal na návštěvu servisu Škoda a nacvaknul mi to tam mechanik zadarmo, takže jsem se stím nemusel jebat ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 18. leden 2020 Sdílet Vloženo 18. leden 2020 Když jsem zkoumal co tam mám, stačilo plast pěkně zvednout, ale to bylo teplo, žádná jebačka. Jo a mám tam nainstalovanou z výroby lehce předsazenou mřížku, a ne tu z Pola. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuchar7 Vloženo 18. leden 2020 Sdílet Vloženo 18. leden 2020 To bude mřížka 6Y0819044A, viz: https://forum.skodahome.cz/topic/139082-zat%C3%A9k%C3%A1n%C3%AD-do-interieru/?do=findComment&comment=2436394 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malarkey Vloženo 18. leden 2020 Sdílet Vloženo 18. leden 2020 Vypadá dobře, ale řekl bych že musí snizit větrací průřez o víc jak polovinu, ale asi mají spočítaný že to pro tu ventilaci stačí, jen by jim v tom případě stačila pro příště celá ta díra o dost menší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.