Krosta Vloženo 6. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2019 Zdravím, nezkoušel jste někdo na před faceliftovou Octavii dávat zadní lampy z faceliftové Octavie ve variantě LED? Mám Octavii modelový rok 2016 a měl jsem na ní původně LED zadní lampy, které jsem vyměnil za faceliftové LED (ty s výraznějším C) a včera jsem si všiml, že po odemknutí/zamknutí vozu mi tlumeně svítí brzdová světla a zadní mlhovka. Zhruba po 10 minutách od zamknutí vozu vše zhasne. Po odemknutí vozu se opět rozsvítí tlumeně (přepínač světel na nulové poloze, CH&LH aktivní, ale v nulové poloze samozřejmě nejde) Netušíte někdo, kde by mohl být problém? Předpokládal jsem, že když měním "LED za LED", tak nebude problém, ale evidentně je. Předem děkuji za jakékoliv rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o Vloženo 7. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2019 U světel se musí udělat parametrizace. Přes diag. je třeba nastavit správné hodnoty na výstupech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 7. Prosinec 2019 Autor Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2019 A světla se zobrazí pod jednotkou BCM nebo kde je najdu, abych je mohl správně nastavit, protože vlastní jednotku přece nemají nebo se pletu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marcuzo Vloženo 8. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2020 Ahoj, mám také tento problém. Vyřešil jsi to ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 8. Prosinec 2020 Autor Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2020 Ahoj, Ano, vyměnil jsem BCM za FL BCM a problém zmizel. Dokonce mi auto teď i rychleji usíná - myslím tím to, že budíky se vypnou znatelně rychleji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvetosm Vloženo 10. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2020 ty jsi kvuli tomu menil BCM? :-)) neni to zbytecny? jak je psano vyse, staci spravne nastavit pres diagnostiku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 10. Prosinec 2020 Autor Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2020 Ano, protože nastavení jsem měl 1 ku 1 stejné s FL Octavii, co se zadních lamp týče a nepomohlo to. Byl jsem s tím i za známým, co na světlech dělá a říkal, že to BCM není těžké takovýmito úprava nějak poškodit. Byla to ale jen domněnka. Taky říkal, že to BCM mohlo být poškozené celou dobu a ta LED světla to jen poukázala. Zjistil jsem totiž, že když tam byla ta původní světla, tak tam šlo stejné napětí, jen to nedokázalo rozsvítit žárovku, tak to bylo "skryté". Jelikož LED stačí maličko, tak to svítilo. Ve zkratce, nejspíš to BCM bylo vadné. Po výměně jsem taky pozoroval změnu v tom, že než se vypnuli budíky, tak to trvalo x minut (tuším že i 3-5 minut), s tímto BCM se mi budíky vypnout do necelé minuty. Prostě, všechno mi teď funguje v můj prospěch lépe a rovnou jsem si k tomu aktivoval personalizaci a ambientní osvětlení, když už jsem to BCM vyměnil :) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvetosm Vloženo 10. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2020 co vim a co mam zkusenost ja, tak kdyz chces menit svetla za ty FL s tim jakoby silnejsim led paskem, tak se musi dat redukce a pak spravne prizpusobit pres diagnostiku.. Par octavek jsem uz ,,kodoval" a vzdy to bylo v pohode a fungovalo vse tak jak ma 🙂 ale pokud jsi mel vadnou BCM tak holt teda jo no 🙂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 10. Prosinec 2020 Autor Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2020 Jak píšu, bylo to hodně o tom "nejspíš, možná", ale tak já jsem si aktivoval rovnou i ty "blbosti" okolo, takže mi to nevadilo a hlavně jak to auto rychleji usíná, tak jsem raději. :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 10. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2020 před 3 hodinami, kvetosm napsal: co vim a co mam zkusenost ja, tak kdyz chces menit svetla za ty FL s tim jakoby silnejsim led paskem, tak se musi dat redukce a pak spravne prizpusobit pres diagnostiku.. Par octavek jsem uz ,,kodoval" a vzdy to bylo v pohode a fungovalo vse tak jak ma 🙂 ale pokud jsi mel vadnou BCM tak holt teda jo no 🙂 Jaké redukce? Mám u Rapida něco podobného. Ale u něj parametrizace bohužel nejde udělat (MR2013). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvetosm Vloženo 13. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2020 redukce aby svetlo fungovalo tak jak ma... ale i presto se pak musu prizpusobit kodovanim, protoze sviti lehce stale brzdovy svetla a mlhovka. U octavky to jde nastavit, ale u Rapida , kdyz mas tu starsi BCM tam to asi jen tak nepujde no Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.